Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Letöltöttem egy 3D nyomtatókho...

Letöltöttem egy 3D nyomtatókhoz való fájlt és szeretném megnézni, alakítgatni, szerkesztgetni. Milyen programmal lehet ezeket babrálni?

Figyelt kérdés

Sajnos még semmi dolgom nem volt ilyesmivel, de érdekelne a téma. Nem maga a nyomtatás, csak a nyomtatandó fájl elkészítése, nézegetése, szerkesztgetése.

Amim van abban f3d, 3mf, stl kiterjesztésű pár kb-os fájlok vannak. Fogalmam sincs mi mire való ezek közül.

febr. 4. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Freecad3D egy ingyenes 3D paraméteres modellező. Abban lehet valamilyen szinten módosítani. De ez nem annyira egyszerűek.
febr. 4. 18:42
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

Az f3d, az a Autodesk Fusion 360 formátuma, azt a programjában tudod módosítani, szerkeszthető formátum. A 3mf, stl az a 3d nyomtatóhoz való fájl, a tervezett tárgy nagyon lebutított változata, csak a nyomtatáshoz szükséges adatok vannak benne, (megjeleníthető, de) nem szerkeszthető formátum.

Itt javaslom szétnézni: [link]

Itt sok nyomtatható tárgy van. Ugyan nem mindegyikhez, de némelyiknél mellékelik a szerkeszthető formátumú állományt is, nem csak a nyomtathatót. A freecad az FCStd fájl kiterjesztést használja.

febr. 4. 21:00
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
febr. 4. 21:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Milyen programok vannak még amelyek a 3D tervrajzoláshoz valók de nem atombombaszerkesztésre optimalizáltak?

Szóval kezdőnek kellene, a freecad3d egynek biztosan jó lesz, de azon kívül létezik még?

febr. 4. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Eleve az ilyen 3D tervezés nem egyszerű. Biztos létezik egyszerűbb is, de csak 1x kell megtanulni. És a Freecad3D-hez nagyon jó tutorial videók vannak (angolul), meg egészen használható online doksija is van, szintén sok videóval.
febr. 4. 21:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor azt ajánlod, a freecad tök jó lesz nekem?
febr. 5. 01:35
 7/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok: Én csak azt használom. Bár én általában 0-ról tervezem meg a darabot, tehát van egy elképzelésem és abban csinálom meg. Igaz nem szobrokat csinálok (ahhoz pl. a Blender jobb). És az ultimaker Cura programmal szeletelem (FDM nyomtatóm van).
febr. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!