Asrock alaplap vagy a win. hülyéskedik?
Vettem egy új gépet.
AM5-ös: 7600x-el, Asrock alaplappal.
Van benne 2 SSD. Mind a kettőn rajta van a win.
Ha bekapcsolom a gépet, akkor hibát ír.
Az esc gombbal vissza lép és behozza, hogy válasszak kötetet. (Ezt néha kihagyja és rögtön csak választhatok.)
Az egyik kötet az egyik, míg a másik a másik SSD. Mind a kettőről tökéletesen megy a win.
Miért nem arról indul a win. ami be van állítva a BIOS-ban?
Hogy lehetne ezt orvosolni, hogy bekapcsoláskor rögtön betöltsön rendesen?

válasza:

válasza:Nekem Asus alaplapom van, az nem csinálja ezt.
Mindig arról a meghajtóról boot-tól az op.rendszer amelyik meghajtó be van állítva elsődlegesre a BIOS-ban.

válasza:Az is lehet, hogy telepítésnél rontottál el valamit ha úgy telepítettél, hogy mind a két meghajtó csatlakoztatva volt.
Ajánlott ilyenkor a kevésbé hozzáértőknek, hogy a másik meghajtót ne csatlakoztassák csak azt amire telepítenek.

válasza:1.
Az egyik C, a másik D.
2.
Nekem nem asus van!
3.
Mit lehet ott elrontani? Elindítom, végmegy és kész. Mindig így csináltam régebben, nem volt gond.
Amúgy nem egyszerű leszedni a másikat, mert oda van csavarozva, + van rajta hűtő is, az is csavaros.
De ha "hozzáértő" lennék, akkor, hogy kellett volna megoldani szerelgetés nélkül?
4.
Lehet, csak az a fura, hogy a régi gépemnél ezt nem csinálta. Pedig ott sem volt szétszerelgetve és volt 2 win, hogy ha gond van az egyikkel, akkor menjen a másikról.

válasza:"Mit lehet ott elrontani? Elindítom, végmegy és kész."
Minden op.rendszernek 4 partíciója van. Tehát a két meghajtóra telepített külön op.rendszernek összesen 8 partíciója van és telepítésnél nem mindegy melyik meghajtó op.rendszerének törlöd az op.rendszer partícióit.

válasza:Még annyi, hogy nem hiszem,hogy ne tudd lehúzni a meghajtód csatlakozó kábeleit szerelés nélkül.
Azért nem kell kivenni a meghajtót, hogy a csatlakozó kábel csatlakozását megszüntesd valamelyik meghajtón.
De felőlem úgy csinálod ahogy akarod, kér volt kérdezned.

válasza:"Mit lehet ott elrontani? Elindítom, végmegy és kész. Mindig így csináltam régebben, nem volt gond."
- Okoskodó kérdező, csak annyit kell tenned, hogy az alaplapról lehúzod annak a meghajtónak az adatkábelét amelyikre nem telepítel.
6.
Teljesen üres volt mind a kettő és más a méretük. Nem kellett semmit törölni, csak 2. telepítésnél a 2. SSD-t kiválasztani.
7-8.
Csak le kell húzni, aha, és hol is van az a "kábel"?:
www.youtube.com/shorts/3ocYsQWNZRI
Amúgy meg maga a gépház is csavaros, ott is van még 4 vagy 6 csavar, plusz úgy be van drótozva, hogy ki kell húzni az esztalt és vagy 8 kábelt.
9.
Na ez jó ötlet. Köszi a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!