Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Windows Millenium tényleg...

A Windows Millenium tényleg rossz volt vagy csak a Vistához hasonlóan az állt fenn, hogy az akkori átlaggépeken nem tudott még rendesen futni?Vagy instabil is volt?

Figyelt kérdés
2025. nov. 14. 18:25
1 2 3
 1/21 XXXBalazs ***** válasza:
85%
Az egész Win9x széria baromi instabil volt, a ME-ben ráadásul voltak újdonságok is, amik szintén nem voltak túl stabilak.
2025. nov. 14. 18:28
 2/21 A kérdező kommentje:
De aztán 2001 ben az Xp jövetele után az Xp viszont gyorsan terjedt, vagy inkább 2003-2004 ben kezdett csak terjedni?
2025. nov. 14. 18:29
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Nekem a winME kimaradt.

NT4-et használtunt ~2002 előtt, utána meg XP(sp1)-et

Otthon meg w98, de ott több idő ment az újratelepítésekre mint a használatra. :)

2025. nov. 14. 18:51
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is kimaradt a ME. Én személy szerint Win 2000-rel kezdtem, majd nagyon sokáig XP, aztán Win 7, majd Win 8.1.

Nekünk a Win 2k korszakban valami AMD volt 256Mb memóriával ennyire emlékszek. Stabil volt de igazából A 2k majdnem egy XP, mivel ha a kettőt összehasonlítod eléggé sok a hasonlóság.

2025. nov. 14. 19:46
 5/21 anonim ***** válasza:
79%
Tényleg nagyon instabil volt, gyerekként pillanatok alatt össze tudtam omlasztani. A 98-at is, de az kis erőfeszítést igényelt. Aztán jött az XP, az már egész jó volt. Persze akkoriban kötötték be a netet, ha frissítés és vírusirtó nélkül felmentem csak 10 percre, már jött a Blaster, meg mindenféle adware. Akkoriban még nem volt menő a ransomware, pedig lazán lekódolták volna a gépet.
2025. nov. 14. 20:29
 6/21 XXXBalazs ***** válasza:
79%

Ki emlékszik már rá, mi volt 24 évvel ezelőtt. Akkor még internet sem volt a legtöbb háztartásban.

Én 2003-2004 körül kezdtem netezni, arra emlékszem ahol az időből, hogy akinek XP képes gépe gépe volt, az őrült, mint majom a farkának. Akinek nem, az meg olyan gépet akart, hogy tudjon rá XP-t telepíteni.

2025. nov. 14. 20:41
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Neknk me volt a legelső gépen. Annyira nem tudtuk használni, hogy kárt tegyünk benne.
2025. nov. 15. 09:20
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Én használtam néhány évig és hallottam ugyan történeteket az állandó fagyásról, akadozó start menüről meg hasonlókról, de nekem semmi problémám nem volt vele. Igaz, hogy eléggé kocka voltam már akkor is és elég sok időt töltöttem a gépem optimalizálásával mindenféle tweak cuccok nélkül. Szóval lehet, hogy normál használat és alapbeállítások mellett nem volt annyira jó. Sokkal szebb volt viszont, mint a win98 és az XP sem volt annyira stabil az elején, sőt azt tudom mondani, hogy nekem az ME az elejétől stabilabb volt, mint az XP az elején. Aztán persze olyan 2002 környékétől már eszemben se lett volna mást használni, mint XP-t.
2025. nov. 15. 11:38
 9/21 Alex Fly ***** válasza:
74%
A WinME végül is nem volt rossz; de nem kellett volna kiadni operációs rendszerként egy techdemot... A legfőbb gond az volt vele, hogy DOS rendszer volt, de erre az NT eszközeit akarták ráhúzni -így sem a DOS programok nem igazán futottak úgy, ahogy kellett volna, sem a stabilitás nem volt az erőssége a DOS örökség miatt. Maga az MS is csak egy átmenetnek tekintette a Dos (Win9X) és az NT között; ahogyan a másik irányból a W2000-t. Felhasználói szemmel egy kihagyható lépés volt a W95 és az XP között...
2025. nov. 15. 22:30
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt rossz.

Már több GB ramot kezelt (a win9x-el ellentétben)

2025. nov. 21. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Frissítés után csak nekem nem megy a laptopom rendesen?

Nem tudom beírni a pin-kódot. Kezdőképernyő felugrik, de semmire sem reagál. Tegnap este frissítette magát, azóta nem jó.

Milyen AM4-es alaplapot vegyek, ami rendesen tudja működtetni az RTX 5060 TI-t?

Konfigom: MSI MPG x570 GAMING PLUS, Ryzen 7 3700X, 16 GB DDR4 3200mHz, és egy RTX 5060 TI-t vásároltam hozzá, amivel első indításkor tökéletesen ment, utána viszont nem megy át a VGA a POST-on. GTX1070-el megy, újabb kártyával nem. CMOS törlés után indította az új...

A tp-link tapo eszközök másnál sem működnek ma reggel óta?

Az összes offline állapotban van. Wifi/net működik rendesen.

Hogyan lehet az hogy usb dvd iró bootol rendesen de pendrive nem?

Amikor telepiteni akarom a gépet,pendrive sehogysem bootol be,de usb-s dvd iró igen.Lenovo M800

A külső winyó ledje néha átvált piros villogásba, és mellé szaggatott sípoló hangot ad. Utána megint megy tovább rendesen kék villogással?

Ez vajon hibajelenség? Egy új ADATA 2TB-os (HV320) külső winyó, elkezdtem formázni, és elég sokáig "normálisan" villogott kéken a ledje, de aztán egyszer csak átváltott piros villogásra, és mellé szakaszosan sípoló hangot adott. Ezt csinálta kb 20 másodpercig,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!