Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » SILSTAR RC1 CARBON spicc bot...

SILSTAR RC1 CARBON spicc bot vélemények?

Figyelt kérdés
ápr. 15. 23:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél?

Olcsó spiccbotok, de legalább cabonból.

Az ilyen botokra jellemző, hogy 4-5 méteres hosszban egész jól használhatóak, a hosszabbak már érezhetően fejnehezek, és lusták.

ápr. 16. 14:55
 2/12 A kérdező kommentje:
1-es keszeg,kárász meg ugye kisebb halak. De így az írásod alapján meg nyugodtam. Elvileg holnap megjön.
ápr. 16. 20:39
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha olyan a spicce, mint a kínai karbonoknak, akkor kell a rutin, mert nagyon rugalmasak. Nekem kínai karbon spiccbotom van, bevágáskor akkorát rúg vissza, hogy ha nem akad meg, könnyen feltekeri a damilt a spiccre. Gyerekeknek, kezdő horgásznak inkább egy könnyebb de merevebb üvegszálas botot ajánlanék.
ápr. 17. 07:37
 4/12 anonim ***** válasza:

Megkaptad a botot?

Csőspiccet 4-5 méteres botoknál be lehet gumizni, aminek van előnye és hátránya is, és nem feltétlenül szükséges, csak lehetőség.

Tűspicces botoknál nyilván nem opció a gumizás.

ápr. 17. 22:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Tökéletes a bot egyeltalán nem olyan mint a kínai carbon botok.
ápr. 18. 08:11
 6/12 anonim ***** válasza:

A legtöbb horgászcikk is Kínában készül, mint sok minden más.

A Silstar mostanra az alsó-közép kategória körül mozog a hotgászcikk piacon, ár-érték arányban általában rendben vannak a termékei.

Mostanra már az a ritka, ha valamit mem Kínában gyártanak.

Van rá példa, de kevés.

Kínából beszerzik a cégek a teszt-eszközöker, botokat orsókat, és ha azzal meg vannak elégedve, a saját ötleteikkel kiegészítve indul a "formára gyártás". Pl milyen feliratok legyenek, gyűrűzés, nyél kialakítás, stb - és ugyanabból a blankból készülhet tucatnyi márkanév alatt megjelenő, többféle bot is.

A Silstar '90-es években még igen jó minőségnek számított itthon, a Shakespeare európai leányvállala önállósodott, és akkor még "made in Germany' volt, az globális jelenség, hogy mára már a Távol-Keletre vittek szinte minden gyártósort.

A Silstar azért is csúszott hátrább a minőség rangsorban, mert nagyon sok új márka jelent meg, de pl a Ryobi, és azok klónjai (Tubertini) is Kínában készülnek már jó ideje, nem Japánban.

Nyílván oka van annak, hogy a kínait a gyenge minőséggel azonosítják sokan. Valóban sok hulladékot is gyártanak, de azért gyártják, mert megveszik, el tudják adni.

Ha a megrendelő megköveteli a minőséget, képesek arra is, annak nyílván magasabb lesz az ára is, de ha egy jó brand selejtet kezd árulni a saját címkéivel, maga alatt vágja a fát(lásd pl a Nokia, ki vesz mostanság Nokia telefont?)

ápr. 18. 08:45
 7/12 A kérdező kommentje:

6os.

Úgy értve nem kínai,hogy felvannak kapva ezek a temus kínai spiccbotok biztos tudod melyekről van szó.

Persze ezis kínában készült csak ugye kínaiból is van kínai és kínai. :D tehát ez a bot rendben van bár nem értem a spiccről míért hagyják el a végszerelék rögzítőt. Gumizás miatt?

ápr. 18. 13:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez mi, spéci csempefúrófej, 9-es Mohs-féle keménységi skálafokozat felettire?
ápr. 19. 00:06
 9/12 A kérdező kommentje:

Ma teszteltem a botot.

Teljesen jó! Kilós kárász fárasztása alatt sem éreztem különös gondot. Tehá azt a 10 ezer forintos árát amit csatorna pecázásra gondoltam ki tökéletesen megfelel.

ápr. 19. 21:51
 10/12 A kérdező kommentje:
Saját magam válaszához még hozzá téve 5 méteres hosszban 210-220 gramm egy egesznapos horgászat során sem fárad el a kar tőle. 8as válaszoló nem értem amit írsz.
ápr. 19. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!