Németországban milyen SIM kártyát érdemes venni?
Külföldi félévre, 6 hónapra megyek ki Németországba. Itthon a Vodafone-nál vagyok. Elméletileg lehet 2 SIM kártyát tenni a telefonomba. Olyan megoldást szeretnék, hogy megmaradjon a magyar telefonszámom, tehát továbbra is tudjanak azon hívn, de legyen kint mobilinternetem. Esetleg van valakinektapasztalata, ilyen esetben mit érdemes választani? (Illetve esetleg az adott csomagot itthonról is meg lehet venni vagy kint érdemes?)
Minden segítséget nagyon köszönök előre is!

válasza:

válasza:#1 te miről beszélsz? Európán belül évek óta nincsenek roamingdíjak. Nekem simán benne van a telefonban a német mellett a magyar SIM és nem fizetek roaming- meg hívásfogadási díjakat.
Kérdező, érdemes utánanézni a különböző prepaid szolgáltatóknak, Lebara vagy Lycamobile volt nekem régebben, aminek elég jó adatforgalmi csomagjai vannak és csomagtól függően Magyarországra is tudsz vele olcsón vagy megadott mennyiségben telefonálni.

válasza:#2 Igen, a méltányos használat erejéig. Ami azt jelenti, hogy nem lehetsz egyhuzamban 30 napnál tovább a külföldi hálózaton, illetve a külföldi forgalmad (percek illetve adatmennyiség) nem haladhatja meg a belföldi használat előző 4 havi átlagát. Ha ezt túlléped figyelmeztetnek és 2 nap múlva ha nem mész fel legalább egy napra a hazai hálózatra, jönnek a roaming díjak.
Tehát alkalomszerűen utazásra teljesen jól használható a hazai előfizetés. 6 hónap folyamatos ott tartózkodásra viszont nem jó. Sőt, a forgalmi átlagok miatt a kamionosoknak se jó, pedig ők nincsenek egyhuzamban 30 napnál tovább kint.
Kapcsolódó kérdések:
Jelenleg katás vagyok, de minden lehetőségre kíváncsi vagyok. Nyelvvizsgám van, és persze előtte sokat gyakorolnék, hogy ismét jól menjen. Kinek volt tapasztalata ilyesmivel? Alkalmazotti viszonyt unios állampolgárként nem nehéz elintézni, nem? Bár ha már...
Surfstick vagy Vezetékes? Lehetőleg korlátlan.
Nem az árak miatt, hanem pl. ha szervizelik kint, stb. A munkámhoz is kellene, mert ahhoz is használom a laptopom. Meg kellene a magyar billentyűzet-kiosztás, stb.
Mert sokan mondták, hogy Németországban keményen büntetik a torrentezést.
Elsösorban Skype-ra, kapcsolattartasra kell a net, de neha megneznek egy-egy filmet is.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!