Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU FAN ERROR mitől lehet?

CPU FAN ERROR mitől lehet?

Figyelt kérdés
Bekapcsolom a gépem amit ma állítottam össze. de kiirja 1ből CPU FAN ERROR f1 et megnyomom és biosból bootolok be mert magától nem megy tovább ez a hiba üzenet miatt szerintem. Mitől lehet ez? A cooler forog és az apu is 31 fokon megy szóvala hűtés jó mi lehet a gond?

2014. máj. 6. 18:04
1 2
 1/11 Gugu Gabor ***** válasza:
60%
Biztos hogy jó helyre dugtad a ventit? (gondolok itt arra hogy a CPU FAN az legyen a CPU hűtőre dugva és ne más vetni csatlakozóra)
2014. máj. 6. 18:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Ez azért van, mert magas riasztási küszöb van beállítva a BIOS-ban.

Amikor hidegen indítod a gépet, a venti nem kezd el azonnal forogni és ezt a BIOS hibaként érzékeli.

2014. máj. 6. 18:22
 3/11 A kérdező kommentje:
3 beállítás van silent normál azon van most és turbó a fan controlban alaplapom: A88XM-PLUS - Asus vagy hol álíthatom még lehet van több beállítás is.
2014. máj. 6. 18:34
 4/11 anonim ***** válasza:
A CPU_FAN Speed Low Limit értéket kellene alacsonyabbra állítani, ha túl magas. (használati utasítás 57. oldal)
2014. máj. 6. 18:51
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi megpróbálom
2014. máj. 6. 18:55
 6/11 A kérdező kommentje:
a legkisebben van 200rpm és mégis kiírja
2014. máj. 7. 13:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor ne stresszeld magad. Ha biztosan semmi baja ventinek, akkor nyomj egy F1-et amikor kéri, vagy kapcsold ki ezt funkciót.

(Én inkább F1-et nyomnék)

2014. máj. 7. 17:05
 8/11 A kérdező kommentje:
F1 et megnyomom és bejön bios akkor kell f8 és ott rákattolok vinyóra /boot menü/ és megy a gép
2014. máj. 8. 11:49
 9/11 anonim ***** válasza:

#8 Erre nem tudok mit lépni. A fiam gépében egy Asus M5A78L-M alaplap csinált ilyeneket, amikor a processzor gyári hőcsöves hűtésén lecseréltem a vintilátort egy 9 cm-es Arctic PWM-re, aminek 600 1/min az alsó fordulatszáma, de amikor hidegen indítottuk a gépet, akkor természetesen nem forgott, mert a proci hideg volt és még a 600-as fordulatszám sem kellett.

Tőlem csak egy F1-et kért a folytatáshoz és már ment is. persze azután átállítottam ahogy javasoltam is és azóta ez sincs.

2014. máj. 8. 12:54
 10/11 A kérdező kommentje:
én ki is kapcsoltam de akkor is írja :/ d eköszönöm azért a segítséget
2014. máj. 8. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!