Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan kell fent maradni a...

Hogyan kell fent maradni a víz tetején?

Figyelt kérdés

Nekem egyszerűen nem megy. Már általánosban sem tudtam, és most sem tudok. Veszek egy akkora levegőt hogy majd szétszakad a tüdőm, elengedem magam, és a nagy medence aljára simán le tudok ülni. Ha kiegyenesítem a törzsem, akkor lefeküdni nem tudok, de csak kb. 20 centire van a hátam a medence aljától, szóval az is majdnem megy. Kis mennyiségű levegővel szerintem a lefekvés is menne.

184cm 103kg 17F, nem tudom ez számít-e.

Úszni sem tudok sajnos emiatt rendesen. Gyorsúszásban tudok szépen előrefele haladni, de 2 méter után már a víz alatt van a fejem, 10 méternél meg már beleverem a lábfejem a medence aljába mert akkor már majdnem teljesen lent vagyok az alján. Mellúszásban fent tudok maradni a felszínen, de szinte folyamatosan felfele kell tolnom magam így alig haladok előre.

ápr. 28. 11:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Keress meg egy oktatot.
ápr. 28. 11:36
 2/18 anonim ***** válasza:
23%

2 méter után víz alatt van a fejem -

Khm, ott is kell lennie, gyorsban.

ápr. 28. 12:40
 3/18 A kérdező kommentje:

#1: Mit tudna tenni egy oktató? Az iskolai tesitanár sajnos nem tudott mit csinálni, még nem látott ilyet hogy valaki így elsüllyed.

#2: Mármint folyamatosan, nem is tudom kiemelni levegőt venni, mert már vagy fél méter mélyen vagyok akkor.

ápr. 28. 14:56
 4/18 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy van benne valami. Tudok úszni, de ha nem mozgok, nem tudok lebegni a felszínen. A feleségem meg fogja magát, felfekszik és lebeg.

Én is tudok lebegni, de csak a tengerben. Medencében 3-4 hossz után elfáradok, tengervízben kilómétereket úszok csendesebb vízben. Más a fajsúlyunk?

ápr. 28. 19:18
 5/18 anonim ***** válasza:
50%

Nyilvan teljesen rossz a technikad.

Azert annal ertelmesebbnek tartalak hogy egyenlosegjelet tegyel egy kiegett tesitanar es az uszast oktato koze. Az uszast oktato valoszinuleg azert oktatja az uszast mert ert hozza. A tesitanarok tobbsege utoljara akkor uszott amikor az egyetemen kotelezo volt. Ettol meg nem tudja a helyes technikat.

Raadasul az oktatonak vannak segedeszkozei amik segitenek fenntartani a vizen amig megtanulod a helyes vizfekvest.

150,200kilos emberek is tudnak uszni.

ápr. 28. 21:13
 6/18 anonim ***** válasza:
Rossz a technikád. Tényleg menj el magánban úszásoktatóhoz. Én is ezt csináltam, mikor elegem lett abból, hogy 28 évesen még mindig nem tudok úszni. Mindig lemerültem, és a levegővétel egyszerűen nem ment. Aztán egy tanárhoz elmentem, mondta, hogy mit csináljak, jó pár óra kellett, de csak eljött a pillanat, mikor megtanultam úszni (azt hittem sosem jön el, reménytelen esetnek éreztem magam). Most meg már nem tudok lemerülni.
máj. 1. 18:50
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

#6: Te ha elengeded magad nagy levegővel, akkor mennyire süllyedsz le?

Amúgy szerintetek nem lenne érdemes felkeresnem a háziorvosom is?

Az egyik osztálytársam ugyanolyan magas mint én, hasonlóan izmos (tehát nem nagyon), csak több rajta a zsír (főleg a hasán). Ő 91kg. Én soványabban nála meg 103kg vagyok. Valami nem kerek itt.

máj. 4. 09:17
 8/18 anonim ***** válasza:
Ez nem izom meg zsír kérdése. Ha a tüdőd teleszívod akkor a felsőtested a víz felszínén marad a lábaid amik igazán lehúzzák. Fel kell feküdniba vízre eleinte háttal rúgsz páratva lábaddal és már úszol gyakorlatilag. A probléma ott kezdődik hogy ha valaki taknyos kislány és hisztigörcsöt kap ha víz ér a fejéhez. Ez sajnos része az úszásnak szóval kislányoknak ez nem fog menni.
máj. 4. 12:23
 9/18 A kérdező kommentje:

#8: "Ha a tüdőd teleszívod akkor a felsőtested a víz felszínén marad a lábaid amik igazán lehúzzák"

Ez nem igaz. Próbáltam olyat, hogy a sarkamat kiraktam a medence szélére, nagy levegőt véve ugyanúgy lesüllyedt a felső testem majd lecsúszott a sarkam. Aztán kipróbáltuk, hogy a tanárom megfogta a lábfejem, odaszorította a földhöz, nagy levegő után elengedtem magam és nagyjából 45° szöget vett fel a testem, tehát a fejem kb. 1,5 méter mélyen volt a víz alatt míg a lábfejem meg kint volt a parton.

máj. 4. 13:54
 10/18 anonim ***** válasza:

9

Azért mert pánikolsz. Ez az alapvető gond. Félsz a víztől. Ezen kell először dolgozni.

máj. 4. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!