Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ram problámám van, túl sok...

Ram problámám van, túl sok ramot eszik a gép ok nélkül, mi lehet a gond? Többi lent

Figyelt kérdés

CS2-ben vettem észre, hogy amikor elinditom akkor az alap 30% ramhasználatról felmegy akár 95%-ra is, a gépben 32GB DDR5 6400Mhz Crucial ram van. Viszont a feladatkezelő a cs2-nél csak 3GB használatot ir..

Bárkinek bármi tippje lenne, megköszönném

(Nemtudom számit-e, de leirom a gép többi részét: i7 13700k / RTX 3070)

aug. 31. 23:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

De mi a gond?

A mai gépeknek már nem elég 640 kB 😁

szept. 1. 02:22
 2/11 CspCsj ***** válasza:
83%

RAMMap mit ír?

[link]

Legalul van egy magyarázó videó:

[link]

Gyorsan rákeresve okozhatja driver vagy külső szoftver is.

www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..

www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

szept. 1. 05:32
 3/11 anonim ***** válasza:
25%
Az, hogy Windowst használsz.
szept. 1. 09:40
 4/11 A kérdező kommentje:

1. és 3. kommentelő, köszönöm a segitségeteket, nvidia driver volt a gond, igy már cs2 közben 35-40% ramot használ a gép, zenehallgatás és több chrome oldallal megnyitva : )

De köszönöm a lenéző kommenteket

szept. 1. 11:24
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Na de miert jo az valakinek hogy ott all a draga ram kihasznalatlanul.
szept. 1. 12:07
 6/11 anonim ***** válasza:
24%
Ha azt akarom hogy ne legyen kihasználva a ram akkor kiszerelem a gépből és beteszen az asztalfiókba..
szept. 1. 12:13
 7/11 anonim ***** válasza:
22%

"95%" ... ez normális?

Még el sem olvassátok, csak böfögitek az okoskodó nagyképűségeiteket...

szept. 1. 21:07
 8/11 A kérdező kommentje:

6. kommentelő

Szóval szerinted az a megfelelő ram kihasználás, hogy egy játék 3GB helyett eszik 20-at teljesen ok nélkül, és ezen kivül egy facebookot alig tudsz megnyitni? Gratulálok :D te inkább tényleg szereld ki a ramodat csak ennyi értelemmel nehogy véletlenül a wc-be rakd bele

szept. 2. 15:46
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Játék mellett facebookot megnyitni? Ez nem normális.
szept. 2. 16:18
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, annyiból a 3)-nak igaza volt, hogy a windows cseszte el az nvidia drivert, ami miatt az egekbe ugrott a ram kihasználtság. Nekem is volt gond nem egyszer ezzel (16 GB DDR4, RTX 3060 Ti 8 GB) Windows alatt. Amióta nincsen, egyszer sem, pedig minden óvott, hogy cserélhetem majd a videókártyát, mert Linux alatt használhatatkan. Tévedtek.
szept. 3. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért fagy le a laptopom, illetve akadozik látszólag ok nélkül?

Megelőlegezem, hogy ez az első laptomom és annyira nem vagyok otthon a témában. Vettem (kb. 2 hete) egy használt Dell Latitude 5420-as laptopot, amin csak az alap rendszerszintű frissitéseket hajtottam végre, szóval alig használtam még. Ehhez képest múltkori elinditás...

Miért váltott a pendrivom read-only-ra minden ok nélkül?

Sziasztok! Van 128gb-os Kingston pendrivom. Már megvan évek óta, nem az elsődleges pendrive-om, de azért van rajta pár dolog, ami fontos lehet. Most, az utóbbi pár napban vettem észre, hogy nem tudtam róla törölni egy file-t, (amúgy MacOs-ről beszélünk) és...

Ok nélkül sok ramot fogyaszt a gépem?

Sziasztok, szóval van egy laptopom, igaz csak 4gb ram van benne de szerintem az nem normális hogy minden alkalmazás aoutomatikus inditásat letiltottam semmit nem csinálok és 70%ramot használ.(kb 2,2-2,5 gb között). Valami megoldás esetleg van rá? Windows 10-et használok.

Ok nélkül leáll a gép?...

Alaplap » Asus Prime B450M-A Processzor » Ryzen 3 3200G| 3.6 Ghz Ram » Kingstone 1x8 GB DDR4 2133MHz (2666MHz-en fut gond nélkül) Videókártya » Asus Strix Gtx 950 OC 2GB HDD » Western Digital 500GB SSD » Adata 120 GB Táp: 500w-os cooler master Alap...

Miért laggol minden ok nélkül?

Abba a problémába ütköztem, hogy tegnap óta minden játékom ok nélkül laggol és nem tudom miért. Tegnap szétszedtem a gépet portalanítás szempontjából de mindent ugyanúgy raktam vissza mint ahogy volt. Csak a processzor hűtőjét vettem ki és a két 4gb-os ramot. Mindent...

Ok nélkül mindig lefagy a gép, VGA probléma lenne?

Néha fogja magát és ledermed a gép. Amikor resetelem akkor a kép se jön vissza egyből hanem teljesen kikell kapcsolni a gépet ( áramból is kihúzom) várok pár másodpercet majd vissza be az áramba , és ezután már működik megint pár napig. Ellenőriztem minden csatlakozót...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!