Csak én nem találok IT-szektorban munkát?

válasza:

válasza:Technikusként milyen állásokra jelentkezel?
A technikusi szint az IT-ben belépő az egyetemre. Önmagában egy technikusi végzettséggel nem sokra mész, mikor százszámra esnek ki a BSc/MSc végzettségű IT hallgatók az egyetemekről.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nekem rendszerüzemeltető végzettségem van, de ezzel sem igazán találok sehol állást. Amik vannak pozíciók, oda be vannak rendezkedve az adott emberek és nincs "ember mozgás". A programozás elég távol áll tőlem és ahogy hallom ott sem lesz jobb a helyzet mostanában állás szempontból. Néha megpróbálkozok vele, de inkább "kütyüs" beállítottságú vagyok. Több elektronikai eszköz specifikációit és kezelését értem. TV-k, biztonsági kamera rendszerek, PC szerelés, hálózati ismeretek, rádiótechnika (főleg Wi-Fi, de általános rádiózással is foglalkozok) és ezeknek a szabványaik. Ez az ami érdekel és jó vagyok benne, de nincs igazán rá piaci kereset. Programozás nem igen érdekel és ami nem érdekel azt nem tudom megtanulni. Ezért is voltam a bukás szélén mindig az iskolában.
Azt tudnám tanácsolni, hogy valami konkrétumot még tanulj mellé otthon. Válassz valamilyen irányzatot. Ez lehet programozás, de lehet valamilyen rendszergazdai vagy szerver üzemeltetői tevékenység. Én például most az új MikroTik hAP AX S-re várok és szép lassan meg szeretném tanulni a rendszerét. Aztán idővel certit szeretnék belőle tenni. IPv6 is érdekel például (kár, hogy a szolgáltatóm nem ad). Szóval az a cslényeg, hogy önmagában a papír kevés. Valamilyen piaci értéket is fel kéne mutatni. Valami olyat amire van is igény mert valljuk be: a Petőfi élete meg a függvényszámításra, Windóz telepítő mesterre nincs igény. Ez arra jó, hogy legyen mit tanulni és ne unatkozz gyerekként, de a nagybetűs életben semmit sem érnek. Amint végeztél az érettségivel, kezeld úgy mintha most kezdenél el tanulni értelmes dolgokat. Hacsak nem tanultál ilyet már a suli alatt is.

válasza:Nekem meg semmi egyetemem vagy főiskolám nincs, mégis kapok munkét fejlesztőként, DevOps-ként mert van skillem.
Nem azt mondom, hogy 18 évesen seniorként kell kiesnetek, de irreális elvárás, hogy valami gagyi papírfecnivel kapkodni kellene utánatok.
Ez az üzemeltető technikus kb az a kategória amikor beülhetsz egy általános iskolába "rendszergazdának" havi 200 nettóért. (ha szerencséd van).

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!