Temuról vennél 4K 8 Mp kamerarendszert NVR rögzítővel,mennyire jó a kamera kép?Éjszakai színes kép,180 fok,PoE,előfizetés mentes lenne az elképzelésem,egy jó szettet szeretnék összerakni,lehetséges vagy vegyek itthon és hagyjam a Temut?

válasza:Ha olcsó, az olyan is lesz. A legnagyobb buktató, hogy a terméknek a fantázianeve "4k", nem pedig a felbontása, ezzel lehet trükközni. Nekem van ilyen csidi-csuda 8 megapixeles noname kamerám, most csináltam egy próba képet és videót, a tényleges kimenet: 3 megapixel (2304 × 1296). A PTZ funkciója pár hét alatt beszart, hallod hogy forgatná a motor a kamerát, de csak darálja a fogaskereket és nem megy semerre. A harmadik szempont - de ez minden kínai cuccra igaz -, hogy lehetőség szerint el kell pakolni egy saját elszeparált VLAN-ba és lehetőség szerint minden szükségtelen kommunikációt tiltani, különben küldi kínába az adatokat, és IP eszköz vagy wifis eszköz lévén nem lepne meg, ha monitorozná a többi hálózatot is valamilyen szinten.
Hosszú távra és minőségre az ilyen dolgoknál inkább jobb elkölteni 100-200 ezret, és az működni fog. Az ilyen 20-30 ezres dolgok a semminél jobbak, de kompromisszummal. Nem azt mondom, hogy ne lehetne jó ajánlatokat találni, de nem véletlenül lett szitokszó, hogy Aliexpress-es, Wish-es, Temu-s valami.

válasza:Érdemesebb inkább itthonról/EU-n belüli boltból venni:
- rendes jótállást kapsz hozzá (amit be is tudsz váltani)
- ha márkásabbat veszel, biztosabban kaphatsz hozzá terméktámogatást a gyártótól (vagy akár közösségi fórumokról)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Én még csak IP kamerát vettem a Temu -ról, NVR -t nem. Viszont a képükön meglepődtem, sőt azon is hogy ismerik az ONVIF szabványt, ezért a Hikvision márkájú NVR -em gond nélkül kezeli.
Az nem igaz, hogy használhatatlanok lennének, sőt.. Már lassan 2 évesek és semmi bajuk, ez az egyik. A másik hogy nem rossz képük van. Jelenleg 2 db 45 ezer forintos PTZ -s Hikvision kamera van a rögzítőn és 2 db 6 ezer forintos 2K -s Temus. Nyilván a Hikvision -ökön sokkal természetesebbek a színek, élesebb a kép is, de a noname Temu -son is ugyan úgy felismerhető minden és élességben sem sokkal marad el. De azért 45 ezer versus 6 ezer forint, nekem így is ár/érték arány bajnok a Temu. Nyilván nem tud megverni egy 45 ezer forintos kamerát. De így is van egy dolog amiben jobb, ez pedig az éjszakai infra megvilágítás, ebből nem spórolták ki a ledeket, mint a Hikvision -ökből míg a Hk csak a középső sávot világítja meg a Temus -on sokall szélesebben terjed ki az infra fény. Ha még figyeled a kérdést szívesen töltök fel képeket, igaz ezek csak 2K -sak, de ebből már tudsz következtetni. Attól meg hogy kínai szerintem nem kell besz...rni. Kínai már úgyis minden. Meg nem rakéta silót őriz. Felőlem Hszi Csin-ping minden nem megnézheti milyen a kertem és hogy fejlődnek a csirkéim.
Kapcsolódó kérdések:
Bevallom annyira nem értek hozzá. Sajnos rz MagyarO. és birtokvédelemre kéne szülői házhoz. A határ nem a csillagos ég, de kínai kamera nem kell, főleg 15-20 ezerért. Mindegyikhez kell áramfirrás, SD kártya? Vagy akár csinálhatok (tudom, hogy lehet) otthoni...
Vásároltam egy Xiaomi C700 kamerát. Ha 24 órás memória kártya rögzítés van bekapcsolva + AI ember háziállat és egyéb mozgás érzékelés a sávban látom színesen mikor mi történt, viszont bejövöl/felvesz sok felesleges részt. Miért? Tegyükfel 21:10 perckor történt emberi...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!