Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Erjesztett kukorica?

Erjesztett kukorica?

Figyelt kérdés

Kb 2-3hete csináltam erjesztett kukoricát.


Az jó ha édeskés és közben ecet szagú?


A kukoricát megkostóltam csak jó savanyú íze van.


2020. ápr. 10. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:

A tejsav baktériumok általi erjedés eredménye aludttejre emlékeztető, savanyú szag.

Ezek a baktériumok oxigénszegény környezetben, és melegben képes elszaporodni.

A nem megfelelő környezetben végzett erjesztés eredménye lehet az, hogy nem a kívánt baktériumok végzik az erjesztést, melegben, oxigén jelenlétében végbe menő erjedés közreműködője a vajsav, abból lesz a büdös kukorica, amit szeretnek ugyan a halak, de a szagát nem minden ember viseli el.

Rosszul végzett erjesztés eredménye lehet az esetsav baktériumok elszaporodása is - neked kell megszakérteni, hogy valójába inkább aludttej, vagy valóban ecet szagú lett, de a sikerhez a kulcs egyszerű: a kívánt baktériumoknak megfelelő környezet biztosítása

2020. ápr. 11. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

Ejj ha , 1# először is köszönöm szépen a segítséget! Másodszor íze savanyú ( kóstoltam ) illata/szaga lehet érezni hogy édes és azt is hogy ecetes szagú.. az én orrommnak kellemes..


Esetleg egy jó erjesztett kukorica receptet tudna valaki ?


Köszönöm a szépen a segítséget .!

2020. ápr. 11. 21:50
 3/4 anonim ***** válasza:

Semmi ördöngősség nincs az erjesztésben, legfontosabb a hőmérséklet, a kellő meleg biztosítása, hidegben azért nem kovászolnak uborkát, mert nincs megfelelő hőfok a baktériumok elszaporodásához.

A kovászos uborkát is baktériumok "készítik".

A megfelelő hőmérséklet mellett a tejsavas erjedéshez oxigénszegény környezet biztosítása szükséges, ami azt jelenti, hogy a lezárt edényből a fejlődő gázok távozását biztosítani kell, de nem szabad nyitogatni napi szinten a tárolót, és kavargatni sem.

Az erjredés beindulása gyorsítható, ha beoltod az anyagot, pl hozzá öntesz élő flórás kefírt, vagy tejet (kovászos uborka készítésenél ezért tesznek kenyeret az edénybe)

Víz, kukorica, egy kevés só, esetleg oltó anyag - ennyi az alap, a többi a feltételek biztosításán múlik, ezért is inkább májustól ajánlott erjeszteni, de akár télen is lehetséges, csak fűtött hely kell.

Youtube-n vannak videók, de nem a horgászok találták ki a fermentálást, csak használják az erjesztett magokat, valamikor rájöttek, hogy a szarvasmarhák számára készült silózott kukoricát a halak is szeretik.

Keress rá a fermentálás, silózás, szilázs készítés, erjesztés, tejsav baktérium, vajsav baktérium kifejezésekre - nem kell komoly szintű szaktudás a fermentáláshoz, erjesztéshez, a különböző baktériumok ott vannak majdnem mindenhol, a bizosított körülmények függvénye, hogy melyik tud elszaporodni (pl a silózáskor azért préselik ki a levegőt, hogy a tejsav baktériumoknak legyen ideális a környezet, oxigén jelenlétében a vajsav baktériumok szaporodnak, ami nem kívánatos)

Még talán annyit, hogy a tejsavas erjesztés melegben, de árnyékos helyen végbe megy, ha kiteszed a tűző napra a cuccot, rettenetesen büdös lesz (vajsav), amit a halak szeretnek ugyan, de ha hozzá érsz, nem segít a kézmosás, bele ivódik a szag a bőrödbe (gumi kesztyű)

2020. ápr. 12. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy a mostani cucc is tejsavas, az ecet nem kellemes, inkább szúrós szag, és nem is édes...

A baktériumok a kukoricában lévő keményítőt dolgozzák át, a tejsavas erjedés eredménye nem véletlenül lesz aludttej illatú.

A pálinka főzés alapanyaga a cefre is egy erjedés eredménye, ott a cukor alakul át

2020. ápr. 12. 00:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!