Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Csak én nem találok IT-szektor...

Csak én nem találok IT-szektorban munkát?

Figyelt kérdés
Összefoglalva, Idén vègeztem üzemeltető technikusként friss középfokú érettségivel és egy technikusi vizsgával. Szeptember óta jelentkeztem kb 20 munkahelyre ahonnan, vagy nem kaptam semmi visszajelzést, vagy ha kaptam is akkor az automatikusan generált volt. Már úgy gondolkodom, hogy elmegyek Mekibe dolgozni éhbérért mivel már kezdem feladni az egész munkahely keresést.
dec. 2. 16:47
1 2 3
 1/21 Isolated Soul ***** válasza:
59%
Nem mondják de válság van, a tőzsdét kizárólag az AI beruházások/spekuláció tartja fenn, ha ezek nem volnának be kellene ismerni hogy masszív recesszió van(globálisan). Cégek is AI-al próbálnak minden fillért megspórolni(főleg az IT szektorban). Röviden rosszkor rossz területén próbálsz belépni a munkaerő piacra, ez 2008 2. Ugyan én már másik területén dolgozok(3D grafikus), de annyira rálátok a területre hogy tudjak tanácsot adni. Használd ki az AI-t, kezdj el fejleszteni egy saját programot! Ez bevétel lesz, illetve később fel tudod mutatni referenciának. Az hogy mit fejlesztesz az rajtad áll, érdemes olyan területet választani ami amúgy is érdekel/foglalkoztál vele. 3D grafikusként én parametrikus textúrázó szoftvert írnék, ha lenne benne gyakorlatom, vagy egy CAD alternatívát. De te másban vagy jártas szóval neked más fog a kezedre állni.
dec. 2. 17:20
 2/21 XXXBalazs ***** válasza:
94%

Technikusként milyen állásokra jelentkezel?

A technikusi szint az IT-ben belépő az egyetemre. Önmagában egy technikusi végzettséggel nem sokra mész, mikor százszámra esnek ki a BSc/MSc végzettségű IT hallgatók az egyetemekről.

dec. 2. 17:43
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
Ugyanez, csak nekem programozó diplomám van 😃 Megérte az a 3 év szopás 🤣
dec. 2. 17:43
 4/21 anonim ***** válasza:
87%
Mindenhol leépítés megy, illetve akik bent is maradnak, a béremelkedés lassabb, mint ahogy a minimálbér növekszik. Szóval rosszkor próbálkozol, próbáld újra a pandémia előtt és viszonylag hamar munkát fogsz találni.
dec. 2. 17:47
 5/21 anonim ***** válasza:
81%
Én sem találok, már azon gondolkodom hogy szakmunkát tanulok.
dec. 2. 19:10
 6/21 anonim ***** válasza:
55%
Ilyen vegzettseggel mar az automata szuro kibassza a CV-det a kukaba a normalisabb helyeken.
dec. 2. 19:26
 7/21 anonim ***** válasza:
87%
Egyelőre felejtsd el az IT-t, de nem a Meki, vagy hasonló az alternatíva, bár érettségivel azért sokkal magasabb szinttel vagy fizetéssel azért nem biztatlak, de ugyanez volt 20 éve is, ez nem az AI hatása. Egyeseknek ennyi is elég, ahogy hallom, de ahhoz nagyon otthon kell lenni egy keresett területen, amihez rengeteget kell még tanulni és gyakorolni. Szerintem sokan pazaroltak erre éveket az életükből, hogy aztán ne találjanak semmit, legalábbis hosszú távra.
dec. 2. 19:36
 8/21 SIDLER22 ***** válasza:
77%

Nekem rendszerüzemeltető végzettségem van, de ezzel sem igazán találok sehol állást. Amik vannak pozíciók, oda be vannak rendezkedve az adott emberek és nincs "ember mozgás". A programozás elég távol áll tőlem és ahogy hallom ott sem lesz jobb a helyzet mostanában állás szempontból. Néha megpróbálkozok vele, de inkább "kütyüs" beállítottságú vagyok. Több elektronikai eszköz specifikációit és kezelését értem. TV-k, biztonsági kamera rendszerek, PC szerelés, hálózati ismeretek, rádiótechnika (főleg Wi-Fi, de általános rádiózással is foglalkozok) és ezeknek a szabványaik. Ez az ami érdekel és jó vagyok benne, de nincs igazán rá piaci kereset. Programozás nem igen érdekel és ami nem érdekel azt nem tudom megtanulni. Ezért is voltam a bukás szélén mindig az iskolában.

Azt tudnám tanácsolni, hogy valami konkrétumot még tanulj mellé otthon. Válassz valamilyen irányzatot. Ez lehet programozás, de lehet valamilyen rendszergazdai vagy szerver üzemeltetői tevékenység. Én például most az új MikroTik hAP AX S-re várok és szép lassan meg szeretném tanulni a rendszerét. Aztán idővel certit szeretnék belőle tenni. IPv6 is érdekel például (kár, hogy a szolgáltatóm nem ad). Szóval az a cslényeg, hogy önmagában a papír kevés. Valamilyen piaci értéket is fel kéne mutatni. Valami olyat amire van is igény mert valljuk be: a Petőfi élete meg a függvényszámításra, Windóz telepítő mesterre nincs igény. Ez arra jó, hogy legyen mit tanulni és ne unatkozz gyerekként, de a nagybetűs életben semmit sem érnek. Amint végeztél az érettségivel, kezeld úgy mintha most kezdenél el tanulni értelmes dolgokat. Hacsak nem tanultál ilyet már a suli alatt is.

dec. 2. 21:05
 9/21 anonim ***** válasza:
34%

Nekem meg semmi egyetemem vagy főiskolám nincs, mégis kapok munkét fejlesztőként, DevOps-ként mert van skillem.

Nem azt mondom, hogy 18 évesen seniorként kell kiesnetek, de irreális elvárás, hogy valami gagyi papírfecnivel kapkodni kellene utánatok.

Ez az üzemeltető technikus kb az a kategória amikor beülhetsz egy általános iskolába "rendszergazdának" havi 200 nettóért. (ha szerencséd van).

dec. 2. 21:42
 10/21 Alex Fly ***** válasza:
87%
Dettó. Szoftverfejleszrő+rendszerüzemeltető végzettséggel itt szopok egy gyárban... Ma már egy diploma az, ami régen az érettségi volt -sőt annál kevesebb...
dec. 3. 02:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!