Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért szakad meg mindig az...

Miért szakad meg mindig az internetkapcsolat amikor szöveget gépelek?

Figyelt kérdés

Mindig amikor szöveget gépelek megszakad az internetkapcsolat. Mindegy, hogy hova írok szöveget, freemail, facebook, vagy akár csak google-be írok be 2-3 szavas keresést, akkor is elmegy.

De ami ennél is érdekesebb, hogy szinte mindig szövegíráskor megy el az internet. Mondjuk 10 alkalomból 8-szor szövegíráskor megy el, de még talán a 9-et is meg tudnám kockáztatni.

Amikor felnézek a billentyűzetről kiderül, hogy már félmondatnyi szövegrész óta nem írja, mert már nincs ott a villogó kurzor, ez van akkor is amikor görgetni szeretném az egérrel a csúszkát, olyankor kattintani kell egyet, hogy újra lehessen.

Tp-linkes Wifi Router-em van, ilyenkor mindig be kell írnom a kódot, ami már nagyon idegesít.

Már két alkalommal is jöttek ki a szolgáltatótól, állítgatni állítgattak mindketten, az egyik a hullámokat állította át, mondván, hogy a mi hullámunk ugyazon a hullámon van mint valamelyik szomszédunknak a házban, és biztos, hogy zavaró tényező lehetett, át is állította a hullámokat, de megállapította, hogy a jel a tökéletesen jön. De csak nem szűnt meg a probléma.

A másik szintén jelezte, hogy tökéletes a jel, és a hullámok sem keresztezik már egymást amit korábban a kollégája sikeresen átállított.

De mivel még mindig fent állt a baj, biztos ami biztos alapon kicserélte magát a routert, és hozott egy vadi újat.

De ez sem segített.

Futattam teljes számítógép átvizsgálást, futattam CCleaner-t, lemeztöredezettség mentesítést, lemezkarbantartást de semmi változás.

Akkor az egér beállításainál kivettem a pipát "a mutató elrejtése gépelés közben" funkciónál.

Kipróbáltam egy másik egeret is ami még életében nem volt a laptopomhoz csatlakoztatva, sőt még csak nem is az enyém volt, mert kölcsönkértem, hogy letesztelhessem az egér kérdést is. Annál is ezt csinálta.

Amiket eddig próbáltam a fentiek közül még egyik sem hozott változást, pedig több téren is lecsekkoltam a probléma forrását.

Mi okozhatja ezt? És hogyan lehetne megoldani?

2014. máj. 11. 19:53
 1/10 Tengor ***** válasza:

Ebből az egészből, ami hasznos: TP-Link a router, laptopot használ, windows-sal.

Azért szép sztori... Live oprendszerrel is ez a jelenség? Beépített wifi kártya v. USB-s? UTP kábellel is ezt csinálja v. csak wifivel?

2014. máj. 11. 21:18
 2/10 CspCsj ***** válasza:

Tengor kiemelte a lényeget.

Engem már csak az érdekelne milyen kódot kell beírni? (ha személyes jelszó valamilyen internetes oldalhoz, akkor nem érdekes)

2014. máj. 11. 21:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Ok, csak gondoltam leírom amiken már túl vagyok, hogy azok ki legyenek pipálva :)

USB-vel jön a net, az UTP kábelt meg nagyon jó hogy mondod mert az egyik legfontosabbat elfelejtettem kiírni, szal abszolút jogos :)

Az egyik szerelővel kipróbáltuk míg kint volt, és írtam valamilyen szöveget, de ott nem tapasztaltam, hogy elment volna a net. Úgy láttam azzal nem volt probléma.

Ezt nagyon jó, hogy megemlítetted :)

Így azon felül, hogy úgy látszik, hogy az UTP orvosolná a hibát mégis mi okozhatja ezt? Vagy mit jelent ez? És miért mindig szövegírás közben megy el a net? Mert ezt sem értem.

De ez tuti, mert erről már volt alkalmam megbizonyosodni, egy kis túlzással csak hozzá kell érni a klaviatúrához és már el is ment a net.

2014. máj. 11. 21:46
 4/10 A kérdező kommentje:
CspCsj-nek: Maga a jelszó egy 8 karakterből álló betűsorozat amiket kivétel nélkül csupa nagy betűvel kell beírni a TP-Link-es bejelentkezésnél.
2014. máj. 11. 21:54
 5/10 Tengor ***** válasza:
Más USB-s eszközöknél nem tapasztalható a megszakadás? Milyen márkájú laptopról van szó?
2014. máj. 11. 22:15
 6/10 CspCsj ***** válasza:

Minden internetcsatlakozásnál a routerhez kell jelszóval csatlakozni? Ilyet még nem hallottam...

Gondolom a routerrel szakadhat meg a kapcsolat, de a wifi jelszót nem kellene mindig megadni, - furcsa.

Mennyire régi a laptop, csak mert ha gépelés közben szakad meg a wifi kapcsolat. lehet hogy érintkezési probléma okozza?

2014. máj. 11. 23:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Tengor-nak:Más USB-nél még nem tapasztaltam ilyet.

A laptop márkája pedig Asus X51H.

Az op. rendszer meg amúgy Vista.

2014. máj. 11. 23:08
 8/10 A kérdező kommentje:

CspCsj-nek:Bekapcsoláskor nem kell beírni a jelszót, rögtön lehet netezni, viszont utána onnantól kezdve akárhányszor elmegy a net, már be kell írni. Furcsának nekem is furcsa.

2009 januárjában vagy februájában vettem a laptopot.

2014. máj. 11. 23:17
 9/10 CspCsj ***** válasza:

Lehet hogy a Vista van megkeveredve.

Ahogy Tengor ajánlotta, pl. Ubuntu Linux - Live módban (cd/dvd-ről futtatva) ha ott nem tapasztalható a hiba 2-3 napig akkor Vista gond lesz, de ha ugyanúgy előjön akkor viszont fizikai meghibásodás, esetleg érintkezési gond lehet.

2014. máj. 12. 01:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor megpróbálom majd a Linux-ot, kíváncsi leszek tényleg, hogy ott is fogja e csinálni. A közeljövőben nem sok szabadidőm lesz, de az első adandó alkalommal megfogom lépni ezt. Köszönöm mindkettőtöknek az eddigi válaszokat, mert így legalább már eltudok indulni valamin, van valami lehetőség amit meg lehet próbálni, ami eddig számomra nem volt. :)
2014. máj. 12. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!