Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy lehet a merevlemezt...

Hogy lehet a merevlemezt "lenullázni"?

Figyelt kérdés

El akarom adni a régi(asztali) gépem és nem akarom, hogy az eddigi tevékenységem bármilyen nyoma megmaradjon a vinyón.

A leendő vevő is eleve új op. rendszert akar telepíteni!

2014. máj. 13. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Leformázod. Sajátgépben a merevlemezre jobb egérgomb/formázás.
2014. máj. 13. 18:13
 2/7 anonim ***** válasza:
WIN7 esetén normál formázással csináld...
2014. máj. 13. 18:39
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

Egy sima formázás után még visszaállíthatóak az adatok. Megjegyzem, hogy nekem az a véleményem, hogy csak egy nagyonbiztos lehetőség van:

A vinyót szedd ki a gépből és azt ne add el.

De ha mindenképp el akarod adni és a nyomaidat is eltüntetnéd rólla, akkor karcold tele valami lényegtelen adattal (bináris fájl, melyben csupa véletlenszerű karakter van), majd egy fájlmegsemmisítő programmal semmisítsd meg a fájlt. Ekkor már csak a korábbi fájlnevek állítahóak vissza, de a valódi fájlok NEM. Aztán kapjon a vinyó egy teljes partíciót, majd teljes formázást.

Én így csinálnám! Csak az vele a baj, hogy nagyon időigényes. Ha nem itt tennéd fel a kérdést, akkor valaki még programokat is ajánlana (vagy akár írna is) a feladathoz.

2014. máj. 13. 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:

"Egy sima formázás után még visszaállíthatóak az adatok."

- Win7 óta nem, ezért írtam, amit írtam...

"De ha mindenképp el akarod adni és a nyomaidat is eltüntetnéd rólla, akkor karcold tele valami lényegtelen adattal..."

- Pont ezt csinálja a normál formázás... :)

" Csak az vele a baj, hogy nagyon időigényes."

- Igen, ahogy a válaszoló ajánlotta, az fél nap, ennyit nem ér az egész. Ha nem voltak rajta szupertitkos adatok, akkor bőven elég a normál formázás. Az is eltart egy-két óráig, de az elég is...

"Ha nem itt tennéd fel a kérdést, akkor valaki még programokat is ajánlana "

- Tessék: [link]

De mint, írtam, felesleges ehhez külön program...

2014. máj. 13. 19:22
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Ennek a programnak van egy olyan funkciója (is), hogy visszaállíthatatlanul törli a kijelölt objektumokat (fájlokat, mappákat): [link]
2014. máj. 13. 19:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket!
2014. máj. 13. 21:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire aktuális még a kérdés, de:

[link]

2014. jún. 1. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!