Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Magyarországon valóban Java...

Magyarországon valóban Java fejlesztőként lehet a legkönnyebben elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
A Java nyelv meddig fog még kitartani? Mi fogja átvenni a helyét Magyarországon?

nov. 17. 14:38
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
81%

11:

A PHP alternatívája a szerver oldali Javascript, a Python, a C#, a Java, és ezen kívül egy rakás új nyelv. A leggyakoribb manapság weboldalaknál szerver oldalon is a JS.


"bankbiztonság viszont prioritást élvez a javaval szemben"


Szóval ezek szerint még soha nem dolgoztál ilyen projekten, és így osztod az észt. Nincsen olyan, hogy a Java kategorikusan sebezhető lenne, más alternatíva meg nem az. Ezek a rendszerek helyből erősen védett hálózatokon futnak, csak bizonyos protokollokon csatlakoznak más rendszerekhez. Nem, nem a netbank backendje az egyetlen banki rendszer, még ha a többivel nem is találkoztál. Ha tudnád, mennyi java 6-os projekt is akad még, amelyek alap esetben biztonsági rést jelentenének, de a gyakorlatban mégsem, mivel ezek az alrendszerek nem közvetlenül kommunikálnak külső rendszerekkel.


Egyébként az sem véletlen, hogy az Oracle pénzért még a Java 7-hez ad ki biztonsági frissítéseket. Eléggé valószínűtlen, hogy a következő 2 évtizedben csak úgy abbahagyja az aktuális Java verzió frissítését.


Megjegyzem, mostanában sok helyen van elterjedőben a bankszektorban a Scala, amelyik szintén Java platformon fut, valamint a Kotlin is. Nem valószínű, hogy azért kezdtek ebbe bele, hogy majd hamarosan kidobják a JRE-t a szervereikről.

nov. 17. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/33 anonim ***** válasza:
0%

12: Na,itt megint nagyságrend különbség van a php és a JS között, a php javára. Anno létezett a perl mint nikális szerveroldali nyelv, na, ezt szorította ki 100 %-ban a php és nem azért, mert jobb volt.


" Nem valószínű, hogy azért kezdtek ebbe bele, hogy majd hamarosan kidobják a JRE-t a szervereikről."


A JRE egy virtuális gép. Köze nincs a java nyelvhez.

nov. 17. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/33 anonim ***** válasza:
0%
nikális = unikális
nov. 17. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/33 anonim ***** válasza:
88%
#13 A Java Runtime Environmentnek nincs köze a Java-hoz? Erős állítás.
nov. 17. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

A JRE (vagy JVM) egy virtuális gép. Egy processzor, a maga utasításkészletével, periféria csatlakozásaival, azok alacsony szintű kezelésével, stb.

A VM a saját assemblere által fordított kódot képes futtatni. Ez a kód éppen olyan gépi kód (bytekód), mint a PC gépi kódja.

Amit te állítasz, az olyan, mintha azt mondanád, hogy az intel procinak köze van a pascalhoz, vagy a C-hez. Hát nincs.

Pascal, vagy C fordító készülhet más platformokra és készült is. A PC-n sem csak pascal vagy C kód futtatható, ahogy a JVM-en sem csak java kód fut, hanem pl. kotlin, vagy scala is, hogy a példádnál maradjak. De lehetne futtatni a JVM-en akár C vagy pascal nyelven írt programokat is.

nov. 17. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/33 anonim ***** válasza:
49%
A JVM nyelv bármely olyan nyelv, amelynek funkcionalitása érvényes osztályfájlban fejezhető ki, amelyet a Java virtuális gép üzemeltet. Az osztályfájl tartalmazza a Java virtuális gép utasításokat ( Java byte kód ) és egy szimbólumtáblát, valamint egyéb kiegészítő információkat. Az osztályfájl formátuma a hardvertől és az operációs rendszertől független bináris formátum, amelyet az összeállított osztályok és interfészek ábrázolására használnak. Számos JVM nyelv létezik, mind a régi, mind a JVM-hez átvitt nyelvek és a teljesen új nyelvek. A JRuby és a Jython talán a létező nyelvek legismertebb portjai, azaz a Ruby és a Python . Azon új nyelvek közül, amelyeket a semmiből a Java bájtkódhoz fordítottak , a Clojure , az Apache Groovy , a Scala és a Kotlin lehet a legnépszerűbb. A JVM nyelvek egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy kompatibilisek egymással , így például a Scala könyvtárak használhatóak Java programokkal és fordítva.
nov. 17. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/33 anonim ***** válasza:

Nincs értelme a nyelvek közötti háborúnak. Az, hogy a "PHP sodródik lefele" az csak egy állítás, nem bizonyít semmit. Kezdjük ott, hogy egy általános webszolgáltató PHP-t futtató infrastruktúrát fog adni.


Nem reklám célzattal, de tessék pár példa. Google által kidobált eredményekből találomra kiválaszottam párat. Tessék: Keress nekem NodeJS/Python/Java támogatottságot...

- [link]

- [link]

- [link]

- [link] (egyedül itt van .NET pluszban)


Mindezek mellé a PHP folyamatosan fejlődik és a Laravel, mint keretrendszer köszi szépen jól van. Mindezek mellet a webes felületek 80%-án PHP megy. "Telex.hu" is PHP-n van.

Tehát visszatérve az állításodra, kedves akárki. :) Szerintem elfogadható a cáfolatom.


NodeJS is jó, ha gyorsan kell valami szolgáltatás. Továbbá szerver oldali oldal rendeléshez is tökéletes és van létjogosultsága. Mindezt egy TypeScript-el vegyítve, elég advanced tudna lenni. Bár én NodeJS-ben csak gyors, célorientált API-kat írtam, mert viszonylag gyors. Csak egy express library kell és jónapot.


Java mint nyelv, az... Jó... De: Ugyanarra az útra tért át, mint a PHP. Évente 1-2 új verzió jön már ki egy ideje. Java 8 hosszú életű lesz, a Java 11 egy LTS verzió. Apróbb verziókkal meg nem érdemes foglalkozni, mert kb. 8 hónap és unsupported lesz. Összességében Java egy jó nyelv, ahogy az összes többi. :)

- [link]


Python is egy remek nyelv. Tanultam is, de nem volt okom használni. Mindezek mellet ugyanúgy megcsinálható benne akármi, mint NodeJS/PHP/Java/.NET-el, ha webről van szó. Továbbá Big Data elemzésre előszeretettel alkalmazzák e nyelvet és AI-ra is, mert kevésbé komplex kód születik meg benne, mint Java-ban. (Java-ra is vannak AI library-k)

- [link]

nov. 17. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/33 anonim ***** válasza:

Kotlin meg Scala, amiknek szintén semmi köze a Java-hoz, ugye? Nagyon próbálod itt megragadni az elméleti kiskapukat, hogy kötekedhess, de legyünk őszinték: amíg használnak JRE-t, addig használni fognak Java-t is. Nem fog a Java csak úgy hirtelen kiesni a körforgásból miközben a specifikusan Java futtatására létrehozott környezet virágzik tovább. Ilyen nem létezik.


Jah és én nem tettem semmilyen állítást, azon kívül, hogy merész állítás azt mondani, hogy a Java Runtime Environmentnek, ami a nevében is viseli a Java szót, *semmi* köze a Java-hoz.

nov. 17. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/33 anonim ***** válasza:
83%

"a JVM-en sem csak java kód fut, hanem pl. kotlin, vagy scala is"


Nem, a JVM-en csak Java bytecode fut, erre fordul a Kotlin és Scala kód is.

nov. 17. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/33 anonim ***** válasza:
0%

"hogy merész állítás azt mondani, hogy a Java Runtime Environmentnek, ami a nevében is viseli a Java szót, *semmi* köze a Java-hoz."


Az hogy JRE-nek hívják, csak egy marketingfogás. Eleve, a fejlesztő cég (SUN) ugyanaz. Attól még nem lesz több köze a javahoz mint nyelvhez.


"Nagyon próbálod itt megragadni az elméleti kiskapukat, hogy kötekedhess,"


Nem, csak kijavítom a tévedésedet.


"amíg használnak JRE-t, addig használni fognak Java-t is."


Ez biztos, hogy nem igaz. VM már akkor is létezett, amikor a java még gondolat formájában sem keringett a kiötlője fejében és akkor is létezni fog, amikor a javát ki fogják szorítani más nyelvek.


"Nem fog a Java csak úgy hirtelen kiesni a körforgásból miközben a specifikusan Java futtatására létrehozott környezet virágzik tovább. Ilyen nem létezik."


Itt látszik, hogy mekkora hülyeséget állítasz. A JVM-et nem specifikusan a java futtatására hozták létre, hanem a java forrásból gépi kódra fordított kód futtatására.


Amúgy, az egész ötlet a pascal atyjától Wirth professzortól származik. Amikor ő nyomult, akkor még sok féle proci létezett és mindre meg kellett írni ugyanazt a progit, erre találta ki azt, amit ma te úgy hívsz, hogy java meg jvm. UCSD pascal volt a rendszer neve.

Csak az ő idejében még nem volt a dologhoz túl sok prociteljesítmény, sőt, annyira igény sem, később meg, amikor már lett, akkor lenyúlta tőle az ötletet a SUN.

nov. 17. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!