Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elfogadná ezt a proccesszort?

Elfogadná ezt a proccesszort?

Figyelt kérdés

A gépem elavult nincs keretem újat venni sőt igazábol fejleszteni se nagyon van, de most találtam 1 proccesszort ami olcsó csak az alaplapom (asRock P4VM800) Socket 478-at ír viszont ez a Proci Socket 775 használ. Az alaplap befogadná ezt a proccesszort vagy csak feleslegesen költenék rá?

-Proci: Intel Pentium Dual Core E5500 2,8GHZ Tray (s775)?

2016. júl. 1. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Elfogadni elfogadná csak az alaplap menne tönkre.

más foglalat más méret, mint a ruháknál

2016. júl. 1. 09:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a választ :) keresgéltem 478-asok között, de ott a legnagyobb 1 magos 3,2GHZ-s volt nekem a gépembe most épp Intel Celeron(r) CPU 2,13GhZ-s proci van. AMD procikbol milyet fogadhat be? Mert azokról semmit nem találtam az alaplap oldalán.
2016. júl. 1. 09:49
 3/6 Lord Hidan ***** válasza:
Talán mert nem amd-s az alaplap. Ebbe te nem fogsz amd-t tenni
2016. júl. 1. 09:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Semmilyen AMD procit nem fogad be
2016. júl. 1. 09:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem
2016. júl. 1. 09:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez egy régi Pentium IV -es alaplap.

Csak 1 magos Socket 478 -as Pentium procit tudsz belerakni.

Viszont s775 -ben sem érdemes gondolkodni, egy picivel többért, újabb, erősebb AMD is kapható...

Amúgy sajnos ez már csak retró eszköz, modernebb hardvert nem tudsz bele rakni, a mai alap programokhoz pedig már nagyon-nagyon kevés, így csak régebbi 10~15 éves programokkal próbálkozhatsz.

De pl. Skype -nak se működik már azon régi verziói,

vagy pl. olyan régi böngészővel, sok mai oldal nem kompatibilis. (már IE8 -al se foglalkoznak és IE9 is épp csak kompatibilitás határán van)

2016. júl. 1. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!