IPhone vagy Samsung?

válasza:Melyik modellek?
Mert mint márka, mind a kettő nagyon jó a maga nemében. A fő különbség a szoftver...illetve, hogy a Samsung maga hardvergyártó és fejlesztő is, vagyis lényegében egy komplett telefont meg tudnak tervezni és le tudnak gyártani, de a szoftver külsős, nyílt. Az iPhone ezzel szemben főleg szoftvercég, bár az SoC-t licenszelt ARM alapokon maguk tervezik. A OS saját és zárt, ennek minden előnyével és hátányával.
Én használom mind a kettőt, mert jelenleg a céges telefonom egy iPhone 16 (előtte egy 11-es, azelőtt egy 7-es volt), a sajátom meg egy Samsung S24 (előtte Note 10, azelőtt S8).
Én a Samsungot, illetve a One UI alapú Androidot jobban szeretem.

válasza:Azért az a zártság abszolút nem releváns manapság, mivel mind a One UI, mind az IOS elég sokat változott. Mondhatni már mindkét rendszer egy android/IOS hibrid lett manapság, ez azt jelenti hogy az Android is zártabb, az IOS is nyitottabb lett.(különösen az IOS 26 óta)
Szóval azt mondom átlag user esetében abszolút irreleváns hogy most IOS vagy One UI, mert kb. ugyanarra jó. Apple előnye, hogy a saját eszközeivel piszok jól működik együtt, a Samsungnál nehezebb egy ilyen ökoszisztémát összerakni. De ha ez nem szempont, akkor meg teljesen mindegy.
De én biztos hogy S széria alá nem adnám Samsung alá, Apple esetében pedig régi Pro(13 vagy felette) vagy sima 17-es legalább.
Nekem iPhone, de azért a 26 óta nem a legjobb az IOS, viszont szerintem az Androidról váltóknak a dolga sokkal egyszerűbb, mint valaha.

válasza:

válasza:

válasza:"az IOS is nyitottabb lett"
Miben lett nyitottabb? Nekem most epp iPhone-om van, de meg ilyen tok alapveto dolgokat sem tudok allitani, hogy hany oszlop legyen ikonokbol a home screenen, amit az Android mar 10 eve is tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Vagy csak az azonos típusú telefonokkal lehetséges?
Se az én telefonomon (Samsung G. S25) sem barátom (Iphone 16) telefonján nem enged regisztrálni a Repont App.
Érdemes lecserélni a samsungomat iphonera ? És légyszi ne kezdjen itt senki vitatkozni hogy melyik a jobb😂 Nekem nincs bajom egyik telefonnal se szeretem a samsungot is ,még nagyon régen volt egy iphone 4s em. Szerettem és nagyon sokáig nyúztam (anyukámé volt és ő...
Telefon vásárlás előtt állok és eszembe jutott, hogy nem biztos, hogy kompatibilisek egymással. Próbáltam utánanézni interneten, de egyik helyen ezt, a másik helyen azt írják.
Ha igen akkor hogyan?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!