Windows paint. Van valamilyen lehetőség arra, hogy átállítsam, hogy indításkor a program ne az ecsettel, hanem a kijelöléssel induljon?
Köszi a válaszokat. Véletlenül nem ismertek hasonlóan egyszerű, letisztult képszerkesztő programot, amelyben ugyanezek a funkciók megvannak, de átlehet állítani, vagy alapból a kijelöléssel kezdődik?
Igaz egy kattintásról van szó, de naponta 3-5000 képet szerkesztek és ez az apróság is, hogy nem kell váltani, hatalmas segítség lenne.
Napi 3-5000 képet szerkesztesz Painttel?
Váó.
Váó.
3-5000 képet? Painttel? Miféle szerkesztés az? Ha csak kivágás, nem automatizálható, mondjuk IrfanViewban? Vagy nem oldható meg ugyanott legalább kerethúzás-kivágás-mentéssel?
Mondhatnál többet a feladat jellegéről, hátha tud valaki a Paintnél alkalmasabb programot ajánlani.
Költői túlzás volt szerkesztésnek nevezni. Bizonyos képekről, átlagosan 70x130-as részt vágok le, és mentem típus szerint különböző helyekre.
Köszi szépen, megpróbálom amit ajánlottál.
Megpróbálom leírni:
Adott egy könyv, amelynek a lapjait lefényképezem. (21 megapixeles, erős kamerával, megvilágított fénysátorból, ugyanolyan szögből és magasságból, tehát a lapok mindig ugyanolyan környezetben vannak lefényképezve.)
Ezek után bizonyos mondatokban a betűk sorrendjét felcserélem, megváltoztatom. Tehát van egy szó, hogy "bála" és lesz belőle "lába".- Elég hülye példa, de ez a lényeg.
Ezek a mondatok és szavak, amelyeket körbevágok, és a betűk sorrendjét megváltoztatom mindig ugyanabban a sorban találhatóak, tehát a fényképen mindig ugyanott találom meg.
Ezt csinálom painttel. Egy ideje gondolkozom, hogy modernebb, jobb programra váltsak, mert így is, hiába a profi megvilágítás, sokszor találkozok olyan problémával, hogy a betűk hiába 1-5 centiméterre vannak egymástól teljesen elütnek egymástól, ha egymás mellé helyezem őket, és ilyenkor 800-szoros nagyításon a pixelek színét próbálom egymáshoz igazítani. Tudtok ehhez még programot mondani, amellyel könnyebb különböző betűk színét, vastagságát a fényképen egymáshoz igazítani azután, hogy már egymás mellé illesztettem őket?
Fel kell tolni a kontrasztot és eltűnik a papír a képről és scannelt képnek fog látszódni.
Azt meg akár karakterfelismerő programmal is meg lehet kínálni, majd a végeredményt szövegszerkesztőben szerkeszteni.
Mi értelme amúgy ennek a dolognak, mert elég nagy marhaságnak tűnik így messziről.
A dolog izgalmasabb, mint vártam, ebben az esetben sajnos az IrfanView nem tud segíteni.
A karakterfelismerő program használatát én is javasolni akartam, amennyit mi látunk a problémádból, annak az alapján valóban a szöveg szerkeszthetővé tétele lenne az üdvös megoldás. Ha valami miatt mégis ragaszkodol a képszerkesztős változathoz, szerintem a minimum, hogy több rétegű képszerkesztőt használj. A Gimp, Paint.NET, Krita, RealWorld Paint talán már túl sokat is tudnak ehhez, de próbálkozhatsz egyszerűbbekkel, mint a Phoxo, Pixia, PhotoFiltre.
A dolog értelme az volna, hogy a kiemelt szövegrészt külön rétegen rakhatnád az eredeti fölé, és a réteg fényerő/kontraszt és színegyensúly beállításaival pontosan a kívánt tónusra-színárnyalatra igazíthatnál, és csak utána lapítanád be a képbe. Ami miatt mégis érdemes lenne esetleg jobb szerkesztőt használnod, az az, hogy ott biztosan találsz elmosódó szélű kivágást, átmenetes radírt, elmosást, maszatolást, klónbélyegzőt. amelyek mind segíthetik az efféle munkát. Őszintén szólva, én már nem emlékszem, hogy az ajánlott programok melyikében mi van meg ezek közül, de lehet, hogy valamelyik kézre áll neked.
A magyarítófájl itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!