Éedems váltani AM5-re?
Jelnlegi gépem.
Alaplap: ASUS ROG Strix B550-F Gaming WiFi
Processzor (CPU): AMD Ryzen 5 5600X
Videókártya (VGA): ASUS ROG Strix RTX 3080 WHITE
Memória (RAM): Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz WHITE
Tápegység (PSU): Be Quiet! Pure Power 12 M 1000W
Uj vga tervezek ami egy 5080 vagy 5070TI.
Felbontás amin játszom:5120 x 1440
A processzor gyenge lesz valószínűleg.
A kérdés az lenne hogy most 60-65 ezer forintomba kerülne egy 5800x3d csere a gépemben a vga elött.
Teljes generáció csere (alaplap,proci,Ram) a régi alkatrészek eladása után 110 ezer forintomba kerülne.
A kérdés az hogy elég lehet e csak proci csere 5800x3d-re és azzal kihuzom mondjuk am6-ig vagy következő generációig és kihagyom az am5-öt?
Vagy esetleg érdemes generációt váltanom?
Köszönöm
Akkor első korben csak vga csere lesz.

válasza:

válasza:

válasza:Ezzel az előrejelzéssel még várjunk egy kicsit. A pletykák szerint az intel is elkezd újra DDR4-et támogató procikat szállítani:
Igazábol annyi lenne hogy 5080+5800x3d kombóval át tudnám e urani a am5 platformot?
Vagy érdemes e am5 építeni ennek a plusz költsége 50-60 ezer körül lenne
Vagy felesleges azaa plusz költség?

válasza:Ha csak 50-60 a plusz, akkor jobb alap az AM5, jóval fejlettebb procik mennek bele és nég jön egy ígéretes generáció is a paltformra év végén 27 elején. Költséghatékonysági szempontból meg teljesen valid egy 5800X3D és 5080 kombó is (vagy 5070Ti, ami ugyanazt a GPU-t használja, picit kevesebb maggal és nem sokkal kisebb teljesítménnyel...viszont kb 100k-val olcsóbb).
50-60k pluszt nekrm megérne az AM5 (ha tényleg annyi)

válasza:Attól függ mit játszol. Én az 5800x3d-t azért bejátszanám ha multizol. Sokat ad hozzá és brutális egy 5600x-hez a gyorsulás. Ha single címeket nyomsz, és ott elég az FPS most akkor minden rendben, annyival lesz szebb képed amit a kártya bír.
Az x3D proci a mikrolaggokat (1% és 0.1% low FPS-t) viszi fel nagyon ami egy lövöldében nagyon érezhető. Igen az AVG és a peak FPS is feljebb megy, de az nem annyira érdekes, hogy 250 vagy 450 képkockád van CS2-ben max. Hanem nem zuhan be annyira és nincs stutter a játékban.

válasza:

válasza:Mivel gyors a RAM-d, szerintem simán mehet 5800X3D, meg mondjuk VGA-nak 5070Ti akár.
De én sem váltanék most AM5-re, Intelt néznék még meg esetleg. De ott meg az a helyzet, hogy DDR4-el lassabb maga a CPU, mint DDR5-el. Cserébe talán az újabb PCIe verzióval valamennyit lehet nyerni. (de nem garantált)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Most az I7-nél 20-25 fokos terhelés nélkül.Néha 20 allá is lemegy , csak egy kérdés mert akkor nem veszek hűtőt.Terhelésnél 4.7ghz ra huzva 65-67 fokos terhelesnel
Illetve mennyit érhet ez a gép? Venitkre van gancia és a proci hűtőre. Mindennek meg van a doboza. PC: Alaplap: ASUS ROG Strix B550-F Gaming WiFi Processzor: AMD Ryzen 5 5600X Videokártya: ASUS ROG Strix RTX 3080 WHITE Memória: Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32GB...
Az lenne a kérdésem, hogy most szeretnék venni egy mac mini 4-et. Viszont teljesen idegen számomra ez a kis masina. Olyan kérdésem lenne, hogy a USB-s billentyűzetem és egerem jó lenne-e hozzá?/átalakítókkal/ Valamint ha a régi gépemből kiveszem a HDD-t és USB-n...
Viszont nagyon drága procira nincs keretem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!