Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elinduláskor csíkos a képernyő...

Elinduláskor csíkos a képernyőm, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Reggel bekapcsoltam a gépemet, pár percet dolgoztam rajta és egyszer csak átment ilyen csíkosba. Újraindítottam és hasonló képernyők fogadtak.

Videokártya hiba lehet? Egy Nvidia GeForce 9500 GT 512 MB DDR2-esem van.

Vagy kábelhiba? 2 db DVI csatlakazó van rajta és VGA átalakítóval megy ki a monitorra a kép.

2016. jún. 27. 08:04
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Bocsi, elfelejtettem képeket csatolni:

[link]

[link]

2016. jún. 27. 08:04
 2/14 A kérdező kommentje:

Valamint ha veszek egy ilyen videókártyát bele, akkor ki tudom cserélni? Ez az MSI jó lesz a gépembe?

[link]

Amúgy ahogy nézem vagy GA-631M-S2L vagy S2C-s alaplapom van a kézikönyv szerint.

PCIE_1

PCIE_16

PCI1 és PCI2 foglalata van a rajz szerint.

2016. jún. 27. 08:46
 3/14 Lord Hidan ***** válasza:
Nem éppen egy mai videókártya. Lehet hogy már kezd meghalni. Integráltad nincs? Azzal megnézhetnéd hogy jó e
2016. jún. 27. 08:47
 4/14 A kérdező kommentje:
Van integrált is, arra rákötöttem reggel gyorsban a kábelt, de teljes sötétség volt a képernyőn.
2016. jún. 27. 08:50
 5/14 MGéza ***** válasza:
Nem feltétlenül a kártya hibája, főleg az integrált tudatában, hacsak az nincs letiltva a bios-ban. Ha van esetleg más pci-e csati a lapon, próbáld ki ott is, vagy ismerős gépében. Nekem is volt olyan, hogy másutt hibátlan kártya nálam haldoklott, de nem kártya, hanem laphibának bizonyult végül.
2016. jún. 27. 09:00
 6/14 MGéza ***** válasza:
Másik pci-e port kiesik, nem olvastam a hozzászólásod a válaszok között. Szóval marad a próba ismerősnél.
2016. jún. 27. 09:01
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket, majd próbálok bejutni a biosba, hogy megnézzem, habár ha csíkos a képernyőm nem tudom, hogy ez működne-e.

A munkahelyemen az informatikussal jóban vagyok, behozom neki és megnézzük holnap egy másik gépen.

2016. jún. 27. 09:05
 8/14 MGéza ***** válasza:
Ami kártyát belinkeltél, éppenséggel bele tudod tenni, de az nagyon egy alap kártya, youtubes filmnézésen, facebookozáson kívül másra nemigen való. Mire kéne és mekkora keretből? Arra az esetre kérdem, ha tényleg a kártya lenne a hibás.
2016. jún. 27. 09:07
 9/14 A kérdező kommentje:

Amatőr fotós vagyok, így képfeldolgozást szoktam csinálni GIMP-pel, Digital Photo Professionallal. Játszani ha játszok, akkor Diablo 3-zok.

Viszont a belinkelt kártya rosszabb, mint amim most van? :O

2016. jún. 27. 09:14
 10/14 MGéza ***** válasza:
Ha új kell kis pénzből, akkor R7 250-et ajánlanék 20 ezer körüli áron, az már minimum gaming igényeknek megfelelő, élvezhető élményt biztosít. GT 710 legfeljebb minimum igények kielégítésére elég, kb a 9500 szintjét azért hozza.
2016. jún. 27. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!