Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ez a horgász szett rendben van?

Ez a horgász szett rendben van?

Figyelt kérdés

Sziasztok, teljesen 0ról kezdek horgászni nemsokára megyek vizsgára az lenne a kérdésem hogy ez a szett jó lenne e egy teljesen kezdőnek.

A szett teljes tartalma:

- Benzár Classic Method Feeder 100-150 g bot 3,6 vagy 3,9 méteres változatban

- Benzár Classic Method Feeder Runner 6000 orsó

- 300m 0,25 mm-es Carp Expert Method Feeder Teflon zsinór

- Benzár Rapid Pellet Mix 1200g

- Benzár Bicolor 10mm Popup

- Benzár Rapid Method szerelék

Esetleg ha van, bármi tanácsot meghallgatok . Köszi

márc. 5. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:
59%

Tulajdon képpen jó. Amit hiányolok:

-Merítő háló (kell)

-Ponty matrac (helyi horgász rend kérheti)

-Fertőtlenítő (helyi horgász rend kérheti)

-Horog kiszedő/ércsipesz (nagyon ajánlom) Mélyre nyelt horgot nagy szívás kivenni.

-Bottartó! Jó valami filléres leszúró. A letört fa villáért mindenhol harapnak!

márc. 5. 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Keves lesz ez. Foleg csali terén. Ebbol latszik h kezdo vagy:) de majd megtanulod
márc. 5. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó lesz ez nyugi. Popup-ból vegyél több fajtát meg etető anyagból is, ilyenkor tavasszal jobb az édes csali.
márc. 5. 13:39
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
meg ízesítő valamit. Örök tanács, hogy menj le előtte vagy ott a helyszínen beszélgess az idősebb pecásokkal. Ők szívesen segítenek.
márc. 5. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy jó lesz-e, mert arról egy szót sem írtál, hogy milyen vizen, milyen halakra szeretnél horgászni.

Ez egy methodos szett, annak jó, de azt csak feltételezem hogy valóban methodozni szeretnél.

A csali választékon valóban kellene bővíteni, de nem kell összevásárolni féltucat "bogyót"

Kezdésnek a fehér, citromsárga, narancssárga szín domináljon szerintem a csalikon, ami attól lehet többszínű.

3-4 féle csalinál nem kell több, sok pecásnak megvan a kedvence, amit majd idővel megtalálsz te is magadnak, de "vakon" ne költs csalira tízezreket.

Alapvetően nincs kifogásom a Benzár pop-upok, waftersek ellen, nekem is van, de éppen azért a véleményem,hogy vannak jobbak (de lehet csak én bízom jobban azokban - az említett kedvencek szindróma)

A method csaliknál többféle variáció létezik a működésüket tekintve is majd idővel megtanulod.

Lebegő, oldódó, füstölős, ilyen-olyan kombinációk.

A 10 mm méret sokszor a max, 8mm, 6mm csalik sok esetben eredményesek (itt persze megint kérdés, hogy hol, és milyen halra)

Csalinak legtöbbször a Stég, Motaba Carp, Promix wafterseket használom, (a hordó forma valamiért szimpatikusabb), de nagyon sok egyéb lehetőség lenne, vannak Benzár csalijaim is, de az oldódó fokhagymáson kívűl alig használom.

(Mert írtam hogy ne vásárolj sok csalit, de idővel oda jut a pecás, hogy megszámlálhatatlan method csalija lesz, néhány kivételtől eltekintve fölöslegesen)

Azt is ajánlom hogy a szerelékeidet tanuld meg magadnak megkötni ahhoz is szükséged lesz majd apróságokra.

Az előkötött szerelékekkel nem tudsz úgy variálni, mint amit te kötsz (ami azért tud macerás lenni)

márc. 6. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!