Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerinted melyik a legjobb...

Szerinted melyik a legjobb nagy nyelvi modell (AI)?

Figyelt kérdés
Ezek közül melyik a legfejlettebb, legpontosabb?

márc. 3. 07:34
A kérdező szavazást indított:
ChatGPT
Gemini
DeepSeek
Claude
Grok
Kimi
Llama
Egyéb, leírom
16 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
41%
Megkérdeztem Geminit, azt mondta hogy a Gemini.
márc. 3. 09:40
 2/9 XXXBalazs ***** válasza:
87%

Kreatív munkára a Gemini és a ChatGPT, ha a pontosság a fő cél, akkor inkább Claude.

Jogi dolgokban, jogszabályokban, rendeletekben a Claude látványosan jobban teljesít, de persze így is utána kell járni mindennek, amit ír.

márc. 3. 09:59
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
Nincs objektív győztes, mivel mindegyik másban vérzik el: a Claude a legemberibb és legpontosabb szövegalkotó, a Gemini a Google-ökoszisztéma miatt verhetetlen, a ChatGPT pedig a legsokoldalúbb svájci bicska, de a „legjobb” jelző csak marketinges púder, mert a felhasználói igény dönti el, épp melyik hallucinál kevesebbet.
márc. 3. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez a Claude mennyire jó pl. Unity scriptelésben, azon belül is HLSL shader kódok írásában? Eddig csak ChatGPT -vel próbáltam ilyeneket, több kevesebb sikerrel.
márc. 4. 00:07
 5/9 anonim válasza:
Én a Google Geminit tartom legjobbnak.
márc. 4. 14:54
 6/9 anonim ***** válasza:

"Nincs objektív győztes, mivel mindegyik másban vérzik el: a Claude a legemberibb és legpontosabb szövegalkotó, a Gemini a Google-ökoszisztéma miatt verhetetlen, a ChatGPT pedig a legsokoldalúbb svájci bicska, de a „legjobb” jelző csak marketinges púder, mert a felhasználói igény dönti el, épp melyik hallucinál kevesebbet."

Ezt melyik AI válaszolta?

márc. 4. 17:12
 7/9 XXXBalazs ***** válasza:

Shadert úgy íratok velük, hogy mind a hárommal megiratom, és utána keresztbe-kasul javíttatom velük. Van amikor az egyik szül jobb végeredményt, van amikor a másik.

Én GLSL shadereket íratok velük, ahhoz sok anyag van a neten, volt miből tanulniuk. Nem tudom, HLSL-lel hogy boldogulnak.

márc. 4. 20:30
 8/9 anonim ***** válasza:

#7 XXXBalazs

Bár én még csak tanulgatom, ismerkedem a Unity -vel, de hónapokkal ezelőtt sikerült a ChatGPT -vel összetákolnom egy olyan shadert Unity URP 6 -hoz, amit amúgy neten nem találtam volna meg ingyen, magam pedig nem tudok shadert kódolni. Ez az áhított Distortion + Blur képernyőtérben, egy passban, ami maszk textúrákkal működik, indie játékban még soha nem láttam ilyet megvalósítva. Maga a Distortion gyakori, de az a tipikus párásodó + vízcseppes effekt szép átmenetekkel, na az már ritka. Persze nem tökéletes, az a szokásos hibája megvan mint a legtöbb játékban amit láttam, hogy az objektum előtti dolgokra is hat a Distortion (biztos láttad játékokban, hogy pl. a vízből kijövő oszlopnak az a része is hullámzik a széleknél, ami nincs is a vízben), de ezt leszámítva csodálkoztam, hogy ezt is összehozta. Igen, amúgy vágom amit mondasz, én is felváltva próbáltam a Gemini vs ChatGPT -vel íratni a kódot, de pl. a Gemini -nek soha nem sikerült akkor olyan komplexebb shader kódot írnia, mint a ChatGPT -nek, bár ezt utoljára hónapokkal ezelőtt próbáltam. Most újabban mintha okosabb lenne a Gemini is, a ChatGPT -nél meg mintha visszaesést észleltem volna (természetesen a még okosabb modellben, ami korlátozottan, de elérhető ingyenesen is). Konkrétan már korábban megírt kódot kértem tőle újra, és azt mondta egy specifikus problémára, hogy nem fogja megírni, és nem azért mert nem tudná, hanem mert a kód nem fog működni az én esetemben, legalább is C# -ból nem fogom tudni manipulálni az adott tulajdonságot. Majd sok szenvedés után mire elhasználtam az ingyenes keretet, és átkapcsolt a butább modellre, az érdekes mód ugyanazt a kérést már megadta egyből és működött is. Ez amúgy egy játék modolás kapcsán jött fel, és régen már megadta nekem a működő kódot, de direkt tesztelni szoktam időnként ugyanazokkal a kérdésekkel, és úgy néz ki hogy az újabb verziók nem feltétlenül lesznek jobbak, vagy csak szándékosan valami degradáltabb verziót osztanak ki újabban az ingyenes használóknak, bár ez nem magyarázza meg azt, hogy az ingyenes keret elhasználta után a gyorsabb + butább modell miért tűnik okosabbnak hirtelen.

márc. 4. 23:03
 9/9 XXXBalazs ***** válasza:

Ha túl butának találsz egy modellt, akkor érdemes lenne előfizetni valamelyikre, mert a fizetős verziók jóval okosabbak.

márc. 5. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!