Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Átlagos otthoni felhasználókén...

Átlagos otthoni felhasználóként milyen gyakran veszel másik számítógépet vagy laptopot?

Figyelt kérdés

A számítógépem otthoni használatra van, nem munkára használom.

Internetezés és néha játszok rajta, kb ennyi.

Az első számítógépem kb 2005ben lett meg, az egy alap gép volt, de 2010ben vettem másikat mert nagyon belassult a régi. A második használt volt de nem volt elavult.

Aztán lett egy laptopom 2017ben mert helyhiány miatt jobbnak bizonyult. Ez egy olcsó gép volt, nagyon lassú. Videókat akartam rajta szerkeszteni de nem volt rá alkalmas. Szinte csak netezni tudtam vele. 2020ban vettem egy kezdő szintű gamer laptopot és azóta ezt használom. Gyors és ma már csak internetezek rajta meg néha játszok. Nem tervezem a cserét, majd akkor ha elromlik vagy nagyon lassú lesz. Szándékosan nem is frissítem rajta az Windowst, nehogy ez miatt lassabb legyen.

jan. 10. 23:29
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
6-7 evente. Mostanaban laptopot. Nem a legdragabbat, de azert turhetot. 2018-ban ugy 260-ert, 2025-ben 400-ert. Elotte asztali gepeket fejlesztgettem, amikor total cseres lett volna mar az utolso, akkor elengedtem ezt a szerelgetest.
jan. 10. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

"Nem tervezem a cserét, majd akkor ha elromlik vagy nagyon lassú lesz."

Pontosan így😁 Mondjuk a Windows frissül, ha akar.

Ezt a gépet 2020-ban dobtam össze. Ryzen 2700x 16GB Ram és egy Rx580 volt. Azóta minden cserélődött 5700x 32GB 6600xt dolgozik benne. Igazából csak a Ram volt szűkös, a CPU/GPU-nál csak úgy jött egy jó deal és a vezérhangya addig motoszkált bennem, hogy megvettem. Nem tervezem lecserélni.

jan. 11. 00:53
 3/8 anonim ***** válasza:
25%
5 évente szoktam komplett cserét végezni. Amióta viszont bejött a válság és mindent olcsósítanak azóta nem vagyok hajlandó egy fillért sem kiadni a rosszabbra. Egyék meg amit főztek!
jan. 11. 03:38
 4/8 anonim ***** válasza:
28%

9 éve tettem össze a PC-met, azóta volt gépház csere meg pár plusz HDD belerakva, de ennyi. Ugyanúgy ellátja igényeimet mint 9 éve, nem játszok rajta, minden amire használom működik. Semmi értelmét nem látom cserélni, majd akkor fogom ha valami nem megy rajta vagy elromlik. Szerintem még jópár évig jó lesz.

Laptop más téma, ott nincs fejlesztési lehetőség. Kb. 2 évente szoktam cserélni, bár nem feltétlen azért mert nem jó, csak hogy legyen valami változatosság.

jan. 11. 06:27
 5/8 anonim ***** válasza:
79%
2000 óta a jelenlegi a 6-dik gépem.
jan. 11. 07:52
 6/8 CspCsj ***** válasza:
68%
Használt gépeket/alkatrészeket szoktam venni (1-2 éveseket, hogy legyen még garancia rájuk), és 4-5 évig használom.
jan. 11. 08:16
 7/8 anonim ***** válasza:
79%
2-4 évente. De általában alkatrészeket cserélek, fokozatosan frissen tartom.
jan. 11. 18:06
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
A mostanit 2025-ben vettem asztali. Előtte volt 7 évig egy gamer laptopom, azelőtt 3 évig egy sima laptopom, azelőtt meg 5-5-5 évig 3 asztali pc kb. 2000-től kezdve.
jan. 12. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!