Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet az SSD-n kialakít...

Hogyan lehet az SSD-n kialakítani a recovery partíciót?

Figyelt kérdés

Eredetileg a HDD-n van a gyárilag telepített Windows 10 és recovery paríció meg egyéb pár száz MB-os partíció.

SSD lett mellé betéve és a Microsofttól letöltött Windows 10 lett feltéve.

Szeretném letörölni a sima HDD-t, adatpartíciónak használni, de nem tudom, hogyan alakíthatnám ki az SSD-n ugyanazokat a recovery partíciókat mint amit a gyári HDD-n volt.

Szükséges egyáltalán vagy van más lehetőség helyreállító lemezt csinálni?

2016. jún. 28. 16:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Csak telepítsd a windows-t az ssd-re, a telepőítő rutinja megcsinál minden partíciót, ami kell neki. Kb így néz ki:

[link]

2016. jún. 29. 10:49
 2/9 A kérdező kommentje:

nem találok lemezkezelőt a win 10 ben

[link]

ezek a partícióim.

ssd 512 gb a fő windows 10 és van egy 1TB-os régi hdd amin a gyári win 10 volt a recovery partíciókkal.

Én csak simán feltettem a SSD-re a magyar win 10-et, és csináltam egy helyreállítót egy 32GB-os pendrive-ra.

Akkor most már leformázhatom az 1TB-os HDD-t?

Ha baja lesz a win 10-nek a pendrive-ról helyre tudom majd állítani?

2016. jún. 29. 16:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Windows gomb + X, a felugró menüben:

Lemezkezelés.

Akkor kell látnod azt a képet, amit mellékeltem.

Ott tudod leformázni a hdd-t is.

Itt egy videó a partició törlésről.

https://www.youtube.com/watch?v=5-07MTnNzUI&ab_channel=Maver..

De arra vigyázz, ne logikai particót adj meg. Vagy elsődleges, vagy egyszerű kötetet válasz.

2016. jún. 29. 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Maga windows tartalmaz recovery funkciót, nem kell neki külön partició. Ha frissíted pl. a win 7-et 10-re, akkor csinál egy ilyen partíciót, hogy vissza tudd állítan a hetest, mert mondjuk meggondoltad magad.
2016. jún. 29. 18:25
 5/9 A kérdező kommentje:

itt van a lemezkezelő

[link]

nekem csak a HDD-n van ilyen EFI partíció.

Az SSD ami utólag lett beépítve és erre lett feltelepítve a windows 10

Nem upgrade, eleve a gyártó Win 10-et tett rá.

Akkor törölhető a HDD "D" partíció és a többi is?

itt a "H" egy 16GB pendrive, az lényegtelen.

A "C" partíció a fő windows.

A "D" a régi HDD-n lévő gyártó által felrakott W10

2016. jún. 29. 21:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Ezt elég jól összekuszálta a telepítő. Legjobb lenne kivenni belőle a hdd-ét, és az ssd-én csinálni egy tiszta telepítést. Törölni a C: meghajtót, és úgy rábízni a telpítőre a rutint. Mert így ha kiveszed belőle a hdd-ét (vagy ha netán meghibásodik), nem fog elindulni a rendszer.
2016. jún. 30. 16:16
 7/9 A kérdező kommentje:

Mi az a 260MB-os EFI partíció?

Amúgy az SSD-re egy pendrive-ra kiírt win 10 telepítő tette fel a winodwst, nem tudom ez a rutin micsoda.

Illetve a HDD-n más nyelvű windows 10 volt gyárilag, de le kellett cserélnem amúgy is, nem csak az SSD miatt, hanem mert nem volt 100%-os a magyarítás benne, inkább letöltöttem Microsoftéktól a magyar telepítőt.

néztem egy videót a recovery partíció kialakításáról, lehet meg lehetne újratelepítés nélkül oldani?

Nem akarom már megint bekonfigolni a windows 10-et.

Amúgy a telepítés brutál gyors volt az ssd-re, kb 5 perc.

2016. jún. 30. 18:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Ami a C:-én kívül igazán lényeges, az a 260 mb efi partició, mert onnan boot-ol a rendszer. Ha az megsérül, lőttek a windows-nak, többé nem indul. Annak a partíciónak ott kellene lenni a C: előtt Ezt az egészet csak úgy tudod jól helyre tenni, ahogy már egyszer írtam. Sajnos nem úszod meg telepítés nélkül.
2016. jún. 30. 19:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Azt nem értem, hogy ha én az SSD-re feltelepítettem a winodwst, akkor miért nem csinálta meg ezt az EFI rendszerpartíciót? Szóval nem értem, ha újratelepítem mit kellene mást választani a telepítés közben, hogy legyen EFI is az SSD-n, ne csak a régi HDD-n?

Le kell húzni a HDD-t hgy ne lássa ezt az EFI-t a telepítő?

Ráadásul mos olvastam valamit a Microsoft forumon, hogy a media creation toollal csinált windows telepítő pendrive-on nem fogja megcsinálni, mert NTFS-re formázza a pendrive telepítőt, viszont EFI kialakításához FAT32 -es pendrive telepítő kell, ezt nem értem amúgy mi az összefüggés.

[link]

RUFUS-szal kell elvileg.

2016. júl. 1. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!