Az időkép nevű oldal hogyhogy nem talál el soha semmit?

válasza:Ez nem egy korrekt kijelentés: "semmit".
Hibaszázalék van, láttam már én is baklövést, de kisebb arányban.
Ha te így állítod be, az hazugság, magad járatod le.

válasza:"Kik csinálják ezt az oldalt?"
Elárulok egy nagy titkot: a weboldalaknak - legalábbis a normálisabbaknak - szokott lenni impresszuma, ahol leírják, hogy ki áll egy adott oldal mögött. Az Időképnek is van:
"Mert hogy nem meteorológusok az tuti!"
Idézem az Impresszumukat:
"Nagy-Kurunczi Rita vezető MSc meteorológus
Bayer-Szabó Bea MSc meteorológus
Cséki Gergő MSc meteorológus
Berceli Balázs MSc meteorológus
Herrmann Dóra BSc meteorológus
Varga Sándor MSc meteorológus"
egyből 6 meteorológus dolgozik náluk.
"Az időkép nevű oldal hogyhogy nem talál el soha semmit?"
Ezt az ex katedra kijelentést mire alapozod?
Mert az, hogy az ablakodba kihelyezett hőmérő mást mutat, mint a leegyszerűsített - így félreértelmezhető - előrejelzés, az nem csoda.
1. A Föld légköre ugyanis egy roppant összetett, kaotikus rendszer.
2. Erről relatíve kevés mérési adatunk van (a Hungarometnek - az Országos Meteorológiai Szolgálatnak - maximum 200, az Időképnek kb. 600 automata állomása van)
3. A kevés mérési adatból következőleg "pontatlanabb" lesz az előrejelzés.
4. Illetve azt is tegyük hozzá, hogy:
* az ablakodban levő hőmérő pontatlan (és a WMO ajánlásainak nem megfelelő az elhelyezése), befolyásolják a lokális hatások
* a közölt előrejelzések - például hogy a várható hőmérséklet 26 °C - átlagolnak (mivel kevés a mérési adat), nagyon leegyszerűsítettek, nélkülözik az előrejelzés valószínűségét (lásd például a Hungaromet valószínűségi előrejelzését: [link] )

válasza:én sem használom az időkép előrejelzését. leginkább azzal vagyok elégedetlen, amilyen formában közlik. marhára megtévesztő.
egyrészt a híreik nagyon szenzációhajhász, kattintásvadász stílusúak, ez által csekély esélyű, vagy viszonylag szokványosnak mondható eseményeket is hajlamosak felfújni
másrészt, konkrét napi számértékeket közölni 30 (!) napra előre teljesen védhetetlen.

válasza:> Az időkép nevű oldal hogyhogy nem talál el soha semmit?
Mára borultabb, csapadékosabb, hűvösebb időt mondtak tegnap is, a hétvégén is, és ma borultabb, csapadékosabb, hűvösebb idő is van.
A hétvégére Budapestre gyengén felhős, alapvetően csapadékmentes, magas UV-sugárzásos, 30 °C körüli időt jeleznek előre, puding próbája alapon nézzük meg majd a hétvégén, hogy hogyan nem találtak el semmit.
> Kik csinálják ezt az oldalt? Mert hogy nem meteorológusok az tuti!
De, javarészt igen. Lásd: [link]
> Egy levelibéka pontosabb előrejelzést ad mint ezek!
Akkor nézzük, mint jósol a levelibéka a hétvégére, és nézzük mennyire jött az be…

válasza:"a híreik nagyon szenzációhajhász, kattintásvadász stílusúak"
Az Időkép főként hirdetésekből tartja el magát (a weboldal, az adatokat összegyűjtő infrastruktúra, a meteorológiai radarok, a meteorológusok, stb... mind-mind pénzbe kerülnek).
A hirdetéseket akkor nézik meg sokan, ha sokan keresik fel az oldalukat.
És mire kattintanak sokan? A kattintásvadász cikkekre!
"másrészt, konkrét napi számértékeket közölni 30 (!) napra előre teljesen védhetetlen."
Az Időkép az egyszeri, egységsugarú felhasználóknak készül. Ők konkrét számokat; szép színes, animált térképeket szeretnének.
Számukra az ilyen:
meteogramok (ami alapján a 30 napos előrejelzés készült) nem értelmezhetőek.
1. ha nem tetszik egy portált működtető iroda, akkor ne hőzöng itt, hanem keress másikat.
2. ha egyik se tetszik, jósolj te magadnak.
3. rájöhettél volna, hogy az ember nem tud jósolni. Becsülni tud néhány ember, de azt nem mondom el, mi kell hozzá, mert úgy sem értenéd. Hiábavalóan pedig nem fáradok.

válasza:Mindig arról számolnak be,hogy milyen idő volt tegnap, mennyi eső esett,mennyire fújt a szél stb., stb... 85%-ban múltidőben vannak a híreik.
Köszönöm szépen, de nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen idő volt tegnap, mert azt már tudom!
Esetleg valami értelmes normális előrejelzést kaphatnánk?
Egyik nap szép napos idő volt,írták is hogy a csapadék esélye 0%. Majd elkezdett beborulni az ég,írták hogy 10%. Majd hirtelen jött egy felhőszakadás egy fél óra múlva, írták hogy 100%. !!!!
Kösz wazze...sokat segítettél csoki.

válasza:"Mindig arról számolnak be,hogy milyen idő volt tegnap, mennyi eső esett,mennyire fújt a szél stb., stb... 85%-ban múltidőben vannak a híreik."
Mert a Hírek ( [link] ) a már megtörtént események hatásait mutatják be.
"Esetleg valami értelmes normális előrejelzést kaphatnánk?"
Arra ott van az Előrejelzések ( [link] ) menüpont.
"Egyik nap szép napos idő volt,írták is hogy a csapadék esélye 0%. Majd elkezdett beborulni az ég,írták hogy 10%. Majd hirtelen jött egy felhőszakadás egy fél óra múlva, írták hogy 100%. !!!!"
Igen, a nyári záporok ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
a „riasztás” szó a hétköznapi nyelvben sokkal drámaibban hangzik, mint amilyen jelentéssel itt bír, és az emberek egy része emiatt vagy túlaggódja, vagy teljesen elbagatellizálja („á, megint riogatnak”), és egyik sem jó. Felhívja a figyelmet: "Ijedj meg, eső...
Sziasztok. itt a met.hu-n irják is legalább 10 perccel később kerül ki 1 radarkép,azután, hogy a radar bemérte . (nem értek hozzá nem tudom, hogy mondják) de az időképen is látni az órát is, hogy kb 10-15 perccel azelőtt van az óra, mint amennyi idő pl a gépemen...
Sziasztok, hogy érthető legyen miért kérdem. A met.hu ugye magyar cég, gondolom magyarországon szerteszét vannak mérőeszközeik, az időképnek gondolom szintén, a Windy viszont külföldi cég azt hiszem cseh, az ő mérési adataikban mennyire lehet bizni , ami a...
Sziasztok unatkoztam, nézegettem az oldalt, persze nem ez a lényeg. A lenyiló menüben a közösség részben van olyan, hogy autómaták, ott valahol pedig leirja, hogy bárki csatlakoztathat. Nekem nincs ilyenem,és nem is tervezem, egyszerüen csak érdekelne. Ezek mennyire...
Sziasztok az oldalon segédletet nem találtam. A radar képen jelenleg alig van felhő szinte nincs is magyarország felett 13:37 kor mikor nézem viszont a felhőképen 13:00 adatok szerint az egész ország felett be van animálva a szálló felhőzet. most akkor ezt hogyan kell értelmezni? köszi.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!