Lustig kérdése:

Mi az a tcp?

Figyelt kérdés
tudom h barátom a google, megnéztem a wikipéddián is, de nem értem

2014. máj. 12. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szállítási réteg beli protokoll. IP hálózatok felett biztosít megbízható kapcsolatot két végpont között.
2014. máj. 12. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A TCP/IP protokol egy internetes átvitelt megvalósító szabvány a gépek között, lehetővé teszi, hogy különböző hardware-kből felépülő gépek (pl.: Machintos, PC, esetleg Amiga ONE, vagy más...) is tudjanak egymással kommunikálni. ...ez tipikusan egy szerver-kliens architechtúrára épülő szabvány, azaz a kliens csatlakozni próbál a szerverre és ha létrejön a kapcsolat, akkor megtörténhet az adatátvitel...

Ezzel szemben van az UDP szabvány, ami szintén megvalósítja a fenti kapcsolatot, csak technikailag nem úgy, mert az UDP nem akar csatlakozni elsőbb, hanem csomagokat próbál eljuttatni a célállomásra, tehát ez egy kicsit bizonytalanabb kapcsolatnak tekinthető.

Remélem valamennyire érthető voltam! :-)

2014. máj. 13. 08:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ide lett keverve az UDP is, akkor annyit megemlítenék, hogy nem csak a kapcsolat felépítésében van eltérés.

TCP esetén van nyugtázás, azaz a küldő mindig tudja, hogy az általa elküldött csomag megérkezett-e vagy sem. Ha nem kap nyugtát, újraküldi. Ezért lesz ez biztonságos (nem fog hiányozni adat). Ezért ezt használják weblapoknál, FTP-nél, stb.

Ezzel szemben az UDP-nél a küldő sosem fogja megtudni, hogy az általa elküldött csomag megérkezett-e. Ezért ezt csak olyan helyeken alkalmazzák, ahol nem fontos, hogy mindig minden átmenjen, de számít a gyorsaság. (Ez ugyanis gyorsabb a TCP-nél.) Ezt leginkább hang- illetve videóátvitelnél (pl. Skype, Youtube?) használják.

2014. máj. 13. 09:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen témával kapcsolatban kell?

G.

2014. máj. 13. 09:21
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!

Itthoni hálózatbeállítások miatt kérdeztem.

2014. máj. 13. 19:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!