Veeva, Morgan Stanley tapasztalatok?
Sziasztok! Programtervezőként tanulok, utolsó évemet fejezem be bsc-n, ezzel a két céggel volt interjúm és tartok előrehaladottabb állapotban. (Morgannél szoftverfejlesztés munkakör, Veeva-nál Associate Consultant)
Szeretnék érdeklődni, milyen tapasztalatotok van bármelyik céggel a kettő között, melyiket ajánlanátok-nem ajánlanátok? Munkakörülmények, társaság, bérezés, bármi egyéb?

válasza:nano ujadat.sh
#!/bin/bash
# Változó létrehozása
ujadat="Ez egy uj adat"
# Üres fájl létrehozása
> uj-adat.txt
> uj-adat.txt
# Változó tartalmának hozzáfűzése
echo "$ujadat" >> uj-adat.txt
# Eredmény megjelenítése
cat uj-adat.txt

válasza:Morgan Stanleynél szintén gyakornoki pozícióval kapcsolatban van interjú tapasztalatom, kaptam ajánlatot, de elutasítottak.
Elég sok kör volt, de én szeretek interjúzni, így pozitív tapasztalatom volt az egészről. 5 csapattal volt teamfit köröm a végén, ami elvileg jónak számított. A végén kaptam is ajánlatot.
Akkor több cégtől is kaptam és a Morgan Stanley ajánlata középszerű / alacsony kategória volt.
Rákérdeztem, de nem volt alkuképes az ajánlat és ráadásul 1 napot adtak a döntésre.
Pontosan nem emlékszem az ajánlatra, de kb 1.800 FT / óra lehetett diákbérben.
Végül egy 3.000 / órás diákmunkát fogadtam el egy kb 100-150 fős itthoni cégnél.
(Ez talán 3-4 éve volt)
Engem a Java pozíciók érdekeltek és volt náluk, de nem sok és úgy éreztem, hogy szakmailag nem fejlődnél náluk.
Egyik csapatban én lettem volna az egyedüli Java fejlesztő és fejleszthettem volna tovább egy előző gyakornok munkáját.
Engem pedig egy senior C++ fejlesztő reviewzott volna.
Pár másik csapat meg inkább nem klasszikus fejlesztői munka lett volna, hanem inkább picit datás és nem is javával. Önmagukban érdekesnek tűntek, de nem éreztem volna, hogy igazán szakmailag előre vinne.
Volt egy csapat, ahol csak külföldi munkatársakkal, egy indiai főnökkel lehettem volna egy greenfield projecten. Ez érdekesnek hangzott, végül ezt a csapatot választottam és tőlük kaptam ajánlatott.
Meg kiderült, hogy nem Springet használnak, hanem még régebben forkolták a projectet és egy saját frameworköt építettek belőle.
Most, így visszatekintve örülök, hogy nem mentem bele ilyen katyvaszokba.
Amíg ott vagy, addig szuper, de ha váltani kell, akkor nehéz dolga van az embernek.
Neten is utána olvastam és hiába hangzik laikus embernek menőnek a Morgan Stanley, úgy láttam, hogy IT körökben itthon nem nagy szám, így még a CV-ben sem néz ki jól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!