Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 69%-os ssd-t érdemes megvenni?

69%-os ssd-t érdemes megvenni?

Figyelt kérdés
szept. 2. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Attól függ mennyivel adja olcsóbban, mint újkorában vette (NEM a mostani árakhoz viszonyítva, hanem amibe akkor került amikor eredetileg vásárolta). Ha ahhoz képest legalább féláron van, akkor igen, én megvenném. Minden egyéb esetben rohadjon rá.
szept. 2. 10:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Típus, méret és írt adat nélkül ez semmit sem jelent. Ez nem hdd.
szept. 2. 18:19
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Én nem venném meg, bár én SSD-ből csak újat szoktam venni, használtnál talán még úgy 95%-os belefér és abból is csak Samsung komolyabb széria.

Gagyit 69%-osan tuti nem vennék, de még ingyen sem kéne. Ha ingyen kapnám, akkor sem raknám a gépembe.

Bár én szoftverfejlesztő vagyok, nekem fontos az adataim és hardverem biztonsága, meg hogy a gépem munkára alkalmas legyen minden pillanatban. Egy haldokló SSD-t nem raknék bele, még ha csak fél lábbal is van a sírban.

Egy mamának böngészős laptopba nagyon olcsón még talán beleraknám, de ennél komolyabb felhasználásra (pl gyereknek iskolai dolgokra, okosotthonra stb) már tuti nem raknám bele még ingyen sem.

Hiába az az SSD halála, hogy többet nem tudod írni, de még tudsz róla olvasni (ha csak nincs más hardveres gond vele), attól még a rendszer működésben tud gondot okozni egy ledarált SSD, főleg ha ezen van az oprendszer.

szept. 2. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Kis adathasználatú gépbe okés. Pl netezős filmezősbe simán.

De csak akkor, ha a teljesítmény 100%, a kondíciót befolyásoló tényező pedig az írásmennyiség.

Én még 2-3 éve vettem 17-ért egy 2TB darabot, hogy mentesüljek a HDD kattogástól, asszem 67%-on. Azóta se mozdult.

szept. 3. 02:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Olyan helyre, ahol nem kell tárhely, de a működés feltétele, hogy legyen benne valami. Mondjuk a CNC-s gépembe, ahol mindig SD kártyáról töltöm be a fájlokat, de az MS-DOS6.22-nek kell egy fix C meghajtó, amiről elindul. Kb 10MB-ot foglal, van másolatom több helyen. Ha elszáll, nem kár érte. Órákig megy, egy vinyó üresen strapálódna, ez meg csak benne van.
szept. 3. 12:28
 6/7 K1976 válasza:

Szerintem érdemes, ha csinálsz biztonsági mentést havonta legalább az egész meghajtóról. A fontos adatokról pedig mindig legyen online mentésed.

Nekem is épp 69%-os a rendszer ssd-m. 480GB, 100 TB írással és 20800 óra működéssel, és nincs rajta egy rossz szektor sem a diagnosztika szerint. Az olvasási sebessége az új korához képest csökkent a mostani teszt szerint kb 460 MB. Azok a cellák gyorsabbak amik kevesebbszer voltak újraírva. Az olvasás teszt szerint 41 fokon van a 27 fokos szobában.

szept. 3. 12:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem értem ezt a sok előítéletes embert.

Egy 69% ssd-nek semmi baja. Még legalabb 2x annyi ideig fog működni mint amit eddig megélt, még legalabb 2x annyi adat írható rá mint amit eddig ráírtak életében. És még akkor se biztos hogy meghibásodik.

A 0%-os ssd-re érvényesek csak a félelmek, mert akkor már nem garantálja a gyártó a flash biztonságát.

szept. 3. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Jó NAS érdemes megvenni a UGREEN NASync DXP2800?

2 Db veszek ilyent bele Western Digital Red Plus 3.5 8TB 5640rpm SATA3 (WD80EFPX).

AM4-es processzort vagy az újabb AM5 érdemes megvenni?

Árban ami kell a géphez az kb. 120 és 150 ezer Ft. Szóval nem iszonyat nagy a különbség, de a gépigény.hu szerint szinte teljesen ugyan azt tudja mind a kettő. Viszont ha a jövőben újítani kell akkor jobb az új AM5. Érdemes megvenni az újabbat egy kicsit drágábban,...

Egy I7-7700K processzornál a felsoroltak közül melyiket lenne érdemes megvenni és miért?

A lap sajnos nem overlockos, szóval marad a gyári órajel. Lesz majd benne 2X16GB RAM, de ezzel a felállással nem tudom érdemes-e vagy elég lenne a 2X8 is? A VGA-k: -Gigabyte 3060 Ti Gaming OC -Pl; XFX RX5700 8GB -Asus Geforce Gtx 1060 6GB Gddr5 192bit...

RTX 5050m-ről mi a véleményetek?

Jól sikerült vga? Érdemes várni, míg csökken az ára, és megvenni a 4050m helyett? Kb. mennyivel nagyobb a teljesítménye?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!