Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mikor kezdődött a chat.hu...

Mikor kezdődött a chat.hu mélyrepülése és miért? Jelenleg van a mélypont?

Figyelt kérdés

Ahogy nézem, az erotika szobákban van még valami élet (hogy milyen, hagyjuk), az összes többi halott, 1-2 user van bennük aktuálisan.

Megszűnik valaha végleg?

ápr. 27. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
A globális, multinacionális, (big tech cégek által uralt) közösségi(nek hazudott) oldalak illetve jelen esetben az azokhoz tartozó azonnali üzenetküldő alkalmazások - Meta Messenger/Whatsapp, Viber, Discord,... - "leuralták a terepet", a külföldi tulajdonú (az egyesült királyságbeli Epicenter Market Limited) cég meg nem a helyi közösségépítésben, hanem a profitban érdekelt.
ápr. 27. 12:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyjából 2010 körül kezdett nagy mélyrepülésbe, aminek több oka is volt. Egyrészt ekkor terjedtek el hazánkban a közösségi oldalak (iWiW, Facebook, Myspace, MyVIP, Barátikör, stb), és ez kihatással volt az internethasználati szokásokra is.

Másrészt a chat.hu stábjának sem sikerült jó irányba terelgetni az oldalt. Technikailag egyre esetlenebb lett, tartalmilag meg... a tagok jelentős része csak perverzkedni járt oda, aki ismerkedésre használta, az átnyargalt más platformokra, akik meg általános csevegésre használták, a jókora mértékű szexualitás és abuzálás miatt mihelyett a látótérbe került valami más platform, arra váltottak.

Mert amúgy eléggé vad hely volt, főleg ha lány, vagy neve alapján lánynak tűnő volt az illető.

"Megszűnik valaha végleg?"

Maga az internet is még csak pár évtizedes, és ez alatt jóval nagyobb, népszerűségük csúcsán halhatatlannak gondolt szolgáltatások is szűntek már meg. Eléggé esélytelen, hogy majd egy szebb napokat megélt, néhány tucat fős látogatottságú chat-oldal fog évszázadokig létezni.

ápr. 27. 13:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében igen amit az első is írt. Chat.hu számomra csoda hogy még mindig létezik, emlékeim szerint az akkor volt divat valamikor a 2000-es évek eleje-közepe tájt amikor még nem nagyon volt más. Amikor jött az msn vagy windows live messenger vagy fene tudja mi a neve, de mi mindig msn-nek hívtuk, akkor már kezdtek ezek a chates oldalak visszaesni szerintem. De az igazán mélyrepülés akkor jött amikor a facebook és az ahhoz tartozó messenger elkezdett elterjedni és jöttek az okostelefonok rajtuk ezekkel az appokkal és az összes többi ma is használt chat appok amiket az első is írt, na akkor ezek a chates weboldalak kb kihasználhatatlanok, ahogyan más egyéb régi közösségi oldalak is sorba szűntek meg vagy alig akad pár látogatójuk. Iwiw-nek is ez lett a veszte. MyVip annak ellenére hogy még ma is elérhető, bár nem ismerek olyat aki használná, én utoljára fél éve látogattam fel az akkori oldalamra kíváncsiságból mert megtaláltam valahol felírva a régi bejelentkezési adataimat és kíváncsi voltam hogy még létezik-e, és létezik fura módon, de szerintem akik még oda feljárnak max hasonlóan mint én kíváncsiságból, vagy tudom is én.
ápr. 27. 13:12
 4/5 anonim ***** válasza:
58%
Addig nem fog megszűnni, amíg egy személyes adatbánya. A MyVIP is csak azért üzemel még, mert hatalmas mennyiségű értékes személyes adatot tartalmazó adatbázisuk van amiből pénzt tudnak kinyerni. De ha az oldalt leállítanák az adatbázist meg kéne semmisíteni, ahogy azt a hatályos törvények előírják és ahogy azt az iWiW is tette. Valószínűleg ezért megy még a chat.hu is, meg egyéb régi, már senki által nem használt, de anno hatalmas adatbázist építő oldalak.
ápr. 27. 14:42
 5/5 anonim válasza:
41%

Én azt csodálom, hogy még létezik egyáltalán az az oldal. Én még emlékeim szerint csevegtem ott ilyen 2000-es évek eleje felé, azóta meg eltelt 20-25 év.

Akkor kezdett hanyatlani, amikor elkezdtek bejönni a könnyen elérhető és eleinte jól működő, ingyenes társkereső, ismerkedő oldalak, applikációk. Aztán egyre inkább elment minden a húspiac felé.

Megmondom őszintén, felnőtt férfiként már nekem sem lenne kedvem random idegenekkel csevegni, szeretem látni, ki van a túloldalon. Igaz én ezért is inkább élőben keresek ismerősöket.

ápr. 28. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Történelmi mélypontra képviseleti demokrácia Magyarországon április 12-én: képviselet nélkül maradtak a baloldali választópolgárok százezrei, csak...

A Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sem jutott be, a Momentum és az MSZP pedig a saját választóit cserbenhagyva el sem indult a választáson. A baloldali vagy liberális értékrend nem lesz ott a parlamentben az Orbán utáni világban, emiatt ezeket a...

Mit csinálnál a helyemben? Hogy élnéd az életed?

A következő szituációt tételezzük fel: 34 éves nő vagy. 19 éves korod óta dolgozol, összehoztál egy budapesti lakást 40nm. Egyedül vagy, a családod külföldön, tesód nincs, unokatesó nincs. 5 éve vagy egy multinál, középvezetői poziban (operations) kapsz nettó...

Mit szóltok hozzá, hogy mélyponton van a magyar-lengyel kapcsolat?

Ezt csinálta nekünk 0rban... Pedig a lengyelek jó barátaink voltak, de a csehek is már elhuzodnak.... Magyar Péter remélem jót tesz ezeknek a kapcsolatoknak.

Csak én vagyok ilyen béna, hogy ekkora nagy mélypont az OOP?

Figyelem! Alább panaszkodás, hiszti olvasható. Eddig szépen haladtam a programozással, folyamatosan pozitív visszajelzést kaptam a kódjaimról, de nemrég áttértem OOP-re és azóta csak kudarcélményeim vannak. Nagyon nehéz elsajátítanom és a legegyszerűbb programoknál...

Van olyan bitcoin grafikon, ami a nem vágja le a csúcsokat és mélypontokat? Amiket eddig találtam az csak mintavételezés alapján rajzol ki s ha pl.5...

Nekem olyan kellene ami az 5 napos példa alapján az 5 nap alatti legkisebb és legnagyobb értéket rajzolná be, és így látszódna mi volt a két határérték s a vonal vastagságából meg az látszódna hogy ezalatt mennyire ugrált.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!