Hogyan kell fent maradni a víz tetején?
Nekem egyszerűen nem megy. Már általánosban sem tudtam, és most sem tudok. Veszek egy akkora levegőt hogy majd szétszakad a tüdőm, elengedem magam, és a nagy medence aljára simán le tudok ülni. Ha kiegyenesítem a törzsem, akkor lefeküdni nem tudok, de csak kb. 20 centire van a hátam a medence aljától, szóval az is majdnem megy. Kis mennyiségű levegővel szerintem a lefekvés is menne.
184cm 103kg 17F, nem tudom ez számít-e.
Úszni sem tudok sajnos emiatt rendesen. Gyorsúszásban tudok szépen előrefele haladni, de 2 méter után már a víz alatt van a fejem, 10 méternél meg már beleverem a lábfejem a medence aljába mert akkor már majdnem teljesen lent vagyok az alján. Mellúszásban fent tudok maradni a felszínen, de szinte folyamatosan felfele kell tolnom magam így alig haladok előre.

2 méter után víz alatt van a fejem -
Khm, ott is kell lennie, gyorsban.
#1: Mit tudna tenni egy oktató? Az iskolai tesitanár sajnos nem tudott mit csinálni, még nem látott ilyet hogy valaki így elsüllyed.
#2: Mármint folyamatosan, nem is tudom kiemelni levegőt venni, mert már vagy fél méter mélyen vagyok akkor.

Biztos, hogy van benne valami. Tudok úszni, de ha nem mozgok, nem tudok lebegni a felszínen. A feleségem meg fogja magát, felfekszik és lebeg.
Én is tudok lebegni, de csak a tengerben. Medencében 3-4 hossz után elfáradok, tengervízben kilómétereket úszok csendesebb vízben. Más a fajsúlyunk?

Nyilvan teljesen rossz a technikad.
Azert annal ertelmesebbnek tartalak hogy egyenlosegjelet tegyel egy kiegett tesitanar es az uszast oktato koze. Az uszast oktato valoszinuleg azert oktatja az uszast mert ert hozza. A tesitanarok tobbsege utoljara akkor uszott amikor az egyetemen kotelezo volt. Ettol meg nem tudja a helyes technikat.
Raadasul az oktatonak vannak segedeszkozei amik segitenek fenntartani a vizen amig megtanulod a helyes vizfekvest.
150,200kilos emberek is tudnak uszni.

Köszi a válaszokat.
#6: Te ha elengeded magad nagy levegővel, akkor mennyire süllyedsz le?
Amúgy szerintetek nem lenne érdemes felkeresnem a háziorvosom is?
Az egyik osztálytársam ugyanolyan magas mint én, hasonlóan izmos (tehát nem nagyon), csak több rajta a zsír (főleg a hasán). Ő 91kg. Én soványabban nála meg 103kg vagyok. Valami nem kerek itt.

#8: "Ha a tüdőd teleszívod akkor a felsőtested a víz felszínén marad a lábaid amik igazán lehúzzák"
Ez nem igaz. Próbáltam olyat, hogy a sarkamat kiraktam a medence szélére, nagy levegőt véve ugyanúgy lesüllyedt a felső testem majd lecsúszott a sarkam. Aztán kipróbáltuk, hogy a tanárom megfogta a lábfejem, odaszorította a földhöz, nagy levegő után elengedtem magam és nagyjából 45° szöget vett fel a testem, tehát a fejem kb. 1,5 méter mélyen volt a víz alatt míg a lábfejem meg kint volt a parton.

9
Azért mert pánikolsz. Ez az alapvető gond. Félsz a víztől. Ezen kell először dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!