Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Németországban milyen SIM...

Németországban milyen SIM kártyát érdemes venni?

Figyelt kérdés

Külföldi félévre, 6 hónapra megyek ki Németországba. Itthon a Vodafone-nál vagyok. Elméletileg lehet 2 SIM kártyát tenni a telefonomba. Olyan megoldást szeretnék, hogy megmaradjon a magyar telefonszámom, tehát továbbra is tudjanak azon hívn, de legyen kint mobilinternetem. Esetleg van valakinektapasztalata, ilyen esetben mit érdemes választani? (Illetve esetleg az adott csomagot itthonról is meg lehet venni vagy kint érdemes?)

Minden segítséget nagyon köszönök előre is!

aug. 31. 11:00
 1/3 anonim ***** válasza:
64%
Odakint bemész egy mobilszolgáltatóhoz és megveszed azt az előfizetést amelyik számodra szimpatikus. De ehhez fog járni egy német szám is. A magyar kártyádat roamingban 30 napig úgy használhatod mint otthon, utána roaming díjat fognak felszámolni. Tehát ha a magyar kártyát a telefonban hagyod, azon telefonálni sokba fog fájni 30 nap után, már az is hogy felveszed a telefont. A bejövő hívásokat lehet olcsóbb átirányítani a német számra és azon felvenni, kimenőt meg arról indítani. Az attól függ, hogy a német díjcsomagban milyen nemzetközi tarifák vannak, ha olyan pofátlanok mint a magyar akkor viszont lehet roamingban jössz ki jobban. Ezt majd össze kell hasonlítani, lesz rá időd, a 30 napban amíg nincs roaming díj mindenképpen jobban jársz a magyar kártya használatával (még netezni is).
aug. 31. 12:11
 2/3 anonim ***** válasza:

#1 te miről beszélsz? Európán belül évek óta nincsenek roamingdíjak. Nekem simán benne van a telefonban a német mellett a magyar SIM és nem fizetek roaming- meg hívásfogadási díjakat.

Kérdező, érdemes utánanézni a különböző prepaid szolgáltatóknak, Lebara vagy Lycamobile volt nekem régebben, aminek elég jó adatforgalmi csomagjai vannak és csomagtól függően Magyarországra is tudsz vele olcsón vagy megadott mennyiségben telefonálni.

szept. 1. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:
52%

#2 Igen, a méltányos használat erejéig. Ami azt jelenti, hogy nem lehetsz egyhuzamban 30 napnál tovább a külföldi hálózaton, illetve a külföldi forgalmad (percek illetve adatmennyiség) nem haladhatja meg a belföldi használat előző 4 havi átlagát. Ha ezt túlléped figyelmeztetnek és 2 nap múlva ha nem mész fel legalább egy napra a hazai hálózatra, jönnek a roaming díjak.

Tehát alkalomszerűen utazásra teljesen jól használható a hazai előfizetés. 6 hónap folyamatos ott tartózkodásra viszont nem jó. Sőt, a forgalmi átlagok miatt a kamionosoknak se jó, pedig ők nincsenek egyhuzamban 30 napnál tovább kint.

szept. 1. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Fél évre kiköltöznék Németországba. Hogyan érdemes munkát vállalnom arra az időszakra?

Jelenleg katás vagyok, de minden lehetőségre kíváncsi vagyok. Nyelvvizsgám van, és persze előtte sokat gyakorolnék, hogy ismét jól menjen. Kinek volt tapasztalata ilyesmivel? Alkalmazotti viszonyt unios állampolgárként nem nehéz elintézni, nem? Bár ha már...

Milyen internetet érdemes venni Németországban?

Surfstick vagy Vezetékes? Lehetőleg korlátlan.

Ha külföldre költözök, érdemes előtte még itthon laptopot vennem? Vagy majd csak kint?

Nem az árak miatt, hanem pl. ha szervizelik kint, stb. A munkámhoz is kellene, mert ahhoz is használom a laptopom. Meg kellene a magyar billentyűzet-kiosztás, stb.

Szerintetek érdemes Németországban torrentezni?

Mert sokan mondták, hogy Németországban keményen büntetik a torrentezést.

Nemetorszagban szerintetek milyen mobilnetet erdemes venni? Feltöltös v elöfizeteses? Melyik ceget ajanljatok?

Elsösorban Skype-ra, kapcsolattartasra kell a net, de neha megneznek egy-egy filmet is.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!