Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Radeon 6700xt kártya videokárt...

Radeon 6700xt kártya videokártyám van. Böngészés közben elfeketedik a képernyő, majd újraindítom és az eszközkezelőben engedélyeznem kell a drivert, de ezután sem működik megfelelően, mi az oka?

Figyelt kérdés

Ha engedélyeztem, akkor megengedi a driver újratelepítést és aztán egy darabig megy, ez lehet negyed óra, lehet 2-3 óra is. Volt egy -két óra játék, a közben nem kaptam fekete képernyőt. Azt is hozzáteszem, hogy a fekete képernyő alatt minden megy tovább, videók, böngésző stb, tehát a billentyűzetre is reagál. Régen sokszor alt+tab ot használtam játék közben, és ha pl játékbetöltés közben használtam, akkor volt ehhez hasonló alkalom, de arról leszoktam.

Most random történik. Win frissítést sem találtam, régebbi drivert is raktam, de nem szűnt meg a probléma. Mi lehet ez?

júl. 1. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Én helyedben kipróbálnám a win+ctrl+shift+B kombinációt amikor elmegy a kép (windows gpu restart)

Lehet hogy driver hiba, régebbi korrput driverről maradttak foszlányok minden esetben ddu-val újratenném rá.

Ezenkívűl ha teheted én teljesen újraraknám a windows. A nulláról nem a régi fájlokból.

Ha ez sem segít akkor én már gyanakodnék a gpu-ra. Próbáld ki hogy terhelés hatására gyorsabban felmerül a probléma. Én halottam már olyat hogy az instabil gpu áramát korlátozta valaki és megoldotta problémáit bár ez lehet csak idéglenes megoldás.

Ha van garanciád mindenképpen beváltanám, ha nincs akkor lehet hogy elkezdhetsz egy új-ban gondolkozni

Sok szerencsét.

júl. 1. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:
A probléma neve: RADEON
júl. 2. 17:24
 3/4 CspCsj ***** válasza:

"Ha engedélyeztem, akkor megengedi a driver újratelepítést"

AMD weboldaláról letöltött driver, vagy Windows Update-en keresztül a rendszer automatikusan megcsinálja?

júl. 2. 18:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi lehet(ett) a gond. Volt egy windows frissítés amit magától nem rakott fel (mivel mindig kell engedélyeznem), azt engedélyeztem. Akkor ddu-val csökkentett módban leszedtem és ujratelepítettem egy régebbi drivert. Aztán igaz, aznap beleraktam még két db 8gb-s memoria modult, de az időzítések nem találtak, mert egyik kit 16-18-18-36 másik kit pedig 16-20-20-40 és azt olvastam ez is okozhat gondot. Ezt beállítottam egyformára ha igaz. Azóta egyetlen egyszer csinálta, akkor a legújabb drivert raktam fel és így tegnap óta minden rendben.
júl. 2. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan tudom a monitor beállításait rögzíteni linuxon (LMDE)?

Asus 19"-os monitor. A linux egy szabvány VGA-nak (1024x768) ismeri fel, és alapból ilyen felbontást állít be. Xrandr --newmode, --addmode, --output paraméterekkel, opciókkal be tudok állítani 1280x1024-es felbontást, de ezt a 3 parancssort minden egyes indításkor le...

Van egy számítógépem és vibrál a képernyő, miért?

Elsőnek leírnám a gépigényeimet: Processzor: AMD Ryzen 5 3600 6-Core Processor 3.60 GHz Memória mérete: 16,0 GB Tárterület: 954 GB SSD GIGABYTE GP-GSTFS31100TNTD Videokártya: Radeon RX 580 Series (8 GB) (SAPPHIRE) Rendszer típusa: Windows 10 pro 64 bit Alaplap:...

Laptopom mini-HDMI portjáról hogyan és mivel vetitsem ki a képernyőképet külső monitorra?

A külső monitortévémen van normál HDMI és normál USB port A laptopon nincs normál HDM port

RX 5700 játékközben fekete képernyő GPU meghibásodás?

RX 5700 játékközben egyszer random valamikor gondolja hogy megszakad, és az egész képernyő sötétfekete és fekete színben villog kb 3-4 másodpercenként. Több dtivert is próbáltam, mind 1 kalap 💩nak érződik mert nincs változás. 500W-os táp van mellete (ZM500LX) a CPU...

Miért sötétül el a képernyő egyfolytában?

Több játéknál is tapasztaltam, hogy csak úgy elmegy a kép, de teljesen sötét lesz, mintha kikapcsolna a monitor. De nem tűnik véletlenszerűnek, mert egy adott játéknál pl mindig ugyanazon a helyszínen történik, és azt vettem észre, hogy ezek ilyen sötétebb helyek,...

Linux képernyőarány beállítás hogyan?

Valami régi Asus monitorom van, amelynek a Linux (LMDE-LXDE) szerint 1024x768 a maximális felbontása. Azonban a képernyő oldalaránya 5:4. Elvileg akkor talán kéne lenni 1280x1024-es felbontásnak is (ha már a hardver ilyen), de csak szabvány VGA monitort talál a linux, ami ezt nem tudja.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!