Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen gépet kéne vennem,...

Milyen gépet kéne vennem, kifejezetten Linuxos célokra?

Figyelt kérdés
Egyenlőre van egy ócska béna notebookom, 7 éves, és még szinte a Mint sem fut el rajta normálisan, túlmelegszik, minden baja van, szóval kéne egy új notebook, vagy laptop, hordozható gép. Tudom hogy a Linuxot nem támogatja pl az ATI, és nem igazán értek a hardveres dolgokhoz. Milyen gépet kéne vennem, amin semmi baja nem lenne a Linuxnak, teljes mértékben ki tudnám használni ?

2015. júl. 13. 20:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
31%

Olyat, amire már eleve Linux van előre telepítve.

[link]

2015. júl. 13. 20:53
 2/29 anonim ***** válasza:
Nekem az AMD-Gigabyte-Nvidia kombón minden működik Linux Minttel. Ha dobsz bele 2 GB RAM-ot, alaplapi VGA-val is minden működni fog, kivéve a komolyabb játékokat persze.
2015. júl. 13. 20:57
 3/29 anonim ***** válasza:
Intel processzoroknak jó a Linux támogatottsága (amd-vel sincs sok probléma) , videokártyából talán nvidia.
2015. júl. 13. 22:14
 4/29 anonim ***** válasza:

teljesen mindegy,a lényeg,hogy jelenleg vga téren az amd jobb drivert ad a linuxhoz,mint az nvidia.

fontos még annak is utána nézni,hogy bizonyos linux oprendszernek ( pl: ubuntu,kubuntu,xubuntu,lubuntu ) mik a minimális hardver igényei.

géptől függ,hogy melyik linux disztrót érdemes rárakni.

2015. júl. 14. 07:21
 5/29 Tom Benko ***** válasza:
A jelenlegi géped paraméterei? Mert lehet, hogy elég neki. Én amúgy Intelre szavazok minden tekintetben, rendesen ad drivert.
2015. júl. 14. 10:19
 6/29 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mivel használtan vettem, és nagyon sok dolgot nem tud azonosítani pl az Aida (még amikor Windows volt rajta). De tudom linkelni a gépet...

[link]

2015. júl. 14. 11:02
 7/29 anonim ***** válasza:

#1.Mennyivel jobb hogy feltesznek rá egy Linpust mint hogy te választod ki hogy melyiket szeretnéd?

Intel-el nem volt problémám.AMD-vel sem.Nvidia-val meg még nem volt tapasztalatom.

2015. júl. 14. 14:06
 8/29 A kérdező kommentje:
Nem tudom az elsőt miért kellett leszólni, tök jó dolgot mondott, mivel utánaolvastam. Amikre alapból Linuxot raknak, azoknak 100%-os a hardver kompatibilitása a Linux-szal, amíg a többinek nem feltétlenül. Láttam már olyan gépet, kettőt is, amin nem ment az Ubuntu normálisan, folyamatosan meghalt.
2015. júl. 14. 15:05
 9/29 A kérdező kommentje:
* leszólni, lepontozni, stb.
2015. júl. 14. 15:06
 10/29 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy neked tetszene egy GUI nélküli Linpus.Másrészt ezt azért teszik rá hogy majd késöbb menj vissza és vedd meg tölük a Windows-t.Ez nem minden esetben igaz.Ubuntu-val van elég probléma amúgy is.
2015. júl. 14. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Egy olyan TV-t keresek amit kifejezetten PS4-hez vagy Xbox One-hoz használhatnék?

Nem vagyok egy nagy tévés. De olyan TV-t szeretnék aminek a szélessége 150cm. És amin van Internet szolgáltatás, Skype és hasonlók. Azt hiszem okos tv a neve ennek a tévé fajtának. A Sony tévéknél láttam olyat amikbe olyan programok voltak vagy szolgáltatás, amik...

Kifejezetten játékra milyen gépet javasolnátok?

Érdekelne, hogy mi a véleményetek laptop vs pc? Azon belül milyen márkák a jobbak és milyen szempontból? Skyrim, League of Legends amikkel az utóbbi időkben játszottam, de most jó sok játékot ki szeretnék próbálni (bár konkrét példát most nem tudnék mondani) és...

Tudnátok ajánlani nekem kifejezetten jó Full HD Monitort 50 ezer forint környékén?

De olyat, amiről személyesen megvannak győződve saját tapasztalatból, hogy jók.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!