Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok leformatálni egy...

Hogyan tudok leformatálni egy operációs rendszert amin nem én vagyok a rendszergazda? Boot pendrive?

Figyelt kérdés
márc. 3. 08:39
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
55%
Más gépét nem szép dolog tönkretenni...
márc. 3. 08:48
 2/42 A kérdező kommentje:

Na ezt már vártam!

Munkahelyi gép a nevemre regisztrált OP rendszerrel.

Le akarok róla törölni minden adatot mielőtt visszaadom.

A saját adataimat törlöm majd, de nem én vagyok a rendszergazda. Ennyi.

márc. 3. 08:59
 3/42 anonim ***** válasza:
74%
Nem kene szemelyes dolgokat tarolni a munkahelyi gepen. Vagy ha megis, akkor legalabb egy kulon konyvtarban, azt szepen letorlod es kesz. Ha szanaszet hagytad a dolgaidat, akkor torolgessed egyenkent. Nem veletlenul nem vagy rendszergazda. Amikor visszaadod a geped, a rendszergazda azzal kezdi majd, hogy visszaallitja a kezdo allapotot, akkor ugyis megszunik minden adatod, a fiokoddal egyutt.
márc. 3. 09:24
 4/42 anonim ***** válasza:
Esetleg csinálsz egy másik rendszergazdai fiókot, ha engedi, átlépsz abba, és a régit törlöd. A fájlokat ugyan valószínűleg helyre lehetne állítani, ha tudnának róluk egyáltalán. Vagy ha Windows van rajta, a Gépházban kezdeményezel egy helyreállítást, ami töröl mindent (nem feltétlenül fizikailag), és újratelepíti a rendszer. #1 voltam, bocs.
márc. 3. 09:39
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Az aztan jo kis jogosultsagi rendszer lenne, ha egy nem rendszergazda felhasznalo egyszeruen csinalhatna egy rendszergazda felhasznalot es abba kedvere belephetne.
márc. 3. 09:42
 6/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdemi válaszokat!

Akkor inkább az lenne a kérdés, hogy hogyan tudom véglegesen törölni, azokat a fájlokat, amiket nem kéne, hogy mások használni tudjanak a jövőben?

márc. 3. 09:58
 7/42 anonim ***** válasza:
74%
6 Tehat a szemelyes dolgaidat szeretned letakaritani. A munkaddal kapcsolatban keletkezett informacio nem a te tulajdonod hanem a munkaltatoe.
márc. 3. 10:08
 8/42 A kérdező kommentje:

7

A vezetők meg is kapják a beszámolót.

A kishangyáknak viszont semmi köze hozzá!

De bocsika! Ehhez neked sok közöd nincs! :(

márc. 3. 10:38
 9/42 anonim ***** válasza:
100%
Te most formatálni akarsz partíciót/merevlemezt (OS-t nem lehet formatálni), vagy adatokat törölni? Nem mindegy.
márc. 3. 11:15
 10/42 anonim ***** válasza:
#5 Nyilván csak ha most is rendszergazda, bár ez valóban kétséges. Sima felhasználóként talán újratelepítheti a rendszer egy pendrive-ról, de nem valószínű, hogy ennek örülnének.
márc. 3. 11:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!