Megbízható vírusírtókat tudtok ajánlani?
Eset Smart Security9 valódi kóddal. De kizárólag azzal! A havonta változó újságkód is valódi.
Miért nem jó a netről beszerzett FIX kód? Mert az ESET szervere nem engedi a Behatolásmegelőző rendszert csatlakozni, nem frissit, le van tiltva a tűzfala. Vagyis valóban mindent átenged így.
Ezekkel a listákkal én sem értek egyet. Kivéve, hogy mindkettő kiemeli a Kaspersky-t, amiről én is sok jót hallottam. (Bár közvetlen tapasztalatom nincs vele.)
Ugyanakkor (éttermi- és könyvelő-) ügyfeleimnél a (valódi kódos) Eset Nod32 vált be, mert nem azonosítja tévesen a normális programokat. (Például a saját magam által írt PizzaProgramot, melyet a sokak által használt Avast kb. félévente letörölt egy-egy frissítést követően. Mondanom sem kell, mekkora káoszt okozva...
Vagy mikor egy könyvelő programot "sandbox" üzembe rak valamelyik vírusirtó és ezáltal nem a valódi helyre menti a begépelt adatokat!!)
Tehát a "lista" sorrendje sokban függ attól, mire akarjuk milyen környezetben használni.
Meg kell említenem: az egyik legjobb védelem, hogy SOHA nem Admin fiók alól használjuk a gépeket és nem adjuk meg a felhasználóknak a Rendszergazda kódot. (Amennyiben ez lehetséges.)
A kérdezőnek írom:
Azt ajánlom, hogy a "jónak mondott" vírusirtókat próbáld ki, hogy neked melyik jön be leginkább. Természetesen először az ingyenes verziókat próbáld ki, nem kell egyből megvásárolni őket. Persze 100%-os védelem nincs, hiába írják azt egy tesztben, mert a vírust írók mindig egy lépéssel előbbre járnak mint a vírusirtót fejlesztő cégek.
"Ne használj semmit,csak lassítja a gépet"
Nyilván nem csak azért kell védelem a gépre, mert a vírusok tönkreteszik az op. rendszert, hanem az adathalászat ellen is véd. Én például nem szeretném, hogy illetéktelen kezekbe kerüljenek az OTP Direkt, vagy a PayPal, Aliexpress, Vatera, Ebay accountom belépési adatai. Tehát valós időben is véd az adathalász, káros, veszélyes weboldalaktól, szoftverektől, véd a behatolástól, külső támadásoktól. Akinek nincs mit veszíteni, az tényleg megússza egy újratelepítéssel, de én nyugodtabban alszom egy megbízható védelemmel. A Kaspersky Internet Security 6 ezer Ft/év, ez havi 2 energiaital ára, és ennél többet költenek az emberek hülyeségekre, miközben ilyenre sajnálják a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!