Hogyan szoktatok az ételeket kimerni, és mi alapján szamolgattok?
Tehat fel kg csirkemellbe legalább 100g feherje van. Az h sütés utan van benne 340-380g tömeget tekintve mert a víz kifőtt belőle gondolom a feherje tartalom marad.
De mivan a krumplival nyershez ír 15g szenhidratot. A sült krumplihoz pedig 36ot.
Kaloriaban szinten nagy a különbség. Értem, hogy olaj miatt de valós e ez a nagy kulonbseg. (durvan 1,5kg-bol(nyers) lesz 1kg sült.
Olyanok válasza erdekelne aki ténylegesen fejlődött.
Mert vagy hallgatok arra amit a kaloriabázis ir. Vagy arra ami a csomagolason. Nem tul nagyok az eltérések de azokbol a plusszokbol is össze jön azért szép kis szám. Főleg kaloriában van különbség. Illetve mas oldalak is sokszor mas adatot ír.
De nem ehetek mindig rizst :D sima főtt krumpli esetleg. Tepsis burgonya? Azokból rengeteget kene ennem, hogy meglegyen a napi adag.
De ettől függetlenül, mindent nyersen erdemes nezni?
Masik példa. Feher rizs. Kaloriaja nyersen 1400(400g) még fozve 1560 (1,2kg)
Szenhidrat téren is van különbség vagy 40g.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!