Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire jó egy Skylake IGP?

Mennyire jó egy Skylake IGP?

Figyelt kérdés

Tervben van egy új gép összerakása (in fact, írtam is ki hozzá kérdést), ám kicsit elszámoltam az anyagiakat, és úgy alakult, hogy a tervezett videókártyát csak pár hónappal később tudnám beszerezni. Így felmerült bennem a kérdés, megérné-e megvenni a gépet addigis videókari nélkül, és a processzor IGP-jére hagyatkozni.

Egy i7 6700 lesz a masinériában, ha jól látom intel HD Graphics 530 van benne. Megközelítőleg mit lehet "kisajtolni" egy ilyen integrált GPU-ból?

Néztem egy benchmark összehasonlítást e között és a jelenlegi (8 éves) gépem videokártyája között (9600 GT), és az alapján úgy tűnik, hogy a HD Graphics 530 magasan veri ezt a kissé öregecske kártyát, de azért a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Mennyit lehet kihozni belőle? Nyilván nem Witcher 3-azni akarok vele, de úgy mégis, hol húzható meg vele a határ?

Egyébként 16GB DDR4 2133MHz-es memória lesz a gépben, tehát a memória órajele viszonylag magas (úgy tudom IGP-nél ez sokat számíthat)

2016. jún. 29. 19:51
 1/4 Lord Hidan ***** válasza:
100%
Nekem intel hd 4600 van i5 4570em van az picivel erösebbnek véltem mint egy r7 240. A 530 erősebb főleg hogy i7 gta 5 low-med beállításokon elszaladgálna vele
2016. jún. 29. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ez meg is válaszolja a kérdésemet. Köszi :)
2016. jún. 29. 20:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ez a procim van. Kb R7 250-re saccolnám teljesítményben. Amivel próbáltam, az a Crysis 2 medium/ low beállításoknál, 720P-ben 30-40 fps volt kb.
2016. jún. 30. 00:20
 4/4 A kérdező kommentje:

Bőven megfelel :)

Igazából Ha azt elfuttatja és úgy, amit és ahogy a jelenlegi konfigom elfuttat, akkor már megfelel :D

Amíg meg nem veszem hozzá a videokártyát, persze :)

2016. jún. 30. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!