Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogy tudom elkezdeni a horgász...

Hogy tudom elkezdeni a horgászatot?

Figyelt kérdés
Volt egy gyermekhorgász területi jegyem 2018-ban (már nagykorú vagyok), és van egy érvénytelen horgászkártyám, hiszen 2024.01.31-én lejárt. Mit kell tennem, hogy a vízpartra tudjak menni (2 bottal), hogyan hozható ez ki minimális költséggel? Köszönöm a válaszokat

nov. 30. 00:17
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

Vásárolsz egy horgászkártyát (kb.2200), a horgaszjegy.hu-n.

Jelentkezel vizsgára (ha még nincs), levizsgázol.

Januárban be mész a horgászboltba, és vásárolsz állami jegyet (forgási Napló 13000Ft) kis tagdíjú általában folyóvízi egyesületben.

Ezzel oda veszel területit ahova akarsz.

Nekem egy kis folyón (Ipoly)idén 29000 volt az (állami+területi) összesen.

Ettől olcsóbb horgászlehetőség felénk nincs.

nov. 30. 07:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Tanulj a horgászvizsgára és vizsgázz le. Ez az alap. Keresd meg a helyi észlényeket ahol ezt meg lehet csinálni, ha nem tudod, horgászboltban kérdezd meg.

A többit csak utána és menjél sokat locsolkodni húsvétkor, mert lehúzás lesz a köbön.

dec. 1. 07:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Akármilyen horgászboltban csak úgy árulnak területit?

Mi a lófaxnak van akkor ez a kötelező egyesülestizés? Semmit nem csinálnak csak lehúzás.

dec. 1. 07:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Bocs, fogási naplót árulnak akármilyen horgászboltban? Nem csak ott amrlyik szerződésben van valami gittegylettel, vagy van saját gittegylete?
dec. 1. 07:41
 5/6 anonim ***** válasza:

#4 Mifelénk igen (vidék) itt mindegyik tagja valamelyik "gitt egyletnek" van itt is egy pár.

Az én esetem annyiban speckó, hogy kisváros (egyesületi elnök, halőr stb) a horgász boltos.

De jártam az országban pár helyen, és vettem területi jegyet, mindegyiknél volt forgási Napló is (állami).

Nem mondom, hogy ez általános, de aki horgász bizbazok eladásából él, legalább felvilágosítást biztos tud adni a helyi viszonyokról. És tuti ismeri a helyi egyesületek lehetőségeit.

Horgásztam a Balatonon, bementem egy random horgászboltba vettem cuccokat és kérdeztem, lehet jegyet venni. Kisöreg vette elő a laptopot, és állította is ki.

A pulton egy pakli fogási napló is volt.

Na a lényeg, ha másra nem tájékozódási pontnak tuti jó a horgászbolt. Érdeke, hogy horgássz, mert akkor a vásárlója is lehetsz.

dec. 1. 08:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Mifelénk nem annyira divat, illetve itt is van amelyik valamelyik gittegyletnek a bedolgozója és így oldják meg, de alapvetően horgászboltban nincs naplókiadás, mert az egysülethez kötött. Persze megoldható. Pesten a Kalandban asszem le is vásárolható az egyleti tagdíjuk.

De én is mindig azt javaslom egy kedőnek, hogy irány a pecabót, és dumálni kell a bótossal meg a többi idiótával aki szintén ott van. :)

dec. 1. 18:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!