A reklámblokkolónak van szerepe a vírusok és adware-ek elleni védelemben?
Van. Sok olyan oldalt nem enged megnyitni ami mindenféle szart telepítene fel. Pl számítógépet rendbetevőnek vagy vírusirtónak álcázott szoftvertermékeket stb.
Ugyanakkor az is igaz hogy nem kell olyan weboldalakra mászni ahol káros tartalom van. Csakhogy már sok ártatlannak tűnő helyen is bele lehet ilyenekbe futni és aki csak mezei felhasználó az nem fogja tudni hogy mikor mit nyithat meg.
Ezért szoktam minden ismerősnek vagy rokonnak a böngészőjébe blokkolót telepíteni. A rendszerüket is úgy állítom be (ha az windows) hogy csak korlátozott fiókban dolgozzanak.
De bármit ki lehet játszani. A rossz indulatú és haszonleső emberek mindig is lépéselőnyben lesznek a jókhoz képest. Fejlesztőként van belelátásom úgyhogy nekem hihetsz.
Itt sikerül csak válaszolni. A routerben állítottam be reklámblokkolást. ezen kívül uBlock van a böngészőben és Ghostery (Ghostery nem célzottan reklámblokkolásra van). Egyes vírusirtók is ki tudják szűrni a káros tartalmakat. De ha proxyzok akkor előfordul hogy ezek nem tudják kiszűrni mindegyik reklámot érthető okokból.
Vannak oldalak amiket white listre teszek mint pl prohardver.hu vagy a youtubeos "kattintós" reklámok (csak a videós reklámok vannak tiltva) de ha nem így lenne nekik az se lenne baj mert ezek már megtalálták az alternatív lehetőségeket szponzoráción keresztül. Rajtam biztos nem fog múlni hogy ezek ne haljanak éhen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!