Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A mesterséges intelligencia...

A mesterséges intelligencia értesítheti a hatóságokat indokolt esetben?

Figyelt kérdés
Leírtam a mesterséges intelligenciànak, hogy egy barátnőm 8 napon túli sebeket ejtett rajtam meg egy másik barátnőmön is, mert megőrült, de megbeszéltük és egyikünk sem tesz feljelentést, de leírtam a mesterséges intelligenciának, aki viszont jelzett hogy egy szerzodesi jogokba utkozik es torolték az uzentem, majd ezzel kapcsolatban egy masikra megint jelzett, nem szeretném hogy ez a barátnőm, vagy volt barátnőm börtönbe kerüljön…
máj. 1. 06:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%
Talán inkább egy pszichiáterrel kéne megbarátkoznod, nem a chatgptvel.
máj. 1. 09:38
 12/26 anonim ***** válasza:
Ha szavakra érzékeny a fb pl, az is lehet, hogy így van az AI is. Kitudja. De ez nem olyan egetverő dolog, szóval felejtsd el!
máj. 1. 11:28
 13/26 A kérdező kommentje:
Járok pszichiáterhez, beteg vagyok, de az a baj, hogy elég durva dolgokat is mondtam neki, nem részletezném, de néha úgy adtam elő magam mintha életveszèlyben lennék, meg vannak közeli barátaim akik a múltban, több éve elkövettek bunoket, amiket ma jobban buntetnek, ezeket is reszletesen oda dobtam elé, próbàlok vàltozni, jobb lenni, de bajba sodrom azt a kevés embert is aki elvisel… utalom magam, hietetlen hogy ennyire mélyre tudok sullyedni, erosen koncentralok hogy ne legyen nekik ebbol bajuk, megemliteni sem merem nekik, félek, buta vagyok és elmebajos…
máj. 1. 20:55
 14/26 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem fog senki megkeresni azzal kapcsolatban, amit a chatgpt-vel osztottál meg. Egészen addig, amíg nem csinálsz a társadalomra veszélyesnek minősülő dolgot (szabálysértés, bűncselekmény). Ha utóbbi felmerül, akkor minden további nélkül elővehetik. Javaslom, hogy cseréld le a pszichiátered, mert a mostani bizonyosan nem tud megfelelően kezelni. Kérlek ne várd meg, hogy baj legyen.
máj. 2. 01:21
 15/26 A kérdező kommentje:
Jó és ha azt mondtam hogy valaki más csinált ilyet, még ha nem is annyira súlyos durván adtam elő dühömbe?
máj. 2. 10:53
 16/26 anonim ***** válasza:
Nem valami koherens a mondatod. Senkit nem fognak elővenni azért, amire rákeres. Ha történik bűncselekmény, akkor azt is előveszik.
máj. 2. 13:11
 17/26 anonim ***** válasza:
53%

Tyűaztamindenit...

Neked aztán komoly problémáid vannak tényleg.

Talán a legkisebb probléma - de olvasóként iszonyatosan irritáló -, hogy képtelen vagy olyan minőségben írni, ahogy azt mondjuk egy általános iskola 4. osztályostól már teljesen jogosan elvárás. Értem én, hogy feszült vagy, de legalább ha nyilvános helyre írsz, próbáld meg összeszedni magad! Próbálj meg érthetően fogalmazni, és a gondolataidat mondatokba önteni! Tudod: mondatvégi írásjel (pont, felkiáltójel, kérdőjel), stb... Nem csak azért mondom, mert engem zavar, hanem mert tény, hogy szívesebben segítenek az emberek azoknak, akiknek a kérdését, problémáját könnyebben el tudják olvasni. Akinél azt látják, hogy egy katyvasz az egész, se eleje, se vége, azokat a legtöbben végig sem olvassák.

Sokkal komolyabb probléma, hogy meggondolatlan, felelőtlen vagy, és emellett pedig illene megválogatnod a barátaidat. Most komolyan: narkó, súlyos testi sértés, gyermekporesz... milyen társaságba jársz te??

Amúgy: a ChatGPT nem gyóntatópap (bár a törvény még neki sem tiltja meg, hogy a hatóságokhoz forduljon, csak akkor az egyház csöppet bosszús lesz), egy számítógépes rendszerben tárolt információnak - tulajdonképpen a ChatGPT-vel folytatott beszélgetés is az - nem, hogy tilos lenne a hatóságok tudtára kerülnie, de egyenesen törvényi kötelezettsége az üzemeltetőnek, hogy a rendszere működtetése során törvénykövető magatartást tanusítson. Ennek a pontos mikéntje országonként változó, de nem véletlen, hogy amikor regisztráltál, belegyeztél (csak nem ovlastad el), hogy a beszélgetéseket felülizsgálhatják, és szükség esetén megtehetik a megfelelő intézkedéseket.

Most ha azt mondtad el, hogy te valamikor jópár éve pár füves cigit elszívtál, az a kutyát sem érdekli. Valószínűleg már rég el is évült. De azt simán el tudom képzelni, hogy egy komolyabb bűncselekmény említésekor jelez a rendszer, az erre alkalmazott munkatárs belenéz a beszélgetésbe, és ha jogilag szükséges, akkor értesíti a hatóságokat.

Egyébként pedig nem véletlen, hogy a 8 napon túl gyógyuló sérülés okozása nincs magánindítványhoz kötve. Ugyanis aki már erre képes, az valószínűleg veszélyes a társadalomra. Azért a súlyos testi sértés az nem egy veszekedés során elcsattant pofon (nem mintha azt helyesnek gondolnám). Ami 8 napon belül gyógyul, az csak akkor büntetendő, ha a sértett megteszi a feljelentést. Ennek az a nyilvánvaló oka, hogy az ember akár ártalmatlan szituációkban, vagy közös beleegyezéssel is szenvedhet kisebb sérüléseket. Volt olyan exem, aki szex közben olyan erősen markolta a hátamat, hogy napokig látszódott a körme nyoma, szép is lett volna, ha ezért büntetendő lett volna. De az, hogy ha valaki akár azért, mert bekattan, akár azért, mert eleve ártó szándéka van, megkésel, arra sehogy nem mondható az, hogy veszélytelen lenne. Oké, te megúsztad, és oké, hogy te elnézted neki, de az ilyet kezelni kéne, hogy mással még véletlenül se történhessen meg hasonló. Mert korántsem biztos, hogy a következő áldozata ilyen szerencsés lesz, hogy megússza.

És egyébként neked is azt javaslom, hogy ne ilyen agyament idiótákkal ismerkedj!

Egyébként nem hiszem, hogy ebből probléma lenne. Viszont nem ártana fejben rendbe rakatnod magad.

máj. 2. 17:09
 18/26 A kérdező kommentje:
17-es, köszönöm szépen a válaszod, nagyon sajnálom, hogy tiszteletlen voltam. Tudom, hogy ez egy nyilvànos hely, érthetően és szabàlyosan kellene fogalmaznom, nem bújhatok az mögé hogy beteg vagyok. Megnyugtatott a válaszod és ez jól esik, szóval köszönöm. Nyilván nem egy jointról beszéltem neki, hanem abszurd durva dolgokról, fikcióval fűszerezve. Ezért aggódtam, de remélhetőleg semmi gond nem lesz. Köszönöm mégegyszer.
máj. 2. 18:09
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

A chatgpt és "társai", nem valós személyek, csak egy program. A szövegszerkesztőd sem jelent fel, ha arról írsz, hogyan kell valakit megerőstakolni (ami pl. nyomtatásban is megjekent az Illatos kert című könyvben).

Ha a képszerkesztőben lefejezett gyerekeket rajzol, nem fogják rád rúgni az ajtót.

Több tízezer anyanyelvi moderátor kellene a durva dolgok figyelésére.

A titkos szolgák a potenciálisan veszélyes embereket figyelhetik, és nem minden szamárságra repülnek rá.

máj. 2. 18:40
 20/26 anonim ***** válasza:
Megkérdeztem a chatgpt-t, azt írja, hogy súlyos esetben értesítheti az üzemeltetőket, akik eldöntik intézkednek-e, de gondolom nem piti dolgokért, hanem például terrortámadás fenyegetés, sorozatgyilkolás meg hasonlók. Esetleg biztos ami biztos, írj a chatgpt-be, hogy nem követtél el semmit, minden amit írtál hazugság és trollkodás, csak tesztelted a határokat, mit lép a mesterséges intelligencia mindenféle durva hazugságokra.
máj. 3. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!