Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Matek feladványokban melyek a...

Matek feladványokban melyek a legjobb nyelvi modellek?

Figyelt kérdés

2025. febr. 14. 21:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik
2025. febr. 14. 21:14
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Azok nem arra valók.
2025. febr. 15. 09:38
 3/12 Tom Benko ***** válasza:
52%

Jellemzően alkalmatlanok. A ChatGPT szerint például a mai napig a dobókockán 1-től 5-ig vannak a számok. És ezt hitelesnek látszó forrásokkal alá is hajlandó támasztani.

Nyugidj bele, hogy továbbra is kénytelen leszel gondolkodni.

2025. febr. 15. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:

"A ChatGPT szerint például a mai napig a dobókockán 1-től 5-ig vannak a számok."

Frissen generált válasz:

"Szia!

Ha egy hagyományos, hatoldalú dobókockáról (D6) van szó, akkor a számozás 1-től 6-ig terjed.

Ha más típusú dobókockára gondolsz (például szerepjátékokban használtakra), akkor ezek lehetnek:

D4: 1–4

D6: 1–6

D8: 1–8

D10: 0–9 vagy 1–10

D12: 1–12

D20: 1–20

D100: 00–90 vagy 1–100

Milyen kockára gondoltál pontosan? 😊"

Legalább nézz utána, mielőbb baromságokat állítasz!

Ettől függetlenül tény, hogy ez egy nyelvi modell, és nem egy algebrai rendszer. Nem fog helyetted gondolkodni, de még a számolásban sem tévedhetetlen. De sokat tud segíteni abban, hogy megértsd, hogy mi miért, és hogyan van.

2025. febr. 17. 23:36
 5/12 A kérdező kommentje:
Istenem, hogy miért szólnak hozzá azok, akik nem értenek hozzá. Egyrészt valóban nem olyan jók, de sok fejlődés volt, és vannak kimondottan olyanok, amik jók, mert erre is terveznek mostmár, illetve nem a ChatGPT ingyenes verzióját kell próbálni, abból is van már sok verzió. Viszont a kérdésem az volt, hogy melyik a legjobb relatíve.
2025. febr. 18. 07:52
 6/12 A kérdező kommentje:
Másrészt a kérdést se tudjátok értelmezni. Én mtek feladványt írtam, nem matek feladatot. A feladványok tipikusan közszájon forgó logikai feladványok, amiket a nyelvi modell is nagyon jól fel tud ismerni mintázatok alapján, még akkor is ha a kecke farkas és káposztás feladatban lecseréled a szavakat, és egy érvelős modell elég jól kielemzi, és többnyire meg tudja válaszolni őket, mostmár 50%-nál bőven jobbak.
2025. febr. 18. 07:54
 7/12 Tom Benko ***** válasza:
@4: Miután egy valszámos feladatot úgy oldott meg, hogy kihagyta a hatost, nem hinném, hogy baromságot beszéltem. Fölösleges itten hőzöngeni.
2025. febr. 18. 10:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Egy példa nem példa. A nyelvi modellek sztochasztikusak eleve. Lehet hogy 80-szor megoldja jól, és 20-szor rosszul. Te hányszor próbáltad és melyik modellel? Másrészt azt kérdeztem melyik modell jobb, lehet hogy nem az, amit te próbáltál. A hozzászólásodnak a kérdésemhez semmi köze.
2025. febr. 18. 18:32
 9/12 Tom Benko ***** válasza:
100%

@8: A feladatot nem csak nekem oldotta meg rosszul. Négyszer egymás utan próbáltam, mindegyik esetben elmondtam, mi a hibája, erre adott egy másik hibás megoldást.

A nyelvi modellek szöveggyártásra jók, a matekon pofára esnek.

2025. febr. 19. 06:45
 10/12 anonim ***** válasza:
A Perplexity egész jól összevadászgat netről tényszerű dolgokat, valószínű még a matek határvidékeiről is lehetne talányokkal etetni, és akár gondolatébresztő is lehet a kimenete.
2025. febr. 19. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!