Csak én látom úgy, hogy az Ubuntu jobban van optimalizálva a Linux Mint Cinnamon-nal szemben?

Valoszinuleg a tobb millio Ubuntu es Linux Mint Cinnamon felhasznalo kozott van rajtad kivul mas is, aki igy latja.
Most mihez kezdesz ezzel az informacioval?

Én ilyet személy szerint nem tapasztaltam, pedig nem mai gépen használom.
Nálam Cinnamon alatt is szép folyamatosak az animációk. Sőt, be is van kapcsolva pár plusz effekt (varázslámpa, "égjenek el az ablakaim") és még így is szép.
Egyébként ahogy a 2-es írta. Alapból a Cinnamon még X11-et használ. Bejelentkező képernyőnél át tudod állítani a display manager-t Wayland-re. Lehet ott már folyamatosabbak az animációk. Bár Mint esetében a Wayland még kísérleti így bugos lehet.

Az ubuntut milyen grafikus felülettel használod? Azt nem irtad.
Én Linux Mint-et használok és időről időre kipróbálom az Ubuntut, de állandóan előjön valamilyen bug, ezért mindig visszatérek a Mint-hez. Ha meg gyors Mint-et akarsz, akkor használj XFCE asztalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!