Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Google Térkép szolgáltatásán...

A Google Térkép szolgáltatásának megtekintésénél a képernyő jobb oldalán elhelyezett "tájoló" piros része észak felé mutat?

Figyelt kérdés
Azaz a valós északi irányt mutatja vagy csak a megjelenített képen való további tájékozódást segíti?

#iránytű #tájolás #google térkép #tájoló értelmezése
2014. máj. 14. 10:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, megmutatja merre van észak a térképen... különben mire lenne jó? :)

Ha a valós alatt azt érted, hogy hirtelen iránytű lesz a monitorodból akkor nagyon el vagy tévedve :D

2014. máj. 14. 10:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem, természetesen nem arra gondoltam, hogy "iránytűként" használom a monitort. :)))

A kérdés feltevésnél abból indultam ki, hogy a papír alapú térképeknél általában azok bal és/vagy jobb oldalán jelölve van, hogy azok alapból az északi-déli vonalat mutatják.

Ennek tudatában pedig az iránytűvel/tájolóval már könnyű a további tájékozódás.

A Goggle Térképén nem nem látok oldalt ilyen jelöléseket, s csak szerettem volna tudni, hogy a fentebb leírt gyakorlatot a Google térképénél is használhatom.

Azaz az adott képernyőképen függőlegesen nézve fent észak lent dél van.

A válaszod szerint igen. Köszönöm.

2014. máj. 14. 11:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Így már világos! :) Igen, a Google ha nem jelöli, akkor fent van észak. Ha utcanézetre váltasz, akkor megjelenik az iránytű, ott viszont már jelöli, hiszen körbe tudsz nézni, ezért fontos hogy tudd, merre van észak.
2014. máj. 14. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!