Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jó ötlet? Van jövője?

Zsinga kérdése:

Jó ötlet? Van jövője?

Figyelt kérdés
Sziasztok, arra gondoltam, hogy youtube-n szeretnék egy olyan csatornát nyitni ahol riportokat, vélemény-videókat, vagy éppen interjú videókat fordítanék magyar nyelvre angolról. Biztos sok embert érdekel, hogy kedvenc sorozatjukról, filmjeikről, vagy kedvenc celebjükről az angol készítők mit is gondolnak, mennyire nehéz, vicces volt a sorozatot, filmet megrendezni. Aki nem angolt tanul, az biztos szeretné megérteni ezeket az információkat véleményem szerint. A bökkenő az, hogy ezeket a videókat mennyi eséllyel tiltanák le? Természetesen nem a legismertebb tv-csatornák videóit tölteném fel magyar felirattal, mert az biztos kudarc. Arra lennék kiváncsi, hogy szerintetek erre mennyi nézettség lenne, és tiltás mentesen tudnám folytatni sokáig. A fogalmazásért néhol elnézést kérek, de csak igy tudtam, hogy "teljesen megértsétek".:) A válaszokat előre is köszi.

2014. máj. 11. 20:14
 1/3 anonim válasza:
100%

Szia, szerintem lenne rá érdeklődés, viszont mindenképpen írd oda a videók alá, hogy Minden jog XZ-t illeti, én csak felhasználtam azt a magam és mások szórakoztatására. Semmi anyagi hasznom nem származik belőle. Ezt angolul és magyarul is.

Egy kérdés, ne haragudj meg: ennyi szabad időd van?

2014. máj. 11. 20:55
 2/3 A kérdező kommentje:
Hello, köszi a választ :) Nem mondanám, hogy rengeteg szabadídőm van, suliba járok még, de én mindig ugy voltam vele, hogy nagyon szeretnék másik kedvére tenni fordítással, így a nyelvet is gyakorlom és még másoknak is segítek! :)
2014. máj. 11. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes felvenni a kapcsolatot a feltöltővel, mielőtt nekiállsz, és elmondani neki, hogy ez az ő érdeke is, mert olyan közönséghez jut el a videója, akik amúgy a nyelvtudás hiánya miatt nem néznék az eredetit, és felajánlhatnád a fentebb említett hivatkozás feltüntetését. Tudom, macera minden egyes feltöltővel lefutni ezeket a köröket, de még mindig jobb, mintha letiltják a videót. Meg érdemes lenne először néhány nem jogvédett tartalmat feltenni, hogy lássák, téged ez érdekel, és magas színvonalon csinálod - máskülönben lehet, hogy nem is válaszolnának.

Az érdeklődést tekintve nekem azért vannak kétségeim. Egyrészt a vegyes tartalom visszaüthet, mivel miért iratkoznék fel egy csatornára, ami össze-vissza adja az interjúkat Nicki Minaj-tól kezdve George R.R. Martinig. Szerintem tematikusan kéne gondolkodni. A másik dolog, pedig, hogy riportoknál, interjúknál érdemes az aktualitásra törekedni. Lehet, hogy készült egy tök jó riport az ukrajnai helyzetről, de annyira változékony a helyzet, hogy 1 hét múlva már senkit sem fog érdekelni. De ha felkerül egy ilyen, aminek a feliratozásával el tudsz készülni 1 nap, vagy akár néhány óra különbséggel, akkor lehet, hogy többen hivatkoznának rá.

2014. máj. 12. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!