Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A 2 faktoros hitelesítést...

A 2 faktoros hitelesítést megéri bekapcsolni?

Figyelt kérdés
nov. 1. 07:59
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
Vélemény: engem mentett már ki váratlan helyzetből, amikor orosz IP címmel az éjszaka közepén valaki be akart lépni az e-mailembe a saját jelszavammal (amit máig nem tudom honnan tudott).
nov. 1. 08:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen egy plusz biztonsági réteg! Viszont ehhez kikapcsolásához el kell menteni a helyreállító kódokat. Esetleg más lehetőséget is beállítani párhuzamosan.

Sokan bekapcsolják de nem hagynak kiutat maguknak. Telefon elveszik ellopják lecserélik és kód hiányában nem fér fiókjához. Természetesen ilyenkor mindenki hibás csak ő nem.

nov. 1. 08:06
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem vagy digitális analfabéta, akkor igen.
nov. 1. 08:07
 4/8 anonim ***** válasza:
41%

Az emberek nagy része a böngésző jelszókezelőjében tárolja jelszavát. Sajnos egy rossz klikkelés kis figyelmetlenség és könnyen vírus kerülhet a gépre. A vírusok sajnos elég könnyen hozzáférnek a böngésző jelszótárolójához. Hiába kaparintja meg a belépési adatokat kód hiányában hoppon marad.

SMS vagy Autentikator kód beállítása mellett érdemes a fiókban (helyreállító, biztonsági, másodlagos) emailcímet is beállítani. Authentikatorok mentési lehetőségét bekapcsolni mert alaphelyzetben nem mindben aktív. Helyreállító kódokat letölteni menteni. Fiókonként vannak eltérések a beállításokban viszont minden fontos személyes fiók több lehetőséget is kínál.

nov. 1. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:
37%

Akiknek nem ajánlott a bekapcsolása.

Az a telefonszám már nincs is meg amire beállítottam. A telefont ellopták, összetört ,eladtam. Citromos volt a helyreállító email cím. A helyreállító email cím már nem létezik, nem tudom a jelszavát. Mi az a helyreállító kód?

nov. 1. 08:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mekkora baj, ha feltörik. Netbanknál vagy Paypalnál ajánlott (egy valamirevaló netbanknál ki se lehet kapcsolni). Gyakorikérdéseken felesleges, mondjuk itt meg nincs is.
nov. 1. 09:51
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
Freemailen? Felesleges. Ha elvesztem hát elvesztem, nem sok kár ér..
nov. 1. 10:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Megéri, de szokás szerint a fokozott biztonság a használatot is nehezíti. Pl. gugli esetén legyen a fiókban megadott biztonsági telefonszám(ok), biztonsági emailcím(ek), kérd le a 10 helyreállító kódot, amit akár ki is nyomtathatsz és elrakod. Ha van több készüléked, vedd fel rájuk a fiókot és azokra is jönnek a kétfaktoros belépési értesítések.

[link]

nov. 2. 00:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!