Van rá lehetőség, hogy a csalási szándékkal készült spameket jelentse az ember a rendőrségnek?
Pl. kap az ember egy email-t látszólag a NAV-tól arról, hogy ennyi meg ennyi tartozása van, fizesse be.
Nyilván nem fogok bedőlni neki, mert nagyon gagyi az egész levél de ugyanakkor meg valaki biztos beveszi különben már rég kihalt volna ez a módszer.
Tudom, hogy automatikusan küldik ki, nagyon nagy számban és valószínűleg külföldi szervereken keresztül nyomják hogy ne legyen egyszerű megfogni őket (nem tudom, nem értek hozzá) de azért na...
Jelentett már be valaki ilyet? Lehetséges?

válasza:

válasza:Az NMHH-nak van erre bejelentő oldala:
illetve az NBSZ-NKI-nek:
a másik, hogy bejelented a levelet küldő feladó levelezési szolgáltatójának; ha van a levélben link, a linkben szereplő oldal domainregisztrátorának, tárhelyszolgáltatójának; harmadrészt vannak a nagyobb keresőszolgáltatóknak és kártevőkeresőknek bejelentési oldala - például:
- [link]
- [link]
- [link]

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Felmerült bennem, hogy a rendőrség mégis mit művel, miért nem oszlatott fel egy törvénytelen gyülekezést? Nem az lenne a kötelességük, hogy a jogot betartassák? És a nemzeti érzelműek mégis mit művelnek? Miért gyűlölettel lépnek fel a gyűlölettel szemben, ahelyett,...
Olvastam erről,de csak addig jutottam, ha az egyik gondatlan elkövetés akkor van rá lehetőség. Két szándékos elkövetés esetében mi a helyzet? Esetleg példa?
Sziasztok! Történetem röviden: kiskorom óta mindig is érdekelt a nyomozás/rendvédelem/honvédség. Az élet sosem úgy hozta, hogy e területekre integrálódjak (szülői nyomás miatt is, félig jogosan). Így egy más egyetemet végeztem el (gazdaságinformatika). Munkában már...
Konyítok kicsit az informatikához. Arról lenne szó, hogy valaki ellen eljárás indult összetett dolgok miatt, erőszak, zsarolás, stb. Volt pasi és exbarátnő ügy...Az ügyben megindult a nyomozás, de a gyanúsított személy még szabadlábon védekezhet, és hazudozik, meg...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!