Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A feladó érzékeli, hogy egy...

A feladó érzékeli, hogy egy kiküldött emailes hírlevelet megnézek-e vagy sem?

Figyelt kérdés

Amikor azt mondják "aktív hírlevél olvasó", akkor az honnan tudják, hogy ki aktív. Kiküldik a hírlevelet... Többet is tudnak???

Hiszen a gmail pl nem is küld visszaigazolást a levél megnyitásáról... Akkor honnét tudják aktív vagyok-e, elolvasom-e, kattintok -e a cikkeikre?

júl. 8. 11:40
 1/8 XXXBalazs ***** válasza:
100%

Belinkelnek egy képet a hírlevélbe, és ha a link letöltődik, akkor a címzett megnyitotta a hírlevelet.

Egyetlen hiba van ebben, hogy sok kliens alapértelmezetten blokkolja a képet betöltését, szóval nem 100%-os a módszer.

júl. 8. 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Lehet, hogy van valamilyen visszajelzést igénylő rész. Pl. játék vagy jelentkezés egy programra.
júl. 8. 12:33
 3/8 A kérdező kommentje:

1!

Jó de ha sok száz embernek kimegy a hírlevél, honnan tudják, hogy ki kattintott és nyitotta meg...? Hisz nem csak egy címre megy...

2!

Amiről jelen esetben beszélek az csak olvasós inkább, játék semmi, program is ritka.

júl. 8. 12:39
 4/8 T. Feri ***** válasza:
49%

[link]

Személyes email címekre nem működik.

júl. 8. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:
73%
Nem a megnyitást nézik elsősorban, hanem a kattintást. A linkekben van egy egyedi paraméter amit ha a szerver lát, tudni fogja, hogy te kattintottál. Azt is, hogy mire.
júl. 8. 13:31
 6/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
79%
Kiküldik, hogy aktív, aztán vagy eltalálták, vagy nem... Ha meg éppen azt a hírlevelet olvasod, amiben ez le van írva, akkor épp aktív hírlevélolvasó vagy...
júl. 8. 13:44
 7/8 XXXBalazs ***** válasza:

Ahogy #5-ös írja, a linkben van egy egyedi azonosító, ami alapján meg tudják mondani, ki nyitotta meg a hírlevelet.

júl. 8. 14:35
 8/8 anonim ***** válasza:
49%

Ez olyan mint a "Kedves XY" megszólítás. Honnan tudják, hogy kedves vagy? A bunkóknak is ezzel a megszólítással megy ki.

Mivel megnyitottad és elolvastad, ezért aktív hírlevél olvasó vagy, ha nem nyitod meg, nem is látsz ilyen szöveget.

júl. 8. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Hogy kell gmail fiókban címet tiltani ?

Megnéztem , azt láttam, hogy kattintsak a három pöttyre és a feladó letiltására. A pöttyek megvannak , de én olyat nem találok, hogy feladó letiltása. Halasztás , spam bejelentése , stb vannak ott.

Gmail-ben nem lehet olyan szűrőt, hogy egy adott domain-ről érkező leveleket egy adott címke alá rakja?

Én csak e-mail címeket tudok hozzáadni, de domain alatt érteném a @ utáni részét egy e-mail címnek.

Az hogy lehet, hogy: fb-n küldött mess. üz. szerdai keltezésű, alatta a feladó láttam jele vasárnapi?

Egyáltalán mit keres ott a láttam jele? Nem akkor van, ha én küldök valamit?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!