Matek feladványokban melyek a legjobb nyelvi modellek?

válasza:Jellemzően alkalmatlanok. A ChatGPT szerint például a mai napig a dobókockán 1-től 5-ig vannak a számok. És ezt hitelesnek látszó forrásokkal alá is hajlandó támasztani.
Nyugidj bele, hogy továbbra is kénytelen leszel gondolkodni.

válasza:"A ChatGPT szerint például a mai napig a dobókockán 1-től 5-ig vannak a számok."
Frissen generált válasz:
"Szia!
Ha egy hagyományos, hatoldalú dobókockáról (D6) van szó, akkor a számozás 1-től 6-ig terjed.
Ha más típusú dobókockára gondolsz (például szerepjátékokban használtakra), akkor ezek lehetnek:
D4: 1–4
D6: 1–6
D8: 1–8
D10: 0–9 vagy 1–10
D12: 1–12
D20: 1–20
D100: 00–90 vagy 1–100
Milyen kockára gondoltál pontosan? 😊"
Legalább nézz utána, mielőbb baromságokat állítasz!
Ettől függetlenül tény, hogy ez egy nyelvi modell, és nem egy algebrai rendszer. Nem fog helyetted gondolkodni, de még a számolásban sem tévedhetetlen. De sokat tud segíteni abban, hogy megértsd, hogy mi miért, és hogyan van.

válasza:

válasza:@8: A feladatot nem csak nekem oldotta meg rosszul. Négyszer egymás utan próbáltam, mindegyik esetben elmondtam, mi a hibája, erre adott egy másik hibás megoldást.
A nyelvi modellek szöveggyártásra jók, a matekon pofára esnek.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!