Ti milyen konfigurációt választanátok?
Nem nagyon értek a konfigokhoz.. kaptam már sok fajta dolgot hogy ez jó meg az jó de egyi ütötte a másikat..
Ti miket ajánlanátok? (lehetöleg érvel mert akkor az is ugyan olyan amit eddig kaptam)
A válaszokat elöre is köszönöm! :)
U.I.: Csak AMD érdekel (nem akarok nagyon sokat költeni.. tudom hogy jobb de drágább is...)
"(játék, böngészés, office alkalmazások, adobe alkalmazások, stb..)"
-Na látod pont erről van szó, erre voltam kíváncsi.
"És az hogy AMD-st kértem az szimplán azért van mert nincs 300 ezrem hogy egy inteles gépet összerakjak.."
-Celeron G3900 konfiguráció bőven 100 ezer Ft alatt van, az amd nem olcsóbb, tehát az érvelésed nem állja meg a helyét.
Én személy szerint egy ilyet raknék össze:
MSI H110M Pro-VD
Intel i3-6100
Kingston 2x4GB HyperX Fury
Adata 120GB Premier SP550 VAGY Western Digital 1TB Blue (EZEX)
Be quiet! 300W Pure Power BQT L8
Corsair Carbide 100R Silent Edition
De csak akkor, ha a hangfogó anyaggal bevont gépház, a halk tápegység és hasonló extrák érdekelnek, mert ilyen felhasználáshoz ezek sokkal többet adnak, mint a nyers teljesítmény. Az AMD túlmelegedése nagyon nem kényelmes dolog, zajszint és hőmérséklet tekintetében sem, főleg nyáron.
10# Na az ilyeneket rakom tallonba mert csak ezt kapom hogy ez jobb a másiknál de hogy mivel azt senkise mondja el..
12# Ez eddig oké de még igy se értem mért jobb az Intel I3-6100 (35'000Ft)pl. ha ugyan abba az árba nézzük akkor AMD X4 A10 7870K (36'000Ft)
szimplán nem értem ha az AMD-nek nagyobb az órajele több magú és még VGA is van benne mért rosszabb az Intel-nél aminek vele akkora a magja és kissebb az órajele meg nincs VGA-ja?
Mi lenne ha inkább eltakarodnál?
Mindannyiunk közül pont te vagy a fanboy, mivel még "olcsó" (kinek mi) kategóriában is a sz@ros FX8xxx-et veszed ahelyett, hogy használnád az eszed és 880K-t vagy egy olcsóbb i3-at vettél volna, mivel mind a kettő fejlettebb, és stabilabb a működése, továbbá utóbbi fele annyit se eszik, és nem kicsit többre képes....
Csak hogy egy gyufát gyújtsak abban a nagy sötétségben....
"szimplán nem értem ha az AMD-nek nagyobb az órajele több magú és még VGA is van benne mért rosszabb az Intel-nél aminek vele akkora a magja és kissebb az órajele meg nincs VGA-ja?"
VGA (???) nincs benne, gpu van benne, de az megtalálható az intelben is. Az AMD architektúrája miatt két mag egy darab intel magnak felel meg (két maghoz egy FPU tartozik, ami valójában a műveleteket végzi), az órajel pedig hasonló okok miatt szintén nem számít. Az i3-6100 enyhén erősebb számítási teljesítménnyel bír, viszont enyhén gyengébb grafikus teljesítménnyel, mint az A10-7870K, ezért felfoghatjuk egyenértékűnek azzal a különbséggel, hogy az i3-6100 feleannyi hőt generál. Így ha ilyen általános felhasználásra keresünk számítógépet, akkor az Intel jobb.
Röviden: a felépítés és a technikai fejlettség többet számít, mint a "magok" és az "órajelek", mert ezek önmagukban semmit nem jelentenek.
Meg kéne érteni, hogy az AMD már 4 éve nem mutatott fel újat processzorok terén, ezért az intellel szemben nem tud versenyezni. Ha mindenképpen AMD-t akarsz, akkor ki kell várnod a zent, azzal tudnak újítani.
17# igy érthetöbb ellentétben azzal "hogy mert jobb azt csö"..
ezzel is alátámasztottad hogy jobban érted a dolgot mert én mind végig vga-nak mondtam és igy is ismertem :) +elnéztem hogy mind kettöben van sorry
közben megnéztem amit küldtél hogy milyen is lenne az a gép és azon akadtam fel hogy az alaplap pl. ddr4-es amit fogalmam sincs mért jobb a 3-nál.. meg hogy ha késöbbiekben adódna az hogy kicsit feljebb tudom húzni akkor ez lehetséges is lenne?
Az i3-6100 erősebb számítási teljesítménnyel rendelkezik, mint az A10-7870K húzva (ugye erre utal, hogy enyhén erősebb - na meg aztán 100 ezres gépet nem lehet tuningra felkészíteni, tehát egy 7870K konfigot sem tudnánk húzni normálisan), és mivel ez elég jó processzor ahhoz, hogy a legkomolyabb mai játékokkal is élvezhető minőségben futtassa, ezért nem hiszem, hogy órajelemelésre egyáltalán szükségünk lesz valaha, főleg ilyen felhasználási terület mellett.
Viszont ha a grafikus teljesítmény nem elég, akkor elég később beledobni egy videokártyát (pl RX460) és kész is vagyunk.
19# Enyi infó után lassacskán már nem igazén értem hogy mis is van ismét de még mondjuk hogy értem :D
20# igen mint mondtam már de ki kellene emelnem hogy KICSIT SE ÉRTEK ILYEN TÉREN HOZZÁ.. igy ezért mondtam hogy nem értem melyik miért jobb meg stb..
most megint megkavarodtam de kb. anyi megmaradt hogy 4mag böven elég bármihez is nem kell több.. de most ha nézzük az I3-at meg az I5-öt akkor pl. azoknál mi a külömbség?
mert most gondolkoztam és oké legyen intel de akkor már azok közül is normális akkor legyen I5 de ott is ugyan azok vannak mint az I3-nál...
és kiemelem megint igen le vagyok maradva.. söt nagyon is (2004-es gépem van [ha jól tudom pontosan] ami már nagyon nem elég + már kicsit haldokló félben van de még megy :) )
Maradjunk annyiban, hogy office, böngészés meg photoshophoz elég Celeron meg Pentium processzor, i3-6100 alkalmas minden mai játékra value szinten. De miért is ragaszkodsz ennyire a 4 maghoz? Önmagában ez semmit nem jelent és ha nem csinálsz ezer dolgot egyszerre, akkor nincs ilyenre szükséged. Játékokban sem, főleg videokártya nélkül. Neked elég az i3 és 100 ezres szinten az a legjobb választás.
Sőt, azt is megkockáztatom, hogy többet érnél Pentium G4400 processzorral, helyette inkább legyen benne jobb SSD.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!