Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyha kevesebb FPS-em van...

Hogyha kevesebb FPS-em van mint ahány Hz-es a monitor akkor mi történik?

Figyelt kérdés
GTX 980Ti & i5 6500 párosításom van, és jelenleg egy 60 Hz-es monitorom. Venni szeretnék egy TV-ét ami Full HD, csak 60 Hz helyett 100 Hz. Nyílván ezzel a géppel sincs meg sok játékban a 100 FPS ultrán, és azt halottam ha kevesebb FPS-ed van mint ahány Hz a monitor akkor ratyi lesz és laggnak látod. Ez mennyire igaz?
2016. jún. 28. 21:19
1 2
 1/16 zakhaev ***** válasza:

24 fölött nem látod laggnak, viszont észreveszed ha több.

ahány fpsed lesz, annyival jelenik meg a tv/monitoron, nyílván a felső határa a kijelző képfrissítése. nem, nembaj ha kevesebb fps-ed van mint amennyi a kijelző képfrissítése.

2016. jún. 28. 21:21
 2/16 anonim ***** válasza:
Dehogy fog laggolni hisz akkor is az FPS szám fog számítani nem az hogy hány HZ-es(ez esetben ha 70 FPS lesz akkor se fogod laggnak látni),az emberi szem meg nem lát 60 FPS-nél többet,ha meg több is van akkor is csak folyékonyabban.
2016. jún. 28. 21:23
 3/16 anonim ***** válasza:
Szerintem már elég sokszor meg lett vitatva, hogy az ember nem "fps-ben" lát, ahogy az is, hogy akár 500hz-en is képes észlelni az ember észlelni dolgokat. 60 fps felett is látható, és pláne érezhető különbség lehet (nyilván nem intenzíven, de érzékelhető).
2016. jún. 28. 21:31
 4/16 anonim ***** válasza:
#3.Azt írtam hogy folyékonyabban lehet látni de azon kivül mi előnye van mondjuk a 300 FPS-nek?60 FPS-el is el lehet lenni.
2016. jún. 28. 21:32
 5/16 anonim ***** válasza:

Átlag videó 25 képkocka másodpercenként, azaz 25 FPS. (Frame Per Secundum)

30 FPS felett nem érezhető különbség, egyedül néhány multis játéknál van lényege, ahol nagyobb FPS nyer ha teljesen egyszerre nyomtok...

(Bár a hálózati Ping sokkal többet számít, mert attól függ milyen gyorsan jut el a jel, és ha magas ez a válasz idő, akkor bizony érezhető "lagg" lesz akármilyen hardver is van a gépedben)

2016. jún. 28. 21:34
 6/16 anonim ***** válasza:
A többi válaszoló hazudik. Minden kimaradt képkocka egy fekete lyukat generál a monitorod kijelzőjének felületén. Csak azért nem szippant be, mert csak rövid pillatokra jelenik meg.
2016. jún. 28. 21:35
 7/16 anonim ***** válasza:
Az átlag videó 25 képkocka másodpercenként, mert onnantól tűnik folyamatosnak. Ettől még 30 FPS fölött igen intenzív különbségek vannak. 30 és 60 között még jól látható is ez a különbség, 60 fölött meg leginkább érezhető. Azt elfelejtitek figyelembe venni, hogy az fps nem csak azt határozza meg, amit látsz. A játékok pl nem 60 fps-ben jelennek meg, hanem 60 fps-ben futnak. Ami azt jelenti, hogy azon felül, hogy mit látsz a monitoron az egérmozgatás, az irányításon is érezhető a sűrűbb framegenerálás.
2016. jún. 28. 21:42
 8/16 A kérdező kommentje:
Tehát nyugodtan megvehetem a 100 hz-es kijelzôt nem fogom akadásnak látni a 60fps-est se?
2016. jún. 28. 21:49
 9/16 zakhaev ***** válasza:
nem, sokan taglaltuk itt ezt eddig :)
2016. jún. 28. 21:50
 10/16 anonim ***** válasza:

ÓÓÓÓÓ istenem már a plafonra f*s*k ha valaki még egyszer az érzékelhető képkockamennyiséget összekeveri a folyékony képnek ítélt képkockamennyiséggel....

Na akkor itt is elmondom annak aki nem értené....

Telepítsd a CoD-ot vagy a CS:GO-t vagy bármit amiben elő tudod hívni a consolet és tudod kezelni.

Indítsd el a játékot, és állítsd a maximális FPS-t 30-ra, majd 60-ra majd így tovább.

Amit tapasztalni fogsz máris megváltja a világot, legalábbis a fejedben, ugyanis a 30 képkocka is folyékony az emberi agy számára, mivel 24-25 között ítél úgy, hogy mozgóképet lát, így 30-nál nem az lesz mint 10-él, de amint felteszed 60-ra máris egybefüggőbb képet látsz, kevesebb késéssel.

Na most ebben a monitor is ludas, ugyanis ha egy 60 Hz-es monitort veszünk alapul akkor ez történik nagy vonalakban:

[link]

Na most, ezt ugyebár nem lehet a végtelenségig nyúzni, ugyanis mindenkinél máshol van az a pont, amikor már nem tud többet észlelni mint amennyit még mások képesek. Például a profi CS:GO-sok náluk a 144 Hz-es monitoron is alap kell legyen a 300 FPS mert shooter gameben, nem mindegy, hogy **mennyivel előbb látod a dolgokat. <- **itt kell megnézni még egyszer a videónak azt a részét amit linkeltem és ezt is megérted miért mondom.

És akkor ezzel egy kicsi részletesebb választ adtam a kérdésedre, nem fogod laggnak látni, de mivel van egy bizonyos intervallum amíg:

1. A VGA le renderel neked egy képkockát

2. Valamint a monitornak/TV-nek van egy bizonyos válaszideje

Ezért fog az történni amit a 3. bekezdésben írtam és ha kipróbálod megtapasztalod.

Ellenvélemény van-é?

2016. jún. 28. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!