Hogyan a legegyszerűbb magvakat erjeszteni?
kemény vagy főtt magvakból kell?
milyen magvakból érdemes?
mennyi ideig erjesszem?
mennyi idő után megy tönkre?
Kemény magvakból: Elég, ha csak vízbe teszed, de jól lepje el, mert megszívja magát. Ha csak vizet teszel rá, 1-2 hét alatt tökéletes lesz. Ha 3-4 hétig áztatod, akkor extrém büdös lesz, szinte már rohad. Ezt a folyamatot kb fele idő alatt elérheted, ha ráküldesz 2-3 doboz kefírt.
Vehetsz fermentálót is, amely 3-4 nap alatt hasonlóan bebüdösíti, akkorra már az állaga is jó lesz, eléggé elázik ahhoz, hogy akár horogra is tűzheted. (A fermentáló elég drága dolog)
Főtt magvakat pálinkába áztatva, aromásítva, vagy szintén fermentálóval tudsz erjeszteni. Sima áztatással nem.
Én kemény magból csinálom, befőttes üveg, 1 doboz kefir és 2 evőkanál cukor, felöntöm vízzel és lezárom. 4-5 nap alatt tökéletes.
Főtt magot egyszerűbb, megfőzöd, de nem túl puhára, a végén felöntöd jó sok vízzel, bőven lepje el, felvesz még sokat belőle. Napon 3 nap alatt kellemesre erjed, sörrel 1-2 nap, cukorral és sörrel 1 nap alatt készre erjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!