ChatGPT hogyan tud hangosan felolvasni szöveges dokumentumot?
Nagyjából 2-3 hónapja sikerült vele elérnem hogy hangosan felolvasson általam feltöltött szöveges fájlokat.
Azonban mostanában egyáltalán nem hajlandó erre.
Azt mondja hogy ő erre nem képes, pedig korábban mégis sikerült.
Hogyan tudnék a ChatGPT segítségével szöveges fájlokat felolvasni hangosan?
Nincs szükséged ilyen fejlett képességre ehhez. A chatgpt-nek van egy szövegolvasó modellje azt ki be kapcsolgatják a frontenden.
Keress rá arra hogy text to speech, ha neked csak erre van szükséged

Ha Word dokumentumról van szó akkor erre van egy sokkal egyszerűbb módszer. Merthogy a Wordben már van felolvasó funkció. Csak a gombja van elrejtve. Érthetetlen, hogy miért dugják el ezt a gombot. De miután elővarázsoltad, csak annyit kell tenned, hogy ahhoz a részhez teszed a kurzort a szövegben, ahonnan fel akarnád olvastatni. Aztán megnyomod a gombot és már olvassa is a szöveget. És ha le akarod állítani a felolvasást, akkor csak újra rányomsz erre a gombra. Vagy azt is látni fogod, hogy megjelenik a jobb felső sarokban pár gombocska..
De én inkább leállítani is a gomb újbóli megnyomásával állítom le
Megpróbálok egy youtube videót találni arról hogyan tudod elővarázsolni ezt a felolvasó gombot.
Találtam is egy videót! Igaz, hogy angol nyelvű a Word amiben bemutatja, de szerintem érthető lesz.
www.youtube.com/watch?v=otoa5NnWOCs
Természetesen a felolvasó magyarul fog felolvasni! Attól sem kell megijedni, hogy a videóban a word verziója 2016-os. Mert onnantól kezdve minden magasabb verzió számban is már benne van ez a funkció.
Csak annyi a különbség a videóhoz képest, hogy a videóban a gomb neve Speak. Magyarul a FELOLVASÓ nevű gombot kell keresned, a 2016 -nál magasabb verziónál az ikonja úgy néz ki, hogy egy A betű és van mellette három félköríves vonal. Épp úgy, mint amikor egy hangszóróból kiáradó hangokat szoktak ábrázolni.
Ha megtaláltad ezt a felolvasó gombot, akkor ugyanúgy kiteszed ahogy a videóban látod, és kész is!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!