Hogy lehet a merevlemezt "lenullázni"?
El akarom adni a régi(asztali) gépem és nem akarom, hogy az eddigi tevékenységem bármilyen nyoma megmaradjon a vinyón.
A leendő vevő is eleve új op. rendszert akar telepíteni!
Egy sima formázás után még visszaállíthatóak az adatok. Megjegyzem, hogy nekem az a véleményem, hogy csak egy nagyonbiztos lehetőség van:
A vinyót szedd ki a gépből és azt ne add el.
De ha mindenképp el akarod adni és a nyomaidat is eltüntetnéd rólla, akkor karcold tele valami lényegtelen adattal (bináris fájl, melyben csupa véletlenszerű karakter van), majd egy fájlmegsemmisítő programmal semmisítsd meg a fájlt. Ekkor már csak a korábbi fájlnevek állítahóak vissza, de a valódi fájlok NEM. Aztán kapjon a vinyó egy teljes partíciót, majd teljes formázást.
Én így csinálnám! Csak az vele a baj, hogy nagyon időigényes. Ha nem itt tennéd fel a kérdést, akkor valaki még programokat is ajánlana (vagy akár írna is) a feladathoz.
"Egy sima formázás után még visszaállíthatóak az adatok."
- Win7 óta nem, ezért írtam, amit írtam...
"De ha mindenképp el akarod adni és a nyomaidat is eltüntetnéd rólla, akkor karcold tele valami lényegtelen adattal..."
- Pont ezt csinálja a normál formázás... :)
" Csak az vele a baj, hogy nagyon időigényes."
- Igen, ahogy a válaszoló ajánlotta, az fél nap, ennyit nem ér az egész. Ha nem voltak rajta szupertitkos adatok, akkor bőven elég a normál formázás. Az is eltart egy-két óráig, de az elég is...
"Ha nem itt tennéd fel a kérdést, akkor valaki még programokat is ajánlana "
- Tessék: [link]
De mint, írtam, felesleges ehhez külön program...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!