Letud égni a laptopom?
Figyelt kérdés
Megjött a kánikula és a szobámban is nagyon meleg van a laptopom eddig 80-85 fokos hőmérsékletet produkált(Lenovo y580) most viszont 93 ra is felmegy a gpu az alaplap és a cpu is 87 körül van.
Speccy-t használok a mérésre és nagyon mély vörössel jelzi a hőmérsékletet.
Letudom égetni, lehet baja, vagy ha érzi hogy baj lenne akkor magától kikapcsol?
2016. jún. 24. 21:41
1/8 anonim válasza:
Kikapcsol, viszont a túlmelegedés miatt hamarabb tönkre fog menni a videokártya és az alaplap
2/8 A kérdező kommentje:
És hogyan tudom hűteni?
Vagy nyáron akkor ne játszak?
2016. jún. 24. 21:48
3/8 Hominida válasza:
Hát, igazából laptoppal nem nagyon érdemes erőforrás-igényes játékokat erőltetni, de te tudod, hogy pontosan mi is nálad a helyzet. Jó lenne tudni, hogy alapjáraton mennyi a hőmérsékleted. Ha az is magas, akkor mielőtt másnap bekapcsolod, még kihűlt állapotában fújd át a szellőzőjáratot sűrített levegővel, lökésszerűen, palackban kapható. Persze merev lapon vagy az asztalra téve használd, esetleg emeld meg valamivel, hogy a levegő eljuthasson alá. És ha ezután is forró, akkor igen, nyáron le kell mondanod arról a játékról. A 80-85 fok is magas volt.
4/8 A kérdező kommentje:
Alapjáraton 50-60 fok
2016. jún. 24. 22:13
5/8 anonim válasza:
hűtőpadot vegyél alá.
4-5k-ért már egész jók vannak.
6/8 anonim válasza:
újra kéne pasztázni egy jó pasztával pl mx4
7/8 Hominida válasza:
#6, a pasztázáshoz szét kellene szednie a laptopját. Én ezt tartogatnám utolsó esélynek.
50-60 fok nagyon meleg. Meg kell csinálnod a szellőzését. Ha kell, vidd szerelőhöz, mert meg fog sülni.
8/8 anonim válasza:
Ilyen magas hőmérsékletnél tisztítás-pasztázás a megoldás, sűrű játék esetén pedig hűtőpad. Én is MX4-et javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!