SILSTAR RC1 CARBON spicc bot vélemények?

Mit szeretnél?
Olcsó spiccbotok, de legalább cabonból.
Az ilyen botokra jellemző, hogy 4-5 méteres hosszban egész jól használhatóak, a hosszabbak már érezhetően fejnehezek, és lusták.

Megkaptad a botot?
Csőspiccet 4-5 méteres botoknál be lehet gumizni, aminek van előnye és hátránya is, és nem feltétlenül szükséges, csak lehetőség.
Tűspicces botoknál nyilván nem opció a gumizás.

A legtöbb horgászcikk is Kínában készül, mint sok minden más.
A Silstar mostanra az alsó-közép kategória körül mozog a hotgászcikk piacon, ár-érték arányban általában rendben vannak a termékei.
Mostanra már az a ritka, ha valamit mem Kínában gyártanak.
Van rá példa, de kevés.
Kínából beszerzik a cégek a teszt-eszközöker, botokat orsókat, és ha azzal meg vannak elégedve, a saját ötleteikkel kiegészítve indul a "formára gyártás". Pl milyen feliratok legyenek, gyűrűzés, nyél kialakítás, stb - és ugyanabból a blankból készülhet tucatnyi márkanév alatt megjelenő, többféle bot is.
A Silstar '90-es években még igen jó minőségnek számított itthon, a Shakespeare európai leányvállala önállósodott, és akkor még "made in Germany' volt, az globális jelenség, hogy mára már a Távol-Keletre vittek szinte minden gyártósort.
A Silstar azért is csúszott hátrább a minőség rangsorban, mert nagyon sok új márka jelent meg, de pl a Ryobi, és azok klónjai (Tubertini) is Kínában készülnek már jó ideje, nem Japánban.
Nyílván oka van annak, hogy a kínait a gyenge minőséggel azonosítják sokan. Valóban sok hulladékot is gyártanak, de azért gyártják, mert megveszik, el tudják adni.
Ha a megrendelő megköveteli a minőséget, képesek arra is, annak nyílván magasabb lesz az ára is, de ha egy jó brand selejtet kezd árulni a saját címkéivel, maga alatt vágja a fát(lásd pl a Nokia, ki vesz mostanság Nokia telefont?)
6os.
Úgy értve nem kínai,hogy felvannak kapva ezek a temus kínai spiccbotok biztos tudod melyekről van szó.
Persze ezis kínában készült csak ugye kínaiból is van kínai és kínai. :D tehát ez a bot rendben van bár nem értem a spiccről míért hagyják el a végszerelék rögzítőt. Gumizás miatt?

Ma teszteltem a botot.
Teljesen jó! Kilós kárász fárasztása alatt sem éreztem különös gondot. Tehá azt a 10 ezer forintos árát amit csatorna pecázásra gondoltam ki tökéletesen megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!