Pc-t, vagy iMac-et vennétek?
Én grafikus és fotográfusként dolgozom. Munkára használnám a gépet, de nem tudom, hogy egy 27"-os iMac-et vagy egy fullos Pc-t vegyek e.
Az iMac árából, egy 3x erősebb Pc-t tudnék összerakni, de még is minden fotós és grafikus iMac-et használ. Miért?
Először is nem minden fotós használ mac-et.
Főleg megszokásból használják, Photoshop ugyanúgy van pc-re is.
Viszont egy jobb IPS monitort érdemes venni és rendesen bekalibráltatni.
Azért szoktak iMAC-et venni szerintem,mert
- kis helyet foglal
- jó design
- jó képminőség
- nem kell összeválogatni a hardvert
- garanciához jól állnak
Lényegében,aki nem akar sokat tökölni a döntéshozatallal és egy megbízható hardverű készülékre vágyik,az iMAC-ot vesz.Egyébként maga az OS elég fura,kicsit linuxos érzés logikailag,csak ugye a linuxnál kissé gyányolósan mennek ezek a dolgok,ha mennek plusz nem is optimalizáltak.
Ráadásul mac-hez van pár kiegészítő,aminél szintén nem kell azzal bajlódni,hogy most menni fog vagy sem.
Én biztos hogy PC-t vennék.
250-ből marha erős gépet össze tudnál rakni, plusz 70k körül egy 27" monitort.
Fele annyiból kijönnél egy sokkal jobb géppel mint ha iMac-et választod
Mondanál egy konkrét érvet, miért ragaszkodsz az OSX-hez?
A leggyakrabban használt képesztető programok ugyanúgy vannak Windows-ra és OSX-re is.
Ha programok futtatásáról van szó, akkor a Windows és az OSX között gyakorlatilag nincs különbség a felhasználó szempontjából.
iMac egy egybegép, ami asztali és notebook hardver-t vegyesen használ, amiatt csendesebb, kisebb, gyengébb ás drágább mint egy asztali PC.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!